Mengembara Geng Bus Sekolah ke Phuket Thailand

Assallammualaikum


Geng Bas Sekolah ajak pergi Thailand! Hurmmm.. Tapi tidak pasti nak pergi mana? Shailla syorkan korang pergi ke Phuket. Phuket, Shailla tak payah lagi loop nak sembang sampai nak corner baring segala, sebab ramai dah cop sebagai syurga pantai pasir putih dan laut biru di Asia Tenggara ni. Tambah fasiliti dan layanan dekat Phuket memang tip top, pendek kata world class. Sebab itu ramai Mat Salleh suka lepak, layan jiwa dan bermandi-manda dekat sini. Shailla pula suka cuti dekat Phuket ini sebab tidak jauh dari Tanah Malaya, untuk percutian pendek memang sesuai sangat. Malah matawang Bhat dia tidak jauh beza dengan RM, jadi kalau korang shopping sakan pun tidak terasa bergegar sangat poket tu. Dan yang paling penting adalah pantai, pantai dan pantainya. Kalau korang nak bandingkan dengan Mauritius tu memanglah tak sama, tapi Shailla boleh gerenti yang korang pastinya tidak akan menyesal, lebih-lebih lagi bila tahu yang ada promo thai airways flight booking yang sedia bawa korang ke Phuket.



Pada yang macam berkira-kira lagi nak naik flight apa ke Phuket ni, Shailla memang recommend naik Thai Airways. Pasal apa? Pasal kalau nak Shailla list satu-satu memang banyak sangat yang menarik dekat Thai Airways. Selain terbang lebih 60 destinasi terpilih, yang paling cun korang boleh terus ke Phuket menaiki Thai Airways. Jadi, korang tak paya bersusah-susah untuk transit bagai. Tambah pula, kualiti perkhidmatan Thai Airways ini sememangnya mabeless. C korang bayangkan, Thai Airways ini menawarkan empat pilihan kerusi, Economy, Premium Economy, Royal Silk dan Royal First Class, so, korang boleh jer pilih ikut kesesuaian bajet.

Dapat tempah seat economy pun dah memadai, sebab apa? Sebab kerusinya yang selesa,ruang legroom pun luas dan ada in-flight entertainment lagi. Sejak Thai Airways tawarkan all-in-fares, termasuk elaun bagasi 30 kg, meals or beverages percuma. Ditawarkan pada harga yang lebih premium, seat kat kelas Royal Silk dan Royal First Class, lebih privasi serta mempuyai kerusi yang boleh di tukar ke katil, walaupun begitu ia hanya terdapat pada penerbangan tertentu sahaja. Complimentary baggage allowance pulak mencecah 50 kg seorang, disamping tu korang boleh request pre-order meal. Meals yang ditawarkan pelbagai, tetapi setiap satunya terdapat sentuhan Thai. Kata naik Thai Airways, kan? Mestilah ada citarasa Thai.


Setelah selesai tempah tiket melalui Traveloka guna keywords flights to phuket booking tu, barulah korang boleh buka cerita ke mana tempat yang nak dilawati ketika pergi ke Phuket. Aktiviti santai menjadi pilihan Shailla ketika berada di sana seperti ke pantai-pantai dan pulau-pulau seperti Nai Harn Beach, Pulau Phi-Phi, Pulau James Bond, Freedom Beach, dan Prompthep Cape Viewpoint. Dalam banyak-banyak pantai kat Phuket, Shailla memang paling suka Freedom Beach, sebab pantai yang memutih, bersih dan jernih airnya. Ia merupakan tempat tumpuan pelancong, tidak hairanlah jika kemudahan yang ada di sini lebih banyak. Terkenal dengan jolokan Pulau James Bond, ia adalah lokasi pengambaran adegan filem James Bond yang juga teletak di Teluk Phang Nga. Korang wajib datang ke sini untuk berselfie. Ada lagi satu tempat yang tidak kurang menariknya ialah kawasan bandar Phuket. Phuket Old town menawarkan suasana bandar dengan senibina Sino-Portugis, butik, restoran dan kafe. Sambil tu boleh jugak menjengah ke Phuket Trickeye Museum 3D. Museum ni juga tarikan yang paling popular lebih-lebih lagi untuk menyerlahkan bakat modelling korang. Dan bagi korang yang sukakan pemandangan, tempat yang paling tepat untuk buat aktiviti tersebut ialah Khao Rang (Bukit Rang), di mana anda boleh melihat hampir keseluruhan Phuket.


Phuket ni jugak memang sangat sesuai dijadikan sebagai lokasi honeymoon, sebab suasananya yang sangat romantik. Jadi buat bakal-bakal pengantin yang masih tidak tahu nak ke mana untuk percutian honeymoon,bolehlah pergi ke Phuket. Sebab ianya murah, memukau dan romatik. Bukan takat ke Phuket, korang patut check out apilikasi Traveloka untuk banyak tawaran yang hebat.

Sekian Terima Kasih 

HIMALAYA WELLNESS - BOWEL WELLNESS DAN JOINT WELLNESS

Assallammualaikum ❤️

Hai semua, baru-baru ini Shailla diperkenalkan dengan dua jenis produk dari Himalaya Wellness iaitu Joint Wellness dan Bowel Wellness. Kedua-dua produk ini merupakan produk yang berfungsi untuk menjaga kesihatan dalaman. Jom kita lihat kebaikkan produk ini.

Joint Wellness Shallaki


Baru-baru ini Shailla pergi beraya ke Terengganu, disebabkan duduk lama di dalam kereta dalam keadaan kaki membengkok, bila nak turun kereta tu terasa sakit sangat ketika ingin luruskan kaki. Ambil masa juga untuk redha sakit tu. Pada awalnya fikir mungkin kerana perjalanan yang jauh dia jadi macam itu. Baru-baru ini Shailla pergi Perak pun hadapi benda yang sama. Jadi Shailla buat keputusan untuk mencuba joint wellness ini.


Joint Wellness ini membantu Shailla menyelesaikan masaalah sakit di lutut yang Shailla hadapi. Di mana ia dapat mengurangkan kesakitan dan keradangan pada sendi. Joint Wellness ini juga dapat menguatkan semula sendi-sendi tulang terutamanya tulang lutut dan sendi di bahagian yang lain. Ia juga mampu mengurangkan geseran dengan memperkuatkan cecair sinovial yang menjadi kusyen antara tulang sendi. Shailla telah mengambil produk ini selama 2 minggu. Alhamdulillah sakit sendi-sendi dan tulang lutut semakin berkurangan.

Korang tahu tak apa itu arthritis atau lebih dikenali oleh masyarakat kita sebagai "radang sendi" Ia adalah sejenis penyakit “autoimmune disease” dimana sistem pertahanan diri menyerang badan sendiri dan keadaan ini memberi kesan kepada sendi, tisu-tisu yang mengelilingi sendi dan tisu perantaraan yang lain.

Kalau korang nak tahu, Joint Wellness ini juga sangat sesuai untuk penyakit “autoimmune disease” ini. Selain dari mengambil produk ini, adalah disarankan agar membuat senaman seperti aerobik dimana ia membantu menguatkan ligamen otot dan menyokong sendi.

Joint Wellness ini selamat digunakan oleh orang dewasa. Jika korang ada alah pada mana-mana ubat ubatan minta rujuk dengan doktor sebelum membelinya.

Cara pengambilannya dia adalah 1 kapsul 2 kali sehari selepas makan.

Bowel Wellness Triphala



Bowel Wellness Triphala merupakan gabungan gooseberry India, Belleric Myrobalan dan Chebulik Myrobalan untuk berkerja bersama bagi melegakan sembelit dengan menghasilkan pergerakkan usus yang berkesan. Triphala (Tiga Buah) adalah salah satu ramuan herba tertua dan paling seimbang dalam tradisi Ayurveda. Rumusan ini menggabungkan tiga buah masam dan astringen yang unik untuk memberi kesan pada kesihatan.

Bowel Wellness ini sangat bagus untuk yang menghadapi masaalah sembelit. Terutama sembelit yang kronik. Sembelit ini jangan buat main yer. Sembelit boleh menyebabkan rasa tidak puas ketika membuang selain perut menjadi buncit.

Shailla menggunakanya hampir 3 minggu. Lepas makan sahaja pasti akan pergi membuang terutama selepas sarapan pagi. Bowel Wellness ini sangat membantu untuk proses pencernaan Shailla. Shailla tidak perlu meneran dengan kuat setiap kali mengeluarkan najis. Perut juga terasa lebih selesa dan tidak kembung setelah mengambil Bowel Wellness ini.

Cara pengambilannya dia adalah 1 kapsul 2 kali sehari selepas makan.

Untuk keterangan lanjut tentang Joint Wellness dan Bowel Wellness ini boleh lawati :



Instagram : 

Sekian Terima Kasih