Logo KBBA

Februari 20, 2014

Bergaya Dengan Peplum Dress Anggun Dan Cantik

Assallammualaikum

Hai semua pembaca blog...hari ini shaila hendak cerita pasal peplum dress...seperti kita tahu, peplum dress ini memang terkenal masa kini. Malah digayakan oleh semua golongan dari kanak-kanak hinggalah dewasa dan orang tua. Peplum juga telah direka dengan pelbagai design dari ke pejabat hinggalah ke majlis-majlis yang istimewa. okay tanpa berlengah lagi jom shaila review sikit pasal peplum dress ini.


Sejak akhir-akhir ini trend peplum dress semakin menjadi kegilaan ramai terutamanya bagi kaum wanita moden. Stail dress ini juga mencuri perhatian kerana tampak begitu segar di mata penggemar fesyen tanah air.


 Malah dalam pada masa yang sama ianya membuatkan kita mengimbau kenangan zaman kegemilangan biduan wanita terkenal iaitu Saloma kerana beliau begitu dikenali dengan gaya klasik peplum dress. 


Trend ini juga kelihatannya menjadi ikutan dalam kalangan selebriti masa kini.Semakin ramai yang menggayakan dress ala peplum mereka di bawah sorotan lampu serta kamera di karpet merah pada majlis-majlis anugerah hiburan. Ramai bersetuju trend ini mejadi kegemaran adalah kerana dress tersebut nampak begitu classy apabila dipakai.


 Peplum dresses juga sangat sesuai dipakai ke kerja malah lebih menarik untuk keparti. Lace-like pattern pula menambahkan keserian kepadanya.


Bagi wanita yang bekerja mereka pasti akan suka dengan dress ini kerana ianya menambahkan stail vintage kepada penampilan mereka. 

Sehelai peplum dress dapat berikan imej yang lebih segar kepada si pemakai. Tapi bagaimana cara untuk menggayakannya? Cuba padankan dengan sepasang kasut tinggi ianya pasti membuatkan penampilan seksi anda lebih sempurna!

Layari zalora.com.my dan dapatkan koleksi menarik peplum dress dengan pelbagai variasi rekaan dan warna. Malah anda pasti teruja dengan apa yang mereka tawarkan iaitu peplum dress daripada jenama-jenama terkenal dengan kualiti yang cukup tinggi. Zalora Malaysia menyediakan pengalaman membeli-belah yang terbaik buat penggemar fesyen.Langkah-langkahpembelian di sana juga begitu mudah namunselamat buat pembeli. Lihat Zalora blog untukberita-berita fesyen terkini.

Sekian Terima Kasih

Februari 15, 2014

Kick Off To Universal Studio Singapore Day 2

Assallammualaikum


Hai semua...pada entry shaila yang lepas, shaila ada cerita tentang kick off yang di anjurkan oleh company shaila. Okay pada hari kedua, selepas bersarapan di KSL Resort di johor baharu, kami bertolak menaiki bus ke universal studio Singapore. Ohhhh sebelum itu, pastikan korang sudah prepare passport yer sama ada invidual atau group passport pun boleh. Okay di atas adalah gambar shaila bersama dengan staff tempat shaila berkerja..(^_^)


hihihi..haruslah ada gambar shaila jugakkan..(^_^)


Okay, ini tempat pertama yang shaila dan rakan-rakan tuju iaitu sesame street. Didalam ini, kita akan di bawa menaiki kereta yang comel seperti gambar di atas. Di dalam ini terdapat banyak patung-patung yang memainkan watak dalam sesame street. Ada juga part dia akan pancut air dekat kita..hahaha..tetapi memang best dan cute patung-patung yang ada di sana..(^_^)


kemudian shaila dan rakan-rakan bergerak ke tempat kedua iaitu transfomer. Serius, ini adalah pengalaman paling best dan terbaik walaupun terpaksa berdiri selam 45 minit untuk menaikinya.Sebelum masuk, shaila dan rakan-rakan dikehendaki memakai cermin mata 3d. Ini adalah pengalaman yang tidak dapat dilupakan dimana kita dibawa menaiki kereta untuk merasai dunia transformer. Serius shaila cakap, memang nampak real tengok transformer berlawan, then robot jahat itu kacau kita dan serang kita. tiapa part tiba-tiba serpihan letupan ke arah kita, dan kemudian kereta itu menjadi laju giler kerana hendak lari dari robot jahat, then transfomer pengang kereta kita..hahaha...susah hendak di luahkan betapa teruja dan seronok semasa berada di dalam transformers.


Ini adalah artifak yang menarik berada disana iaitu dinasor, shaila singgah di jurassis park untuk makan tengahari dahulu.


Okay sebut pasal makan, inilah makan tengahari shaila. Shaila dan rakan-rakan di beri kupon 10 us.Terdapat banyak sebernarnya makanan disitu, kita kena pandai pilih lar sebab ada yang halal and ada yang non halal.


Inilah shaila bergambar di rumah shrek..hihihi. okay untuk shrek, diorang buat menonton wayang dalam bentuk 3D dan tidak di benarkan mengambil gambar semada didalamnya. Yang istimewanya adalah ada part kerusi kita duduk akan bergegar.then dah nama 3Dkan mestilah ada part anak panah...benda itu macam kena kita sahaja, padahal tidak pun...hihihi...dan ada gak part terbersin then terasa air kena dekat kita.


Ini pula, shaila masuk madagascar, serius cute betul watak madagascar yang ada di situ terutama alex. dalam madagascar ini, satu part yang tidak dapat di lupakan adalah semasa kitaorang terpaksa melalui air?? alamak...basah lar, sebenarnya di acah sahaja dan lagi satu part adalah dia buat dia naikkan kereta kitaorag, shaila aspect dia akan jatuhkan balik rupanya dia keluar tempat lain...fuhhh lega...hihihi


Movie time !!! disini , shaila dan rakan-rakan menyaksi persembahan perang yang di anjurankan oleh pihak uss ini. Jalan ceritanya sangat menarik begitu juga dengan aksinya. Di sini ada babak tembak menembak, bom dan aksi lawan.


ini gambar shaila sekitar di USS..


Antara kereta antik yang di pamerkan di USS


Gambar shaila di Mummy dan dengan orang tinggi...hihihi


Dan ini gambar shaila dengan moscot shrek dan julien...hihihi comelkan moscot itu...hurmmmm kalau korang hendak tahu, shaila di tinggalkan oleh rakan-rakan kerana teruja hendak ambil gambar dengan moscot-moscot ini..Tapi takpe asalkan shaila dapat gambar dengan diorangkan...hahahah

Okay sampai disini sahaja story shaila..jumpa di next entry...daaaaa...

Sekian terima Kasih






Februari 11, 2014

Kick Off to Johor Day 1

Assallammualaikum


Hai semua apa khabar.Pada bulan 1 yang lepas, office shaila buat kick off to johor dan Singapore.shaila bertolak pada pukul 8 am menaiki bus. shaila sampai di KSL  dalam pukul 12 tengahari. shaila menginap di KSL selama 3 hari 2 malam. Okay shaila hendak review pasal hotel KSL ini. Bagi shail KSL ini sangat-sangat tip top kerana bukan sahaja ada bilik tetapi turut juga ada shopping mall di dalamnya. Dari segi service, apa yang shaila nampak, perkerjanya peramah dan mesra.Dari segi bilik pula, bilik mereka memang sangat selesa dan kemas.Begitu juga dengan bilik air mereka bersih dan tip top. Makanan..hurmmm ini bab yang paling shaila suka kerana makanan di sana memang sedap-sedap dan banyak pilihan.Okay now shaila hendak cerita pula aktiviti shaila dan juga staff pada hari pertama. 

Aktiviti Hari Pertama

Setibanya shaila di KSL, shaila dan staff terus pergi makan. kemudian pada pukul 2pm kami menghadiri training yang dianjurkan oleh company tempat shaila berkerja. Training ini habis pada pukul 6 pm. Setelah training selesai, shaila dan rakan yang lain terus naik ke bilik untuk berehat.


Kemudian pada pukul 8pm, shaila dan rakan-rakan dinner di restaurant seoul garden. Makan restaurant seoul garden adalah pengalaman pertama shaila. Pada mulanya susah juga nak terima..hihihi..tapi lama-lama layan sajalah. Hurrrmmmm di situ shaila ada makan kimci dan sup kimci, boleh tahan rasanya cuma pedas sedikit. kemudian selepas makan, shaila dan rakan-rakan berjalan di shopping mall yang terdapat dalam KSL ini. Kemudian shaila dan rakan-rakan pulang untuk berehat kerana hendak guna tenaga untuk hari kedua pula iaitu pergi universal studio singapore..yeahhhh...yang itu akan shaila ceritakan pada next entry.

Sekian Terima Kasih


Januari 23, 2014

Perancangan Majlis Pertunangan

Assallammualaikum


Hai semua apa khabar? okay hari ini shaila hendak cerita tentang pengalaman shaila dalam merancang Majlis Pertunangan. Biasalah setiap majlis harus ada perancangan yang teliti.Perancangan teliti bukan bermaksud kita hendak buat majlis kita gempak-gempak..ohhh tidak sama sekali tetapi hanya untuk membuat majlis itu berjalan dengan lancar. 

Sumber : Google

Sebelum membuat sesuatu majlis, amatlah penting untuk mengetahui berapa anggaran jumlah duit yang akan digunakan semasa majlis. Bila kita tahu anggaran yang akan digunakan barulah kita boleh simpan. Macam shaila sewaktu hendak tunang, shaila main kutu..kebetulan shaila dapat sebulan sebelum Majlis Pertunangan. Selain main kutu korang juga boleh juga simpan duit gaji tiap-tiap bulan


 korang juga kena tahu tema untuk majlis pertunangan korang. Jadi senanglah untuk membeli barang-barang untuk majlis pertunangan seperti baju, hantaran, pelamin, khemah dan lain-lain. Macam shaila, shaila pilih warna ungu sebagai tema untuk majlis pertunangan shaila.


Untuk hantaran pula, sebelum membeli hantaran, korang kena list dahulu berapa hantaran yang hendak di beri pada pihak lelaki mahupun perempuan. Kalau ikut adat melayu biasanye jumlah belah pihak mestilah dalam angka ganjil dan hantaran pihak perempuan mestilah melebihi hantaran daripada pihak lelaki.Macam shaila, hantaran shaila adalah 5 balas 7. Okay bila sudah tahu jumlah hantaran, barulah korang boleh beli barang-barang hantaran. Kalau tidak mahu terasa sangat keluar duit, korang boleh beli sikit-sikit.Jadi tidak terasa sangatlah duit itu mengalir....hihihi...selaunya hantaran ada separuh yang diy dan ada separuh tempah sahaja bergantung pada bajet masing-masing. macam shaila, shaila diy sahaja.Yang untungnya diy ini adalah dia akan berasa puas hati kerana memang mengikut citarasa yang kita ingin atau impikan.
.

Untuk pelamin atau mini pelamin. Kadang-kadang ada separuh majlis pertunangan tidak buat pelamin dan ada pula majlis pertunangan yang buat pelamin. Pelamin?? adakah mahu sewa atau diy sahaja? mana lagi jimat? kalau hendak tahu mana lagi jimat adalah korang perlu banding harga package pelamin dengan diy pelamin..Macam shaila, pelamin shaila buat sahaja.Kalau ambil package pelamin + baju dalam RM 350 ke atas itu belum masuk make up. Make up shaila servey dalam RM350 juga jadi untuk menjimatkan, shaila diy sahaja pelamin tunang shaila. Untuk pelamin shaila, modalnya tidak sampai RM 50 pun.Kebanyakkan perkakas yang shaila gunakan adalah dari rumah dan pinjam dengan saudara mara cuma beli tambahan hiasan sahaja seperti bunga dan tanglung. Manakala make up pula, memang rezeki shaila, shaila dapat RM 90 sahaja termasuk veil dan juga kerawang. Baju tunang shaila pula, shaila beli di jalan tar sahaja. Harga dia RM130. Jadi total semua adalah Pelamin + Make up + Baju sama dengan RM 270


 Untuk doorgift pula, korang boleh memilih samaada mahu diy atau beli. Macam shaila,shaila diy sendiri bunga telur untuk diberi pada para tetamu sebelah lelaki dan tetamu yang hadir. Antara doorgift yang boleh diberikan untuk para tetamu adalah tasbih, buku ayat kursi, potpouri, muffin dan lain2. Untuk doorgift ini,better servey banyak tempat, selain dapat banyak pilihan korang boleh bandingkan harganya.


Mengetahui jumlah tetamu yang akan datang amat penting kerana dari situ kita akan bajet untuk masak hidangan untuk para tetamu. Macam shaila, pihak lelaki telah memberitahu awal-awal untuk datang dalam 50 orang. Jadi, family shaila telah sediakan bajet makanan untuk 200 orang tetamu. shaila hanya sewa satu khemah untuk tetamu yang hadir. Untuk katering, korang boleh pilih samaada ambil package katering atau gotong royong. Macam shaila, family shaila pilih untuk gotong royong. Selain jimat dapat lagi mengeratkan silaturrahim antara saudara mara.


Akhir sekali adalah bab photographer dan videographer. Okay hire photographer juga penting bagi mengabadikan saat indah korang. untuk hire photographer dan videographer ini korang kena juga banyak servey yang paling best kalau dapat harga promotion memang agak murah tetapi hasil kerja mereka harus juga di titik berat. Shaila tidak hire photographer dan videographer memandangkan bajet hampir lari jadi hanya menggunakan camera dan selebihnya adalah camera phone, jadi gambar agak kurang kualiti dan gelap. Okay itulah dia pengalaman shaila semasa merancang majlis pertunangan.

Sekian Terima Kasih

Januari 22, 2014

Shopping Jam Tangan Di Zalora Malaysia

Assallammualaikum


Hai semua apa khabar? beberapa bulan yang yang lepas, amboi beberapa bulan itu, nampak sangat entry ini terbiar berhabuk..hahaha..okay, beberapa bulan yang lepas shaila dapat baucer daripada Zalora Malaysia. Shaila ada buat entry tentang kasut untuk hantaran, shaila ingatkan hendak pakai baucer itu untuk beli kasut hantaran tetapi shaila takut kalau tersalah pilih size kasut. Jadi shaila buat keputusan untuk membeli jam tangan sahaja kerana kebetulan masa itu jam tangan shaila pun dah nyawa-nyawa ikan.


Inilah jam yang shaila beli di zalora. Design dia simple sahaja. Harga pun bawah RM100. Ini merupakan pertama kali shaila membeli-belah di Zalora Malaysia . Jika ditanya tentang service mereka, apa yang dapat shaila cakap adalah service mereka  amat memuaskan hati. Shaila membuat pembayaran semasa penghantaran. Hari ini shaila order, tup-tup malam dapat masej esok pihak zalora akan membuat penghantaran..wahhh cepatkan..Hahaha...Okay sampai sini sahaja entry shaila kali ini..bye semua...jumpe lagi..

Sekian Terima kasih

Januari 10, 2014

Dapatkan baucer bernilai 15% dari Tudung2u

Assallammualaikum


Hai...apa khabar semua, okay hari ini shaila berbesar hati ingin memberitahu berita baik kepada semua pembaca blog shaila. Shaila ingin memberi voucher bernilai 15% dari Tudung2u kepada semua pembaca yang shaila sayangi dan kasihi.

Caranya adalah : 

1) Pergi ke laman web ini : http://www.tudung2u.com.my/

2) Semasa korang nak beli tu korang letak kod baucer ini :

ANU2013 

(sah sehingga 31 January 2014)

Antara tudung-tudung yang terdapat di http://www.tudung2u.com.my/ adalah seperti berikut :

Shawl Labuh




RM 20.00

Tudung Bawal

RM 25.00
RM 34.00
RM 38.00
RM 39.00

Shawl Half Moon









Yang shaila tunjuk diatas adalah separuh sahaja, banyak lagi pilihan yang cantik dan menarik terdapat di http://www.tudung2u.com.my/ .

Ulangan

Caranya adalah : 

1) Pergi ke laman web ini : http://www.tudung2u.com.my/

2) Semasa korang nak beli tu korang letak kod baucer ini :

ANU2013 

(sah sehingga 31 January 2014)

Kepada pembaca blog shaila, selamat bershopping yer (^_^)

Sekian Terima Kasih