Aladdin and The Malaysian Treasures Ramadan Buffet, Best Western i-City Shah Alam

Assalamualaikum ❤️


Aladdin and The Malaysian Treasures Ramadan Buffet di The View Cafe Level 5, Best Western i-City Shah Alam merupakan salah satu tempat yang korang kunjungi jika ingin berbuka puasa bersama keluarga dan juga kawan-kawan . Terdapat lebih 160 jenis juadah melayu yang boleh korang pilih mengikut selera masing-masing.


Mulai 6 Mei 2019 sehingga 3 Jun 2019 dari 7.00PM - 10.00PM, The View Cafe Level 5, Best Western i-City Shah Alam mempersembahkan hidangan buffet ramadhan yang mampu membuat korang rasa teruja untuk menikmati semua jenis makanan melayu terdapat di situ. Bermula dari pembuka selera, salad, sup, juadah utama, pencuci mulut, gerai-gerai yang membuat masakkan secara langsung.


Antara harta bernilai iaitu buah tempatan Malaysia yang tidak lapuk dek hujan tidak lekang dek panas tidak lain tidak bukan buah durian kampung.



Bermula dari pembuka selera, korang boleh nikmat pelbagai jenis kurma dan juga buah-buahan.



Selain itu terdapat pelbagai jenis ulam seperti salad, timun, tomato, kacang botol dan lain-lain. Selalu bila kita dengar pasal ulam pasti terbayang juga pencicah diakan? Korang boleh pilih kuah pencicah yang tersedia seperti sambal belacan.




Seterusnya adalah lauk utama menanti korang disana. Bermula dari Kari Kepala. Ikan, Daging Masak Hitam, Mutton Varuval, Ayam Masak Berempah, Udang Sambal Tumis Petai, Baked Honey Pumpkin, Lamb Shoulder bersama Mint Creamy Sauce, Teriyaki Honey Beef, Kambing Lada Hitam, Iris Lamb Stew, Beef Stroganoff , Bamboo Clam bersama Cili. Steamed Fish Teochew Style danl ain-lain.



Jangan lupa juga untuk melihat gerai-gerai yang terdapat di luar Cafe ini. Terdapat 13 buah gerai yang menyajikan masakan secara langsung. 



Antara makanan yang boleh korang cuba adalah seperti Rojak Campur, Okonomiyaki, Teppanyaki, Shawarma, Pasta Station, Bolognaise, Lala Meat Char Kuey Teow.


Ikan Bakar, Lamb Shoulder, Slice Beef, Otak-otak, Yong Tau Foo, Murtabak dan Arabic Marinated Roasted Whole Lamb.



Penuhi pinggan korang dengan pencuci mulut yang lazat lavi menarik seperti Ice-Cream, Malay Kuih, Bread dan Butter Pudding, French Pastries  Assorted Mousse ,Jelly, Chocolate Fountain  Baklava, Tapai Dodol, dan banyak lagi.

Di bahagian lobby Hotel terdapat Miniature 'Rumah Melayu' yang akan membuat korang terkenang kenangan ketika zaman kanak-kanak. Terdapat juga Pelita, Buluh, Lemang dan Api mengambarkan suasana 'Malay Kampung' . Hiasan di dalam tema Cafe juga turut menerapkan sentuhan Arabic. Untuk memeriahkan lagi suasana, pihak Hotel membuat cabutan setiap hari kepada semua pelanggan.


Untuk pertanyaan lanjut dan tempahan di The View Cafe Level 5, Best Western i-City Shah Alam, tolong hubungi 03-55219000 atau email sales@bestwestern-icity.my

Early Birds Specials & Booking

Aladdin and The Malaysian Treasures Ramadan Buffet

Tarikh : 6 Mei 2019 - 3 Jun 2019
Masa : 7.00PM - 10.00PM
Tempat : The View Cafe Level 5, Best Western i-City Shah Alam
Harga : RM119 Dewasa / RM69 Kanak-kanak / warga Emas

*Tempah Early Bird Voucher bermula dati sekarang 13 March 2019 - 30 April 2019 untuk mendapatkan harga istimewa RM99 Dewasa. Jika korang datang berkumpulan, orang ke 10 percuma, tidak perlu bayar apa-apa. Jadi dari 10 orang, hanya 9 orang dewasa sahaja yang perlu bayar.

Sekian Terima Kasih

Pengalaman Harungi Ribut

Assalamualaikum


Pengalaman yang tidak dapat dilupakan hari ini dimana balik elok sampai depan flat floral ribut kuay. Bayangkan dahan pokok besar-besar jatuh berdebuk kena cermin dan bumbung kereta. Dalam hati berdoa agar tidak ada mana-mana pokok yang tumbang sebab kiri kanan memang ada pokok besar.

Masuk simpang, haishhh tidak boleh teruskan ni sebab angin kuat sangat sampai mengkaburi pemandangan .. Dalam hati risau takut kereta terbang melayang😂😂. Terus buat keputusan berhenti kejap depan rumah pak long tunggu sampai hujan reda.
Nak keluar simpang rumah pak long.. Fulamakk kereta berderet.. Macamana nak mencelah ini? Tunggu sajalah sampai satu van bagi laluan.. Alhamdulillah

Masuk simpang tepi projek itik, elok sampai jambatan, tengok ada kereta kena himpap besi. Kereta lain pulak bagi lampu beam supaya patah balik. Lemah betul kalau bab patah balik di kawasan sempit, tambah pula bila bawa kereta panjang macam pesona. Terkial-kial undur kereta takut terlanggar kereta lain.

Sepanjang jalan keluar ke jalan utama, kiri  kanan pokok tumbang. Jalan habis dipenuhi dengan ranting dan daun pokok. Terlihat beberapa kedai dan rumah turut rosak. Signboard serta bumbung melayang sana sini. Gerai kecil tepi jalan tu tak payah cakaplah habis payung terbang. Perniaga sibuk mengutip barang-barang di tepi jalan.
Ribut kecil pun sudah rasa gentar. Bagaimana pula perasaan orang seberang hadapi tsunami.. Masyaallah.. Semoga semua berada dibawah lindungan Allah.. Amin.

Terima Kasih