Showing posts with label Review. Show all posts
Showing posts with label Review. Show all posts

Bonnisan Himalaya Dapat Membantu Meningkat Selera Makan Anak

Assallammualaikum ❤️

Anda mempunyai anak yang susah untuk makan? Kalau ya! Maknanya kita hadapi masaalah yang sama. Anak sha juga hadapi masaalah yang sama iaitu susah betul untuk pujuk dia makan nasi.
Sebagai seorang ibu, agak membimbangkan juga bila anak susah untuk makan nasi ini. Mana tidaknya bila tidak makan nasi, anak akan bergantung hanya pada susu dan makanan remeh temeh seperti keropok, ais krim, gula dan makanan yang kurang khasiat. Sebelum ini sha ada beli minuman berkhasiat yang kaya dengan vitamin dan juga memberi Areez makan kismis.

Jika dibandingkan dengan adiknya Aqeef, kalau bab makan memang Aqeef nombor satu. Pantang nampak kita pegang makan laju sahaja datang nak minta. Mungkin kerana semasa mengandungkan Aqeef sha suka pergi food review... Hihihi. Berbeza pula dengan si abang ini, nasi kalau makan adalah sesuap dua.

Alhamdullillah rezeki dari Allah, Sha telah diberi peluang untuk mencuba kehebatan produk yang pernah viral suatu ketika dahulu, iaitu Bonnisan. Sewaktu produk ini hangat diperkatakan memang terniat untuk membelinya untuk Areez tetapi malangnya sentiasa habis dijual. Jadi jom kita lihat ada apa dengan produk Bonnisan dari Himalaya ini?.


Kalau korang nak tahu, Bonnisan ini sangat membantu dalam proses tumbesaran anak dimana Bonnisan dapat menggalak kesihatan bayi serta anak-anak secara keseluruhan. 

Antara Kebaikkan Produk Bonnisan ini adalah :
  1. Membantu mengatasi masaalah tiada atau kurang selera makan
  2. Cerewit dalam bab makan. 
  3. Mengatasi masaalah perut kembung
  4. Kolik atau Sakit Perut
  5. Meningkatkan proses pencernaan dan penghadaman anak.
  6. Meningkatkan metabolisme kanak-kanak
  7. Kandungan Bahan yang selamat serta Halal
Semua pasti tahu, percernaan sangat baik untuk kesihatan di mana ia dapat membantu menghalang dari pelbagai penyakit.


Sha sudah cuba Bonnisan ini hampir seminggu lebih. Walaupun tidak nampak perubahan yang ketara sangat tetapi apa yang sangat perasan adalah Areez sangat suka akan rasa Bonnisan ini. Setiap hari Sha akan bagi minum satu sudu selepas itu pasti dia akan minta lagi..Hihihi. Lega rasa hati sha Areez suka makan ubat ini. Sha pun tidak ketinggalan untuk rasa ubat Bonnisan ini. Ada rasa sirup, manis dan berangin. Hurmmm.. Patutlah Areez suka, sedap juga rasanya. Hihihi. Disebabkan Areez sudah berumur 3 tahun, jadi sha akan bagi dia makan 2 hingga ke 3 sudu teh selepas makan. 


Semalam selepas maghrib, mama sha panggil katanya Areez nak makan roti. Semasa bersama mama sha, Areez sudah habiskan sekeping roti. Kemudian dengan sha dia berjaya menghabiskan dua keping roti lagi. Berselera betul Areez makan roti cicah dengan air tea o kosong. Seronok pula rasa sha suap dia makan ketika itu. Areez ini, kalau makan kena bersuap kalau tidak dia akan makan main-main. Lebih ke lantai dari ke mulut. Hihihi. 

Bukan setakat ubat malah suasana yang ceria mampu meningkat selera makan anak. Macam sha selalu akan suap Areez dan juga Aqeef jadi di situ mereka akan bersaing untuk makan. Selain itu, jangan memaksa anak duduk makan kalau dia tidak mahu. Sebaliknya sambil diorang main, sambil itu korang sumbat nasi ke mulut diorang. Tidak kisahlah kalau kena berjalan satu rumah untuk suap anak-anak anggap sahaja itu sebagai satu senaman.. Hahaha. 

Cara Pengambilan Bonnisan Himalaya


Untuk Anak Berumur :

1 Tahun : 2 Sudu Teh
2 Tahun : 2 hingga 3 Sudu Teh ( Selepas Makan) 

Sebelum minum kena gongcang dahulu. Simpan di tempat yang kering .Seeloknya di simpan di dalam suhu bilik. Tidak perlu di letakkan di dalam peti ais.  

Bukan sahaja Areez minum Bonnisan ini, adiknya iaitu Aqeef juga sha berikan Bonnisan mengikut sukatan yang telah di tetapkan. Untuk ibu-ibu yang menghadapi masaalah seperti sha, apa kata cuba produk Bonnisan dari Himalaya ini. Mana tahu berhasil membuat anak-anak selera makan. Yang penting sebagai ibu bapa, kita sudah lakukan terbaik untuk kesihatan anak. Jika dalam seminggu tidak nampak hasil, jangan mudah putus asa. Jadikan minum Bonnisan sebagai ruti harian anak anda kerana itu yang sha sedang lalukakn untuk Areez dan juga Aqeef.



Untuk maklumat lebih lanjut berserta pembelian, boleh rujuk link yang sha kongsikan seperti di bawah ini :

Instagram :

Mudahnya Hana Tajuddin ini, Baju Basic Tee 2.0 TeeLicious yang tidak perlu iron!

Assallammualaikum

Bila sudah bergelar ibu kepada dua orang anak , semua kena cepat dan tangkas. Tambah pula bila dua-dua anak kau adalah lelaki, memang sangat mencabar dari segi mental dan fizikal. Mana tidaknya semua kena sediakan. kadang baju tidak sempat iron! make up tidak perlu cakaplah, dalam kereta sahaja itupun kalau anak-anak tidak kacau.

Bercerita tentang baju yang tidak sempat iron ketika keluar tadi, kadang terdetik di dalam hati "haishhhh... kalau ada tak baju muslimah yang tidak perlu iron atau kurang iron jual dipasaran?" hurmmm...  kalau dapat beli online secara lagi bagus sebabnya dapat jimat masa dan tenaga.

Tiba-tiba sha baru teringat ada online shop yang menjual baju muslimah tidak perlu iron iaitu dari Hana Tajuddin. Terus buka web mana tahu kalau ada yang menepati selera sha iaitu tidak perlu iron, mudah, selesa dan labuh. Sekali bila sudah masuk bahagian Basic Tee 2.0 TeeLicious terus rasa teruja. Waaaa ada banyak tshirt muslimah cantik-cantik! Dah la labuh dandyang penting tidak perlu iron. Terus ambil satu..hee



Okay meh sini sha nak review sikit apa yang sha beli dekat Hana Tajuddin. Tadaaa suka sangat dengan Basic Tee 2.0 TeeLicious ini. Setelah lama tenung dan fikir, sha membuat keputusan untuk memilih warna Blue Black. Memandangkan didalam almari pakaian sha kurang warna ini. Untuk ukuruan baju pula, sha ambil size M.


Basic Tee 2.0 TeeLicious ini harga dia RM79 sahaja. Untuk koleksi Basic Tee 2.0 TeeLicious ini terdapat 10 warna untuk dipilih iaitu :   



Kalau dari segi size pula, tidak perlu risau kerana size bermula dari S hingga ke size XL.


Ciri-ciri Basic Tee 2.0 TeeLicious : 

*Lengan - lengan panjang, pemakai mampu mengangkat lengan di atas siku. 
*Leher bulat. 
*Bahan - Bahan kapas selesa
*Panjang - Ukuran pinggul besar dan dilindungid 
*Saiz model xs memakai saiz s untuk tshirt ini.
* Mudah dipadan dengan mana-mana tudung dan seluar.


Kelebihan Basic Tee 2.0 TeeLicious :


Basic Tee 2.0 TeeLicious ini, sha telah bawa pergi ke merata tempat termasuk ke pantai dan juga mandi kolam mandi. Walaupun terik dibawa cahaya matahari, dengan mengenakan Basic Tee 2.0 TeeLicious ini, sha tetap rasa cool. Ketika mengenakan Basic Tee 2.0 TeeLicious ketika mandi di kolam, apa yang paling sha risau adalah Basic Tee 2.0 TeeLicious ini akan turun warna seperti kena klorok sebab air kolam ada klorin. Tetapi sangkaan sha meleset sama sekali dimana warna dia tetap sama tidak berubah. Balik rumah sha terus basuh masuk ke dalam mesin. Selepas kering di jemuran dan di keringkan dibawah cahaya matahari, ketika angkat diampaian, sha sedari Basic Tee 2.0 TeeLicious ini tidak nampak berkedut.


Adakah Basic Tee 2.0 TeeLicious ini wuduk friendly? Jawapan sha adalah Yes! Basic Tee 2.0 TeeLicious ini sangat wuduk friendly di mana lengan baju dia boleh tarik hingga melepasi siku. Paling sha suka adalah Basic Tee 2.0 TeeLiciousTini ala T-shirts muslimah kerana labuh dia menutupi punggung. Basic Tee 2.0 TeeLiciousTini membuat si pemakai tampak lebih muslimah serta sopan.

Bercerita tentang bab masa pula..hurmmm tidak perlu ceritalah, korang pun boleh agak bahawa Basic Tee 2.0 TeeLicious ini berjaya menjimatkan masa dan memudahkan kerja. Sha pagi-pagi memang kalang kabut berkejar masa untuk pergi ke office kerana bimbang akan sangkut jem dekat flyover NSTP Shah Alam. Kalau boleh akan cari dari tudung, baju hingga seluar yang tidak perlu gosok. Dengan Basic Tee 2.0 TeeLicious ini sha dapat jimat masa menggosok dan tidak perlu kalang kabut ke tempat kerja atau keluar bersama keluarga . Apa yang sha perasan juga adalah dalam perjalanan datang ke office, cuaca memang agak sejuk. Memandangkan kalau masuk highway sha pasti akan membuka tingkap ketika memandu . Wahhhh serius rasa selesa dan nyaman sahaja ketika mengenakan Basic Tee 2.0 TeeLicious ini. Kalau pasang aircond lagi selesa, terasa macam berada di Cameron Highlands pulak.. Hee. Ini sekaligus membuktikan Basic Tee 2.0 TeeLicious sangat selesa dipakai ketika cuaca sejuk.

Jadi korang, cepat beli satu Basic Tee 2.0 TeeLicious dari Hana Tajuddin . Korang pasti tidak akan rasa rugi malah akan rasa happy lagi adalah sebab mudah dan tidak perlu gosok.


Untuk Maklumat lebih lanjut boleh klik link dibawah ini :


HANATAJUDDIN

C-23-1 Jalan Serai Wangi L/16L,
Sek 16, Alam Avenue 2,
40200 Shah Alam, Selangor
Tel : +603-55240841

Open : Everyday / Time : 9.00am-6.00pm

Facebook : @HanaTajuddinHT
Intagram : @hanatajuddin

Terima Kasih

Kurus bersama Sista Stardust Fib're Rose

Assalamualaikum 💕

Sebelum sha pergi bercuti hari itu, sebaik sha balik dari office, tengok ada satu parcel sampai di rumah. Ehhh!! Terdetik dalam hati, bila pula aku beli barang online ini. Jadi dengan rasa curiga dan teruja untuk mengetahui apa yang terkandung dalam parcel itu, sha pun terus buka. Waaa.. Cantiknya packaging dia!!  warna hijau gitu. Produk minuman fibre dari Sista Stardust rupanya.

Sista Stardust Fib're Rose

Fibre!! Alamak mesti tidak sanggup minum sebab pasti rasa mual dan muak. Terbayang dulu yang sha pernah mencuba minuman jenis fibre ini, tapi akhirnya kecundang di tengah jalan gara-gara tidak tahan rasa mual dan muak! Ikutkan sha, kalau makan atau minum supplement, memang nak sedap sahaja, yelah.. Kalau tidak sedap dan sanggup telan.. Macamana nak habiskan.. Hihihi


Sekarang ini sudah hampir dua minggu sha minum Fib're Rose ini. Memang boleh telan dan rasa masam-masam dia boleh layan. Pada pengemar epal hijau, haaa rasa masam dia lebih kurang rasa epal hijau dan bau dia pun sedap, tidak buat sha rasa loya. Memang serasilah dengan tekak sha.

Khasiat Sista Stardust Fib're Rose

Pasti semua tertanyakan, betul ke Fib're Rose ini boleh kuruskan badan? Kalau korang nak tahu, Fib're Rose adalah makanan tambahan yang berasaskan daripada campuran bahan botanic semulajadi untuk kesihatan dan kecantikkan. Selain itu juga, Fib're Rose mengandungi ramuan istimewa iaitu Ekstrak kelopak Rose (Japan Whitening) dan pelbagai bahan yang mampu mengawal selera makan sekaligus menyelesaikan masaalah berat badan.


Terdapat 9 kebaikan Sista Stardust Fib're Rose :
  • Meningkatkan metabolisme tubuh badan
  • Membantu proses pencernaan & sembelit
  • Membuang toksin dari badan
  • Mengawal selera makan
  • Badan akan lebih ringan dan bertenaga
  • Membakar lemak dan melansingkan badan
  • Membantu menyihatkan badan
  • Mengandungi antioksida yang tinggi
  • Mengempiskan perut
Kelebihan Sista Stardust Fib're Rose :
  • Merupakan produk buatan Malaysia 
  • Pengesahan daripada KKM
  • Lulus GMP
  • Jimat, dimana satu kotak itu adalah untuk kegunaan selama 2 bulan.

Kesan Selepas Mengamalkan Sista Stardust Fib're Rose 

Seperti yang sha beritahu di atas, sha baru minum produk ini hampir 2 minggu. Ada beberapa kesan yang sha rasai iaitu:

Lawas - Yang ini memang ketara sangat. Sepanjang sha minum Fib're Rose ini,setiap kali selepas makan, beberapa jam kemudia pasti pergi membuang. Minuman dicadangkan adalah Sebelum tidur. Tetapi sha selalu minum selepas maghrib. Ini kerana sebelum tidur, sha akan tidurkan anak. Tapi malangnya, selalu dengan sha sekali tidur. Untuk mengelak dari terlupa atau skip minum, jadi sha akan minum selepas maghrib. Kesannya adalah setelah bangun dari tidur mesti sha akan pergi tandas untuk membuang begitu juga selepas sarapan pagi. Sha juga suka minum milo dan selalu terjadi pada sha ialah bahan buangan jadi keras. Sejak minum Fib're Rose ini, alhamdulillah bahan buangan sha tidak keras dan lawas dengan jayanya. 

Mengempiskan Perut - Yang ini sebenarnya yang sha idamkan ketika minum Fib're Rose ini. Apa yang sha perasan, perut sha tidak lagi membuncit seperti di masukkan gas didalamnya. Walaupun tidak nampak flat, at least bila nampak pengurangan ini, sha sudah rasa cukup gembira. Harap lepas ini tiada orang cakap sha mengandung lagi. Padahal mengandungi lemak tepu yang degil tidak mahu keluar sahaja

Berat Turun - kalau bab ini mesti korang sukakan, bukan korang sahaja tapi sha pun suka. Mana tidaknya, beberapa hari lepas sha timbang, nampaklah penurunan dalam sekilo lebih, Walaupun tidak banyak, tapi nampak jugalah penurunan dia dari langsung tidak turun.. Huhuhu. Sha memang tidak sekat makan. Makan sahaja apa yang ada. Bagi sha yang penting jika kita makan, kita perlu juga untuk membuang bagi membersihkan usus dan juga toksin dalam badan. Kekerapan membuang air besar yang baik adalah diantara 3 kali seminggu atau sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.



Di dalam video ini, sha ada berkongsi tentang cara pengambilan Sista Stardust Fib're Rose adalah seperti berikut :

Campur 1 paket (10 grams) ke dalam 150ml air suam, kacau sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan. Minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk kesan yang terbaik.

Pemakanan Yang Dicadangkan: 1 paket sehari, sebelum tidur.

Perhatian: Jika anda hamil, menyusu atau sedang mengambil ubat, sila rujuk kepada doktor atau penasihat perubatan sebelum mengambil sebarang makanan tambahan. Minuman ini juga tidak boleh diambil ketika sedang datang bulan.

Testimoni dari Pengguna Sista Stardust Fib're Rose :





Harga
1 BOX RM150 ( 60 sachets)

Untuk keterangan lanjut boleh layari :

Facebook : sistastardust
Intagram : @sistastardust

Sekian Terima Kasih

Lunch Chicken Chop At Food Court Aeon Shah Alam

Assallammualaikum


Haiii semua, sudah makan tengahari ke tu? masak apa hari ni?.Disebakan hari ini hari jumaat dan kebanyakkan office mate sha semua cuti,jadi hari ini kami rancang untukmakan tenghari di Food Court Aeon Mall Shah Alam.

Dalam kereta kepala ligat berfikir untuk makan apa nanti di sana. Kemuadian seelok sahaja sampai terus kami rancang untuk makan di food court sahaja. Sampai sahaja di food court terus tuju ke kedai yang menjual makanan western food. Chicken Chop menjadi pilihan sha.Harga dia RM12.90.

Seperti yang korang lihat diatas,itulah dia chicken chop yang sha pesan. Chicken Chop ini kuah pekat sikit ditambah pulak dengan chicken chop yang rangup memang ngamlah. Kuah dia langsung tidak pedas, walaupun sha seorang yang tidak tahan makan pedas,tetapibila tidak rasa pedas langsung rasa macam kurang pulak. Selain itu kuah dia agak sikit,rasa tidak cukup pulak rasanya tadi. Keseluruhan, rasa chicken chop ini boleh layan memandangkan sha berjaya habiskan hidangan ini bersama milo dinosor.

Selepas makan, kami pergi cuci mata masuk sephora. Sempatlah pergi tengok minyak wangi dia..fulamak harga dia nak nangis tengok tapi tidak dinafikan memang wangi gile. Sha mampu bau sahaja,untuk beli kena fikir dua tiga kali sebab kalau fikir balik ,lagi bagus beli kasut sketcher.Dengan harga minyak wangi itu boleh dapat dua pasang..hahaha. Okay sampai disini sahaja entry sha,jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih



Ujian Saringan HIV untuk Pra Perkahwinan Di Selangor

Assallammualaikum

Hai semua, apa khabar? diharap dalam keadaan sihat selalu. Okay, kali ini shaila hendak menceritakan pengalaman shaila sewaktu menjalani ujian saringan HIV  untuk pra perkahwinan. Sebelum shaila pergi buat HIV Test, shaila google dahulu di dalam internet untuk mendapatkan info tentang Hospital atau klinik kesihatan kerajaan yang buat ujian saringan HIV untuk Pra Perkahwinan. Setelah Shaila mendapat info, shaila telefon dahulu Hospital yang shaila hendak pergi itu untuk mengetahui prosedur menjalani ujian saringan HIV. Macam shaila, office di shah Alam, jadi target shaila adalah klinik kesihatan seksyen 7 dengan seksyen 9. kedua-dua klinik kesihatan ini tidak perlu buat temu janji, boleh terus datang. Ohh lupa hendak bagitahu, untuk mengetahui klinik kesihatan mana yang buat ujian saringan hiv boleh ke laman web JAIS kerana di situ korang boleh mendapat maklumat tentang klinik kesihatan yang buat ujian saringan hiv itu. Pada pagi itu, takdelah pagi sangat pun dalam pukul 11 pagi, shaila pergi ke klinik kesihatan seksyen 9, tetapi rupanya ujian saringan hiv di lakukan pada sebelah pagi. Jadi shaila lepak dahulu kedai mamak dengan kakak saudara then pukul 1 bergerak ke klinik kesihatan seksyen 7.


Setibanya shaila disana, shaila kena naik tingkat 1 untuk mengisi borang, kelihatan di situ beberapa pasangan bakal pengantin telah menunggu. Sementara duduk menunggu kaunter buka, shaila kiralah shaila orang yang ke berapa sampai...hahaha...tepat pukul 2pm kaunter buka terus berdesup pergi ambil borang dan isi. PERHATIAN yer...sewaktu pergi silalah bawa pen sendiri kerana dekat klinik kesihatan tiada disediakan pen banyak kalau ada pun setakat 2 batang, jadi korang terpaksa menunggu giliran untuk mengisi borang. Selepas siap mengisi borang, shaila ke tingkat bawah, ambil nombor untuk ke stesen pertama iaitu membuat pembayaran dan key in data base korang sikit oleh kakitangan klinik kemudian barulah ke stesen kedua iaitu ambil darah.


sementara menunggu giliran itu, jantung tak payah cakap lar..rasa macam hendak tercabut..dup dap dup dap..huhuhu...tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar cuma sakit sikit lar jari yang kena cucuk itu..lebam jugak lar..hahaha


Setelah selesai ambil darah, duduk kembali menanti nama di panggil. apabila nama dipanggil, dia just bagi salinan borang seperti di atas sahaja. masa itu blur jugaklah sebab dekat salinan borang itu yang kita isi tadi, tiada tulis reactive or non reactive. Rupanya since kita dah dapat salinan borang itu, maknanya non reactive hiv lar so boleh lar ke next stage pulak.hikhikhik...Okay sampai sini sahaja entry shaila kali ini..jumpa lagi

Terima Kasih

Sony Xperia XA Ultra Tewas Akhirnya

Assalamualaikum 💔


Setelah lama bersabar tewas juga akhirnya. Hari terpaksa Sony masuk bengkel. Disebabkan masaalah lampu lcd selalu berkedip dan gegar. Selain itu juga mudah hang dan cepat panas. Haishhh sedih tul rasa hati.. Huhuhu

Nasib telefon lenovo S90 lama yang telah di wasiat pada Areez masih elok. Tapi semalam berebut juga dengan si Areez sebab dia nak tengok video Upin dan Ipin. Nasib ada ipad, jadi buat sementara Areez tengok upin ipin di youtube download.

Semalam semak balik dalam kotak, warranty masih ada. Jadi sha cadang untuk claims warranty baiki telefon ini.  Mula-mula ada terfikir untuk beli telefon baru. Tetapi tiba-tiba ubah keputusan untuk guna duit itu, beli barang anak-anak. Haishh.. Ibu-ibu memang begini yer.. Utamakan keperluan anak-anak dahulu dari diri sendiri. Okay sampai disini sahaja entry untuk kali ini, jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih

MelloWhite Untuk Wajah Lebih Muda Dari Usia Sebenar

Assalamualaikum ❤️


Hari ini merupakan hari yang ke 10 sha minum produk ini dan merupakan paket yang terakhir. Produk ini didatangkan dengan kotak kecil yang comel berwarna merah jambu gitu. Di dalam dia terdapat sepuluh paket semuanya. Apa yang menarik tentang produk ini adalah ia mampu membuat kulit korang menjadi lebih anjal,cerah dan ayu berseri dalam masa 7 hari sahaja! memang sangat menakjubkan dimana ia memutih, melembap, memelihara dan memperkaya.

Bila dengar sahaja nama MelloWhite, sha terbayang  mashmellow...hahaha..tapi ini bukan mashmellow yang kanak-kanak suka makan tu yer..nama mellow sahaja sama tetapi bentuk dan rasanya jauh berbeza. 

Apa kandungan yang terdapat dalam MelloWhite?

Okay, untuk pengetahuan korang, MelloWhite ini adalah minuman campuran buah delima dengan ceriacerola, ubi bit merah, kologen marin, vitamin C, L-Cystein, ekstrak rose petal, ekstrak buah zaitun, barli hijau dan asid lipoik.

Setiap kandungan yang terdapat didalam MelloWhite mengandungi manfaat dan kebaikkan tersendiri.

> Ekstrak Rose Petal Sumber yang kaya dengan polifenol.Ia dapat mengurangkan aktiviti tyrosinase sehingga 44%, merencatkan pengeluaran melanin dan mengurangkan masalah pigmentasi pada wajah. Memperolehi kulit yang halus, cerah, gebu dan tanpa cela.

> Vitamin C Mencerahkan kulit secara semulajadi dengan merencat enzim tyrosinase yang diperlukan di dalam proses penghasilan melanin. Meningkatkan paras glutathione dan vitamin E dalam badan. Saintis telah mendapati bahawa protein kolagen memerlukan vitamin C untuk molekul mencapai konfigurasi yang terbaik. Vitamin C mempertahankan kekenyalan kulit dengan mencegah kolagen dari menjadi lemah dan mudah rosak.
> Manfaat Vitamin C Membantu mencegah selsema. Meningkatkan system imun tubuh. Membantu proses penghadaman dan penyerapan zat besi. Menjaga kesihatan mata dan menguatkan gusi. Mempercepatkan penyembuhan luka.

Ekstrak Zaitun Bertindak dengan menghalang aktiviti tyrosinase yang merupakan penyebab kepada tompok-tompok gelap yang tidak diingini. Sebagai antioksidan yang kuat, menyekat radiasi ultraviolet dan mengurangkan kesan radikal bebas bagi mengelakkan pengeluaran berlebihan melanin pada kulit. Hasilnya tesktur kulit wajah menjadi licin dan cerah. Ekstrak zaitun mempunyai efek antioxidan. 4.5 kali lebih kuat dari vitamin C. 4 kali lebih kuat dari anggur. 2.5 kali lebih kuat dari teh hijau.
Manfaat Ektrak Zaitun Merendahkan risiko penyakit jantung. Mencegah pengoksidaan Kolesterol LDL. Mengurangkan keradangan. Mengurangkan intensity atau kekerapan tindak balas alahan.

Buah Delima Kaya dengan vitamins A, C dan E. Kaya dengan antioksidan dan zat besi. Memperlambatkan proses penuaan dan juga memberi pelbagai khasiat pada kulit. Buah Delima Antaranya termasuk memberi kelembapan semula jadi pada wajah, memperbaiki sel kulit, memberi tona kulit yang sekata dan meningkatkan keanjalan kulit. Hasilnya kulit kelihatan mulus, segar dan berseri-seri.
> Manfaat Buah Delima Membantu peredaran darah. Mengurangkan inflamasi. Membantu mengurangkan gejala anemia. Meningkatkan system imuniti.

Ceri Acerola merupakan sumber yang terkaya dengan vitamin C, ia mampu merangsang pembentukan kolagen dalam badan. Dengan kandungan antioksidan yang tinggi, ceri acerola mampu melindungi kulit daripada ancaman radikal bebas lalu memperlambatkan proses penuaan. Ceri acerola juga mengandungi pelbagai jenis nutrien yang membantu menghidrat dan mengekalkan kelembapan kulit.
Manfaat Ceri Acerola Membantu kesihatan mata. Meningkatkan metabolism badan. Mencegah tekanan oksidatif. Kaya dengan nutrien – vitamin C, vitamin A, thiamine, riboflavin and niacin.

> Ubi Bit Merah mempunyai sumber fitonutrien unik yang dinamakan betalain menunjukkan sifat antioksidan, anti-radang dan anti-kanser. Toksin yang terkumpul di dalam badan merupakan salah satu penyebab kulit yang kusam. Ubi bit merah juga berfungsi sebagai bahan detoksifikasi yang membersihkan toksin dari tubuh, memperbaharui sel kulit yang rosak dan memberi nutrisi yang diperlukan oleh kulit menjadikan kulit sihat dan bersinar.
Manfaat Red Beet Meningkatkan penghasilan sel darah merah. Kaya dengan nutrien - folate (vitamin B9), manganese, kalium, zat besi dan vitamin C. 

L-Cysteine Meningkatkan penghasilan glutathione dalam hati. Menggalakkan pembentukan pigmen cerah (pheomelanin). Membantu detoksifikasi. Melindungi badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radiasi. L-Cysteine Ia memberi kelebihan dalam melambatkan process penuaan daripada bintik hitam, kedutan dan garis-garis halus.

Alpha Lipoic Asid (ALA) Dikenali sebagai antioksidan universal kerana ia adalah penangkap radikal bebas yang kuat di persekitaran yang larut air dan juga larut lemak. Melawan radikal bebas di seluruh badan. Mengitar semula vitamin C dan glutatathione. Mengetatkan liang pori. Memudarkan kedutan dan garis-garisan pada kulit. Membuat kulit kelihatan sihat dan cantik secara semulajadi. 
Manfaat Alpha Lipoic Asid (ALA) Antioksidan yang kuat. Meningkatkan pemulihan otot selepas senaman. Mengurangkan keradangan. Membantu mengurangkan komplikasi diabetes

Barli Hijau Organik membekalkan kandungan nutrient yang semulajadi dan mudah diserap termasuk vitamin, mineral, enzim, klorofil, asid amino dan antioksidan. Ia mempercepatkan pemulihan dan mengaktifkan semula keremajaan kulit dengan nyata serta mengembalikan keayuan wajah.
Manfaat Barli Hijau Organik Detoksifikasi. Mengekalkan keseimbangan asid-alkali dalam badan. Memberi kesan anti-radang yang mengagumkan. Merupakan agen antioksidan yang kuat. Memperbaiki sel-sel yang rosak. Meningkatkan stamina badan.





Arahan
Campur 1 bungkus MelloWhite dengan 150ml air. Minum sepaket setiap hari. Hidangkan sejuk untuk rasa yang lazat.

Kesan selepas 10 hari amalkan MelloWhite.

1. Melembabkan kulit wajah - memang tidak dinafikan bahawasanya selepas bebrapa hari minum MellowWhite, kulit wajah menjadi lebih lembap dan tidak kering lagi.

2. Menghaluskan dan mengebukan kulit - selain itu juga kulit menjadi lebih halus dan gebu. Terasa sedap sahaja ketika membelai kulit muka.

3. Membantu mencegah selsema - macam sha memang kerap kena selsema, jika anak sha kena selsema,sha orang pertama yang akan terkena jangkitan. Dengan adanya MelloWhite ini sha harap dapat atasi masalah mudah terkena jangkitan selsema ini kerana dengan ada vitamin c dapat meningkatkan system imun tubuh sha.Selain itu,bila bangun pagi selalu mesti kena selsema.Tetapi sekarang tidak lagi.

4. Memudarkan bintik-bintik hitam - Walaupun kulit sha bersih dari jerawat, tetapi sebenarnya kulit sha terdapat bintik pigmentasi. Seperti semua tahu, bintik pigmentasi memang susah untuk nyah dari kulit kita. Ketika ini bintik pigmentasi sha masih ada walaupun telah minum produk ini selama 10 hari. Mungkin fungsi produk ini lebih kepada merencat enzim tyrosinase yang diperlukan di dalam proses penghasilan melanin yang merupakan penyebab kepada tompok-tompok gelap yang tidak diingini.

5. Memberikan tona kulit yang sekata & seimbang - beberapa hari yang lalu,sha memang aktif pergi jalan ke sana dan ke sini. Ini mengakibatkan kulit sha menjadi gelap kerana terdedah dibawah cahaya matahari yang terik. Walaupun begitu, dengan MelloWhite  tona kulit sha kembali menjadi lebih sekata & seimbang.


Gambar sebelah kanan adalah gambar diambil pada hari ini. Manakala sebelah kiri sebelum minum #MelloWhite. Kedua-dua gambar ini sha hanya pakai serum dan juga bedak compact. Gambar sebelah kanan adalah hasil selepas 10 hari minum #MelloWhite.  No filter.. Fresh dari telefon. Kalau kita lihat dari gambar diatas, walaupun tidak menggunakan blusher, pipi nampak pinkish. Kulit sha juga nampak lebih fresh dan tona warna sekata. Cuma hidung jelah tidak mancung-mancung..HAHAHA

Rasa masam manis serta bau buah delima yang sedap semestinya menjadikan minuman ini terasa sedap terutama di minum ketika sejuk. Apa yang paling sha perasan tentang minuman ini adalah ketika sha goncang di dalam botol shake, buih dia punya banyak macam tea tarik tu. Berbeza dengan minuman yang sha minum sebelum ini,jika goncang tidak mengeluarkan banyak buih seperti itu.


Berat -/+  150g
Harga RM79.90 sekotak

Testimoni Pengguna 





Untuk dapatkan stok #MelloWhite boleh hubungi Smart Merchant, dalam program smart partner kami.

Azian                :  Perak 019 4732120
Norin Faridah : Selangor 019 2195949
Norhana          :  Penang 012 4854942
Haslin               :  Selangor 017 6908322
Hezla                 : Johor/Selangor 016 2155875
Hj Ghazali         : Penang 019 4793684
Yahya/Pak Ya   :  Johor 019 7610010
Sha                    :  K/Lumpur 0193421127
Nani                   : K/Lumpur 012 3004117
Zahariah            : Putrajaya 0166704240

Dapatkan maklumat lanjut dari Smart Merchant sekarang!!!

Jika berminat boleh hubungi terus website dibawah :

Klik Link:

SHI-MELLOW BEAUTY & HEALTH
No 39-3, Jalan Radin Anum,
Bandar Baru Seri Petaling,
57000 Kuala Lumpur, Malaysia

Tel : 03-90565690 / 012-5261148

Terima Kasih

Jom Beli Produk Himalaya Wellness Boutique, Sunway Pyramid

Assalamualaikum ❤️

Jika korang yang suka pada produk yang 100% dari bahan herba aktif dan juga halal,haaaa...Himalaya Wellness Boutique adalah tempat yang harus korang tuju. Pasti korang pernah dengan bukan pasal produk himalaya ini. Aipppss jangan cakap tidah tahu yer...babap kang. Member office sha siapkan pesan lagi kawan dia untuk beli produk Himalaya di India. Ehhhh...kenapa sampai India? sebab produk ini memang asalnya dari India. Malaysia tiada ker? jangan risau, di Malaysia juga terdapat outlet Himalaya yang menjual produk Himalaya ini.

yang Shailla pergi ini terletak di Suway Pyramid, lokasinya adalah :
................................................................................................ .................................................................

Himalaya Wellness Boutique

Lg2.130, Sunway Pyramid, Jalan Pjs 11/15, Bandar Sunway, 46150, Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

...................................................................................................................................................................


Haaa...inilah outlet Himalaya Wellness Boutique yang terletak di Sunway Pyramid itu. tidak susah untuk mencari lokasi ini berpandukan pada alamat yang tertera diatas. Ketika berada di depan outlet memang rasa teruja untuk explore lebih apa produk yang terdapat didalam Hiamalaya Wellness Boutique ini.

Himalaya adalah jenama produk kecantikkan dan juga kesihatan.Produk ini seperti semua tahu berasal daripada negara India. Jenama Himalaya ini sangat sinonim dengan "100% herba aktif" dan "dijamin halal". Sebab itu kalau kita lihat, semua produk himalaya ini berasakan herba.


Selamat datang ke Himalaya Wellness Boutique, Sunway Pyramid. Bila tengok gambar ini, pasti korang cakap sha macam super mummy kan? dengan pegang tangan Areez dalam masa kendong Aqeef...hahaha...takdelah sebenarnya i am a cool mummy and sometimes i am lion mummy...wakaka..

Di Himalaya ini, korang boleh dapatkan set panjagaan rambut , set penjagaan muka dan supplement kesihatan.

Penjagaan Rambut


Seperti set penjagaan rambut dari himalaya ini mempunyai pelbagai jenis tau. Dalam banyak-banyak jenis shampoo, yang kerap pelanggan beli adalah untuk masaalah rambut gugur, boleh gunakan set anti hair fall manakala untuk masaalah kelemumur, boleh gunakan set Anti Dandruff. Selain itu juga terdapat pelbagai jenis shampoo lagi turut ada di sini.Yang penting bau dia sangat wangi. Macam suami sha, dia mengalami masaalah kelemumur, jadi suami sha telah memilih untuk mencuba shampoo Anti Dandruff. Hari ini telah masuk seminggu dia pakai, feedback dari suami sha adalah pertama wangi, kedua best dan ketiga kepala tidak gatal lagi. Ohhh ya..shampoo dari Himalaya ini bukan sahaja didatangkan dengan satu size sahaja, malah turut menyediakan dalam size travel kit. Jadi kalau kita hendak pergi melancong, boleh beli size travel kit.

Penjagaan Kesihatan


kalau korang tengok di situ terdapat banyak jenis supplement ada disini tetapi yang menarik perhatian sha adalah supplement untuk kuarngkan berat badan iaitu AyurSlim. Biasalah ibu anak dua memang susah nak maintain berat ketika anak dara. Jadi, bila dapat gaji sha nak beli beli dan cubalah supplement AyurSlim ini. 

Penjagaan Muka 


Penjagaan wajah amat penting bagi individu yang mementingkan penampilan dan kulit wajah yang bersih. Di Himalaya ini juga korang boleh dapatkan set penjagaan wajah yang sesuai untuk wanita dan juga lelaki. Antara set penjagaan wajah yang korang dapat di sini adalah seperti pencuci muka, scrub muka, topeng muka, krim muka, fairness, produk penjagaan mata dan bibir.

Penjagaan Bayi


Kalau korang nak tahu,produk untuk bayi juga ada iaitu Gentle Baby Shampoo dan juga Moisturizing Baby Soap. Selain itu, untuk anak sha iaitu Areez yang berumur 2 tahun. Sha ada tanya tentang supplement Bonnisan iaitu supplement yang pernah viral suatu ketika dahulu berfungsi untuk meningkatkan selera makan anak. Tapi malang tiada stock. Jadi kita kena tinggalkan nombor telefon untuk pihak himalaya hubungi bila stock sudah ada.

Penjagaan Mulut


Ubat gigi juga ada jual disini dengan harga bermula RM 2.20 untuk travel size hinggalah ke size normal. Ubat gigi dari himalaya ini boleh didapati dalam 4 jenis, iaitu Complete Care Herbal Toothpaste, Mint Fresh Herbal Toothpaste, Sensi-Relief Herbal Toothpaste dan Sparkly White Herbal Toothpaste.

Juru Penasihat Produk



Kalau bab customer service, Himalaya Wellness Boutique memang tip top dimana di setiap cawangan outlet Himalaya disediakan juru penasihat produk yang mahir serta peramah. Tanya sahaja soalan berkaitan himalaya,pasti mereka berbesar hati menjawab dan memberi info yang korang minta dengan lengkap. Yang ketika sampai di sini jangan malu tanya kerana juru penasihat produk ini memang sentiasa bersiap sedia untuk membantu anda.

Produk Surya dan Apotec


Bagi yang mencari Produk Surya dan Apotec, produk ini turut dijual di himalaya Wellness Boutique cawangan Sunway Pyramid, Mydin Usj, dan Setapak Sentral sahaja.

Jom saksikan video sha bersam kelaurga ketika berada di Produk Himalaya Wellness Boutique, Sunway Pyramid.


Korang yang selalu lepak atau akan pergi ke Sunway Pyramid, wajib singgah Himalaya Wellness Boutique tau. Untuk keterangan lanjut, korang boleh lihat laman web yang sha sediakan bawah ini.

Web : http://himalayamsia.blogspot.my
Facebook : http://www.facebook.com/HimalayaHealthcareMalaysia/
Instagram : http://www.instagram.com/himalayamalaysia/

Terima Kasih

Jus Asam Kunyit Madu Atasi Masalah Angin Dalam Badan

Assallammualikum

Hai semua, kali shailla ingin berkongsi satu minuman yang mampu mengeluarkan angina-angin degil yang ada didalam badan itu. Shailla merupakan seorang ibu yang mempunyai dua orang anak. Masaalah angin ini sebenarnya telah sejati dalam diri. Mana tidak bukan mudah untuk menjaga pantang selepas bersalin ini, jika kurang bertungku makanya memang angin satu badan.

Kalau korang semua perasan,selalunya ibu-ibu yang baru lepas bersalin ini akan berhdapan dengan masalah perut buncit. Haaa..ini terjadi kerana usus kita mempunyai angin yang menyebabkan kita rasa kurang selesa.


Di sini shailla ingin kongsikan satu minuman kesihatan yang mampu untuk membuang angin di dalam badan. Minuman yang shailla maksudkan adalah Jus Asam Kunyit Madu. Kalau korang nak tahu, banyak khasiat yang terdapat di dalam jus asam kunyit madu homemade ini kerana ia dimasak dari bahan dan persediaan secara tradisional. Antara bahan yang terkandung di dalam jus asam kunyit madu adalah seperti ibu kunyit, halia, asam jawa , temu kunci, madu, saffron, habbatussauda dan gula melaka.

Setiap ramuan ni mengandungi manfaat yg tersendiri. Ibu Kunyit mampu menyembuhkan luka dalaman, mengempiskan perut, mencantikkan kulit, anti bakteria. Halia boleh mengeluarkan angin. Temukunci untuk kesegaran badan dan menambahkan tenaga,menghilangkan kelesuan dan keletihan badan. Saffron pula bagus untuk penjagaan dan kecantikkan kulit. Habbatussauda mampu menstabilkan gula di dalam darah dan meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Madu pula untuk tingkat daya ingatan, anti kanser, tingkatkan kesuburan suami isteri dan manisan pengganti gula. Manakala Gula melaka pula sebagai pemanis bersifat antioksidan juga mampu mencegah serangan asma.

Antara khasiat Jus Asam Kunyit madu (JAKM) 

Membantu menurunkan berat badan 
Bantu Rawat Masalah Kulit 
Bantu Proses Pencerahan Kulit Secara Alami 
Bantu Naikkan Aura Seri Wajah 
Bantu Rawat Haid Tidak Tratur dan Darah Kotor 
Bantu menstabilkan kolesterol dalam darah 
Bantu Buang Angin Dalam Badan 
Bantu Rawat Ibu Dalam Pantang atau Lepas Brsalin 
Bantu Melambatkan proses penuaan(awetmuda) 
Bantu Rawat Luka Jahitan Lepas Brsalin 
Bantu Rawat Masalah Rahim/Peranakan 
Bantu Rawat Masalah Bau Badan 
Bantu Atasi Masalah Keletihan 
Bantu kurangkan masalah gastrik 
Bantu Atasi Migrain/Kerap Sakit Kepala 
Menstabilkan gula dalam darah 
Tingkatkan kesuburan suami isteri 
Mencegah batuk/selsema/asma 
Melancarkan sistem pencernaan 
Menurunkan paras kolesterol




Cara pengambilan dia adalah minum 1/2 gelas (-/+60ml) pagi sebelum sarapan atau sebelum makan malam. Untuk kesegaran berterusan bolehlah letakkan didalam peti sejuk. Kesegaran akan kekal selama 2 hingga 4 minggu. Jus ini boleh diamalkan oleh wanita, lelaki mahupun anak dara. Jus ini boleh membuang angin dalam badan, mencantikkan kulit, awet muda, mengurangi lemak didalam badan, memperlambatkan proses penuaan, menyegarkan badan dan melancarkan peredaran darah. Rasanya masam-masam manis, segar dan semestinya sedap. Boleh diminum dalam keadaan sejuk atau suam. Macam shailla suka minum ketika sejuk.

Sejak shailla minum jus asam kunyit madu ini, apa yang shailla rasa adalah :

1. Badan menjadi ringan
2. Mudah buang air besar.
3. Tekak yang sakit semakin pulih
4. Mudah sendawa dan mengeluarkan angin badan.
5. Perut kempis sikit dari sebelum ini.
6. Walaupun berjaga malam kerana anak kurang sihat,tetapi tetap bertenaga diwaktu pagi.

Buat masa ini itu yang shailla alami sekarang, shailla akan terus minum untuk melihat lagi perubahan yang akan berlaku. Mana tahukan dengan minum jus asam kunyit madu ini, shailla boleh dapat balik berat badan ketika anak dara dulu..cewahhhh...hahahha.

Maklumat Produk :

Berat -/+ 360ml
Harga RM12.00 Sebotol

Keterangan lanjut boleh layari :

https://www.facebook.com/azrina.samsudin

https://www.facebook.com/jusasamkunyitmadu/

Sekian Terima Kasih