• HOME
  • CONTACT ME
  • FOOD
  • TRAVEL
  • PRODUCT
  • LIFESTYLE
  • MY STORY
  • DISCLAIMER

Tuesday, March 31, 2015

TRAVEL: Mahkota Hotel Melaka

Assallammualaikum

Semasa cuti-cuti Malaysia di Melaka, shaila menginap di Mahkota Hotel Melaka. Mahkota Hotel Melaka Terletak hanya 15-minit berjalan kaki dari A’Famosa Fort. Selain itu Mahkota Hotel Melaka berdekatan dengan berhampiran Mahkota Parade Shopping Mall. Hotel Mahkota Melaka terletak kurang dari 15 km dari Lapangan Terbang Batu Berendam.


Pangsapuri-pangsapuri yang luas di Mahkota Melaka semuanya berhawa dingin dan mempunyai dapur kecil. Setiap bilik dilengkapi dengan ruang tamu yang selesa dengan sofa dan TV kabel.


Di Mahkota Hotel Melaka terdapat 2 kolam renang luaran serta tempat meletak kereta percuma. Kolam dia pun bersih dan tidak terlalu dalam. Selain itu disediakan juga kolam dan juga pancuran air untuk kanak-kanak. Kemudahan sauna yang berasingan untuk kaum lelaki dan wanita ada disediakan berserta dengan gelanggang skuasy dalaman serta gelanggang tenis luaran. Oasis Karaoke menyediakan hiburan sepanjang malam dengan bilik menyanyi peribadi.


Pemandangan dari bilik apartment shaila duduk. Shaila tempah bilik apartment ini dari agoda. Tempah ahrga di Agoda adalah lebih murah berbanding terus dari Hotel. Pakej shaila tidak termasuk sarapan pagi.Café Mahkota menyajikan bufet makanan Asia dan Barat yang asli. Latar yang kasual serta pemandangan kolam renang ditawarkan di The Pizza Terrace. Minuman dan muzik secara langsung boleh dinikmati di Bay Lounge.


Ini adalah ruang tamu di apartment yang shaila menginap. Ruang tamu dia agak luas dan selasa. Kalau ikut dari size ruang tamu ini, sesuai untuk 4 orang.Tetapi bilik disediakan hanyalah satu.


Ini pula ruang dapur dia. Ruang dapur dia agak sempit sedikit tetapi itu tidak menjadi masaalah pun kerana didalam apartment ini, tidak dibenarkan memasak.


Ini pula keadaan dalam bilik. Hiasan dalam bilik dia nampak lama. Selain itu, bilik air dia agak kecil dan sesuai untuk masuk sorang. Masuk ramai-ramai memang tidak digalakkan terutama yang bawa anak kecil. Lagi satu yang tidak best tentang bilik air adalah bathtub dia juga tidak berfungsi.


Shaila suka duduk di koridor dia memang best lepak disini sambil tengok pemandangan.Tetapi koridor dia agak kotor sedikit. Selain itu, angin di koridor ini pun memang kuat jadi memang sedap duduk disini sambil tengok mat Salleh bersidar dibawah..hahaha..Okay sampai disini sahaja entry shaila, jumpa lagi di entry akan datang pula..daa!

Sekian Terima Kasih.
Baca Selengkapnya >>>

Monday, March 30, 2015

Pengalaman Brown Spot dan Jantung Baby Lemah

Assallammualaikum,


Entry ini ditulis pada pukul 3:08 pagi pada 28/3/2015.Tengahari tadi shaila dapati ada brown spot pada underware. So kawan-kawan nasihat supaya pergi ke klinik untuk check sebab risau kalau ada apa-apa jadi dekat baby.Kalau ikut due date lambat lagi iaitu pada 26/4/2015.Shaila terus pergi wad bersalin Hospital Sungai Buloh.Sampai di hospital dalam setengah jam, nurse check jantung baby. Jantung baby lemah, risau shaila dibuatnya.Kemudian nurse masukkan air sebotol then dalam masa sejam juga lar jantung baby kembali normal. Kemudian shaila diminta tunggu di kerusi luar untuk check up dengan doktor. Hampir 2 jam menunggu kemudian doktor latih panggil untuk buat check up. Mula-mula check up secara lisan kemudian barulah check jantung, tekanan darah dan tut. Yang tidak tahan check tut lar..aishhhh memamg perkara yang tidak digemari kaum perempuan. Nasib shaila dapat pelatih perempuan, tidak la malu sangat. Kamudian shaila diminta duduk diluar kembali dalam sejam lebih nama shaila di panggil kembali untuk ambil darah dan masuk ubat.Bab masukkan ubat, sakit dia boleh tahan lar tetapi bab kena cucuk tang punggung! alahai rasa nak sepak jer..sakit!.kemudian shaila diminta duduk diluar kembali kerana tiada katil.

11.00 pm hingga 12.00 am (27/3/2015)

Nama di panggil kembali untuk masukkan ubat di bahagia tut. Now masih di ruangan menunggu menanti siang datang menjelma. Penat tidak usah dikata, 24 jam duduk sahaja! dah macam berjaga untuk jawab exam lak pagi esok. Waaa..tidak sabar hendak pulang menunggu katil yang empuk! esok masukkan ubat sekali lagi dan cucuk punggung! ohhh tidak! sob..sob..sob..


Pukul 4.00 am hingga 5.00 am (28/3/2015)

Nurse panggil untuk check up jantung baby. Alhamdulillah jantung baby dalam keadaan baik.Now kembali ke kerusi rehat untuk tunggu cucuk pukul 8.00 am nanti.

Pada pukul 11am,shaila dapat cucuk yang kedua. Kemudian nurse check up jantung baby kembali.Alhamdulillah jantung baby pun bail day shaila juga tidal mengalami turun darah lagi. Pada pukul 12 pm shaila dibenarkan pulang..yahoooo! semoga baby kuat tinggal 26 hari saja lagi ini, tidak sabar hendak jumpa kamu sayang!

Sampai disini sahaja entry shaila, jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian Terima Kasih.

Baca Selengkapnya >>>

Sunday, March 29, 2015

TRAVEL: Throwback Bercuti di Pantai Klebang Melaka

Assallammualaikum


Hai semua! kali ini shaila ingin cerita kisah shaila jalan-jalan makan angin di Melaka. Sebenarnya kisah ini dah lama berlalu, sekarang baru hendak cerita. Pada 6 February 2015 adalah tarikh lahir shaila yang ke ?? hurmmmm...hahaha. Jadi shaila dan suami telah buat keputusan untuk bersiar-siar di sekitar Melaka. Masa itu, ais krim pasu memang terkenal di Melaka selain coconut shake. Jadi di kesempatan yang ada, shaila dan suami telah pergi merasai keenakkan dan keunikkan ais krim pasu.Sebenarnya ais krim pasu itu biasa saja rasanya seperti ais krim biasa cuma cara display dia itu sahaja yang menarik perhatian. Harga untuk ais krim pasu di Pantai Kleabang adalah RM 5 sepasu.


Selepas menikmati ais krim pasu, Shaila dan suami berjalan-jalan menuju ke pantai untuk menikmati suasana pantai dan angin bayu di situ.Ketika ini sudah petang dan cuaca agak mendung.Shaila pergi Pantai Klebang pada petang jumaat jadi masa ini tidaklah ramai sangat pengunjung yang datang. Kalau ramai pun mungkin pada sebelah malam kerana pada sebelah malam area Pantai Klebang ini menang meriah.


Memang terase tenang sahaja ketika berada disini.Tambahan pula melihat panorama yang indah ditambah pula dengan tiupan angin yang sepoi--sepoi bahasa dan deruan ombak yang memecah pantai pasti membuat kita berasa damai sehingga terlupa seketika kesibukkan di kota.Selepas menikmati pemandangan di pantai, shaila dan suami pulang ke hotel penginapan untuk berehat. Next entry shaila akan cerita hotel mana shaila menetap.Okay! jumpa lagi di entry akan datang!

Sekian Terima Kasih



Baca Selengkapnya >>>

Monday, March 23, 2015

REVIEW : Homst Chinese Muslim Restaurant

Assallammualaiukum


Hai! semua apa khabar? diharap dalam keadaan sihat selalu. hurmmmm! tengahari ini hendak makan apa yer?? hahaha..mesti terfikir-fikir diruang minda korang juadah apa yang hendak dimakan. Shaila selalu makan dekat area office sahaja tetapi kalau tia-tiap hari makan tempat yang sama buntu juga hendak makan apa.Memandangkan rezeki kawan shaila murah, semalam mereka belanja kami makan di Homst Chinese Muslim Restaurant


Ini adalah air yang terkenal dan sangat sedap yang terdapat di Homst Chinese Muslim Restaurant. Mangga Sago - potong kiub mangga segar dihidangkan dengan krim dan kuah susu, sagu dan kiub ais. Lemak manis berkrim di sukai ramai...Yummy !!


Untuk sayur, kami memilih kailan ikan masin. Rasanya memang sedap dan cukup rasa! tidak sampai beberapa saat sudah selesai kami kerjakan..Hahaha!


Inilah makanan kegemaran shaila! udang butter prawn..yumyumyum! udang butter di Homst Chinese Muslim Restaurant memang terbaik dan sedap! di salut dengan butter yang banyak memang tidak rugi mencuba.


Sizzling tofu.Homst juga mempunyai pelbagai hidangan tauhu pada menu mereka, dengan pilihan vegetarian dan daging. Tofu shaila kurang sedikit, shaila hanya makan dia punya kuah sahaja. Rasanya kuah sizzling tofu...hurmmmm boleh than sedapnya juga.


Untuk ikan pula, kami memilih untuk order ikan kerapu Sweet and sour fish set sederhana. Rasanya memang terangkat ditambah dengan ikannya yang di goreng rangup jadi memang kenalah dengan selera kami.


Office mate shaila yang berbesar hati taja makanan tengahri kami semalam....alhamdulillah rezeki hujang-hujung bulan...hihihi 


Okay sampai disini sahaja entry berkenaan food review kali ini,terliur tak? kalau terliur,apa lagi, pecut kereta makan tengahari atau dinner disini. jumpa lagi di entry akan datang!

Sekian Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Sunday, March 22, 2015

REVIEW : GLAMOROUS SLYMZ

Assallammualaikum


Memperkenalkan Supplement terbaru yang 100% organik
Fungsi : 

- Mengurangkan berat badan
- Membersihkan usus dan buah pinggang
- Memberi tenaga
- Menyekat selera makan yang berlebihan
- Membuang toksin dalam badan
- Memecahkan lemak yang berlebihan
- Memberikan bentuk badan yg menarik


Bahan-Bahan

GUARANA, GARCINIA, L-CARNATINE, SENNA LEAF, WHITE KIDNEY BEAN, GREEN TEA, FRUITS FIBRE.

TEH HIJAU

meningkatkan metabolisma badan. Apabila metabolisma badan meningkat, badan lebih cepat 'memproses' lemak yang tersimpan dalam badan dengan lebih kerap. Polifenol yang terdapat dalam teh hijau berfungsi untuk meningkatkan oksidasi/pemprosesan lemak dan meningkatkan kadar pertukaran makanan kepada kalori. 

GUARANA 

Sarjana Perancis Gonseiu Duhhjafa menyebut dalam sebuah laporan berjudul The Products of Guarana: "Guarana adalah 100% organik. Ia mengandungi sebilangan besar bahan organik seperti guaranin dan tannin (melindungi dari kerosakan DNA) yang baik kepada badan manusia". Kajian Dr. Berredo Carneiro dari Brazil, Sarjana Eropah seperti Dr. Martins Deehastelus, Peekalt Greena dan Dr. Nirsleiner mengesahkan dalam laporan kajian mereka; Guarana mempunyai kemujaraban yang mengagumkan. Ia mempunyai kesan diuretik dan hipotemia, baik bagi perut dan usus, mencegah gastrik ulser selain dapat meningkatkan pencernaan, meningkatkan penyerapan nutrien dan keupayaan seks. Juga menggalakkan metabolisme organ badan dan membaiki tisu organ dalaman". 

GARCINIA 

Rangsangan kehilangan berat badan menerusi dua cara asas : 

1. Menyekat selera Penemuan terbaru mendapati melalui cara peningkatan tahap kimia tertentu dalam otak seperti serotonin, pengatur kepada pengawalan selera, HCA juga dikatakan mungkin mampu menyekat selera makan. 

2. Menghalang pembentukan lemak asid (lipid synthesis)HCA bertindak menghalang penukaran makanan bergula dan berkanji kepada lemak. Ini bermakna HCA dikatakan dipercayai mampu membantu menyekat penghasilan lemak. 

SENNA LEAF 

Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak. 

WHITE KIDNEY BEAN 

White kidney bean dapat membantu tubuh untuk mengurangi jumlah zat tepung yang diubah menjadi gula dalam proses pencernaan, sehingga mengurangi jumlah kalori yang masuk ke tubuh. Dalam proses pencernaan tubuh kita mengubah karbohidrat yang ditemukan dalam makanan seperti nasi dan kentang menjadi glukosa. Tubuh kita mengubah karbohidrat dengan cara memecah molekul karbohidrat dengan amilase (enzim yang diproduksi di pankreas). Glukosa ini kemudian menjadi sumber energi atau disimpan sebagai lemak jika tubuh kurang berolahraga atau bersenam. White kidney beans mampu meneutralizekan enzim amilase sebelum enzim tersebut mengubah karbohidrat menjadi glukosa yang kemudian diubah lagi menjadi lemak. Pada dasarnya white kidney bean membuat karbohidrat lebih sedikit diserap dan melewati sistem pencernaan dengan jumlah kalori yang lebih sedikit.

 L-CARNATINE L 

Carnitine mempertingkatkan keupayaan membakar lemak,menyingkirkan deposit lemak yang tidak sihat seperti di pinggul,peha,lenggan dan pinggang. Ia juga baik untuk salur darah dan jantung anda. L carnitie juga digelarkan sebagai enjin pembakar lemak yang paling efektif. Bayangkan badan anda seperti sebuah keretapi yang dihidupkan oleh relau pembakaran arang batu.Mitokondria selular anda seumpama relau,lemak yang disimpan pula sebagai arang batu. L carnitine pula adalah pekerja yang menyodok arang batu ke dalam relau dan membuatkan keretapi berjalan seperti sepatutunya. 

FRUIT FIBRE 

1. Fiber membantu dalam memastikan perut mempunyai pergerakan yang biasa. Maknanya, takde hari yang kita tak buang air besar. 

2. Fiber membuat kita rasa kenyang lebih cepat dari bahan2 lain yang kita makan, memperlahankan kadar penghadaman dan membuat kita rasa kenyang lebih lama. 

3. Fiber menggerakkan lemak melalui sistem penghadaman lebih cepat. Jadi kurang lemak akan diserap ke dalam badan 

4. Bahan merbahaya dalam panggil yang dipanggil 'carcinogen' akan melekat pada fiber dan digerakkan melalui usus lebih cepat. Maka mengurangkan risiko kanser usus.
5. membantu memindahkan kolesterol keluar dari badan, mengurangkan risiko sakit jantung


Ada sesetengah risau kalau berat dah turun kulit akan mengelebeh dan kendur... OH TIDAK!!!

Kami dah pastikan bahan2 dalam GLAMOROUS SLYMZ boleh menurunkan berat badan anda dan juga memberikan BENTUK BADAN yang menarik kepada anda. yang mana ada spare tayar kat pinggang tu, pinggang akan jd lansing.

Bagi WANITA pula, pil ini akan bertindak bersama hormon kita utk tegangkan apa yang kendur, mantapkan apa yang jatuh. Tapi kesan ini hanya utk WANITA.

Kaum LELAKI yg amalkan pil ini jangan risau, PERUT boroi anda akan kembali "bujang" tanpa meninggalkan kulit yang kendur.

CARA PENGAMBILAN: 

SEHARI 1 ATAU 2 BIJI. SEBELUM SARAPAN ATAU SEBELUM MAKAN TENGAHARI

TAMBAHAN: 

BANYAKKAN MINUM AIR MASAK, SENAMAN DAN DIET SIHAT.

TIDAK SESUAI :
UNTUK IBU MENGANDUNG, MENYUSU BAYI, DALAM PANTANG, KANAK-KANAK.

SESUAI : 

LELAKI DAN PEREMPUAN
TESTIMONI






JIKA BERMINAT

GLAMOROUS SLYMZ
Kuantiti : 30 CAPSULES (Kegunaan sebulan) 
HARGA : RM90 SM RM95 SS

SILA HUBUNGI

Whatsapp : 018-3621432
Baca Selengkapnya >>>

PRODUCT REVIEW : Harum Soap

Assallammualaikum


Harum Soap

Harum Soap adalah sabun yang dirumus dari bahan bermutu tinggi untuk melindungi anda terhadap bau keringat atau bau badan. Sangat ampuh membasmi kuman ( bakteri) penyebab bau badan, meneutralisi zat asam yang dihasilkan oleh tubuh terutama pada tempat tertentu seperti pada daerah ketiak, sekitar kemaluan, rongga-rongga jari kaki dan daerah-daerah tubuh yang berkeringat lainnya.

Harum Soap juga dapat membasmi dan menghilangkan segala masalah pada kulit anda terutama gatal-gatal, kutu air dan penyakit kulit lainnya. Gunakanlah secara rutin sebagai dasar ( foundation) sebelum menggunakan parfume. Tidak mengakibatkan iritasi dan alergi pada semua jenis kulit. Baunya sangat harum serta menggoda dan kami yakin anda akan lebih disenangi apabila berada disamping rakan dan tersayang.


Kelebihan harum soap

⇨ efektif untuk menghilangkan bintik2 hitam , bekas luka dan jerawat
⇨ dipakai untuk badan dan wajah
⇨ sangat efektif untuk pemutihan kulit
⇨ hasil yang sangat memuaskan dan kekal
⇨ selamat digunakan ,tiada kesan sampingan
⇨ menghilangkan gatal-gatal badan
⇨ menghaluskan kulit
⇨ menghilangkan jerawat badan
⇨ membantu melegakan penyakit ekzema dan psoriasis
⇨ mencerahkan ketiak, leher, kelengkang dan bahagian pelipat badan yang lain.
⇨ menghilangkan bau ketiak dan bau badan
⇨ menghilangkan gatal-gatal ketiak
⇨ memudarkan parut 
⇨ memudarkan kesan rekahan atau stretchmark
⇨ menhilangkan ketuat
⇨ menghilangkan panau, kurap dan masalah kulit yang lain.
⇨ mengekalkan kesegaran badan.


Kandungan

⇨ glycerin
⇨ sodium lauryl ether sulfate
⇨ myristic acid
⇨ stearid acid
⇨ glutathione
⇨ tomato stem
⇨ fragrance
⇨ aqua
⇨ seaweed
⇨ apple stemcell
⇨ hexapeptide
⇨ tawas

Testimoni Pengguna




Testimoni Pertama

" Saya dulu pernah rasa rendah diri jika berkumpul dengan kawan dan keluarga, apalagi dengan suami saya sendiri. Lama kelamaan saya tahu bahawa pangkal dari semua itu adalah bau badan saya .Akhirnya saya mencuba Harum Soap di pasaran dan memang betul, ketika penggunaan 1 hingga 2 hari saja bau badan saya perlahan hilang.Inilah produk yang saya cari-cari.Harum Soap memang terbaik......
Testimoni kedua

"Saya mempunyai masalah bau badan dan kulit gatal-gatal sehinggakan saya sendiri pening dengan bau saya.Perkara begini membuatkan saya begitu takut untukmenjadi aktif dan saya  akan mengelak setiap kali ada aktiviti lasak di pejabat saya. Setelah menggunakan Harum Soap, bau badan saya berubah sama sekali. Gatal-gatal di tubuh pun dah hilang.Harum Soap memang ok dan saya syorkan semua untuk mencuba walaupun tiada bau badan kerana aroma tubuh kita memang harum dan kulit tubuh terasa lembap sentiasa".

Testimoni ketiga

"Tugasan saya di bidang marketing membuatkan saya harus selalu berjumpa pelanggan setiap hari.Satu hal yang kadang mengganggu adalah masalah bau badan.Sebelum menggunakan Harum Soap say amenggunakan berbagai jenis deodorant.Dari beberapa jenis deodorant yang digunakan tersebut, terdapa tbeberapa perkara saya kurang selesa seperti terasa melekit di ketiak, kesan di baju dsb.Selain itu, terkadang deodorant  yang  digunakan tidak bertahan lama mengatas ibau badan( hanya beberapa jam saja). Dengan Harum Soap masalah ini hilang sekelip mata.Sekarang, saya tidak perlu risau jika terlupa menggunakan parfum kerana Harum Soap telah menyelamatkan saya...."




Testimoni By SecretOfshaila




HARUM SOAP ini khas untuk menghilangkan bau badan dan memutihkan kulit badan seawal 3 hari..harga sangat mampu dimiliki dan sangat senang untuk digunakan.


Harum Soap adalah sabun yang dirumus dari bahan bermutu tinggi untuk melindungi anda terhadap bau keringat atau bau badan. Sangat ampuh membasmi kuman ( bakteri) penyebab bau badan, meneutralisi zat asam yang dihasilkan oleh tubuh terutama pada tempat tertentu seperti pada daerah ketiak, sekitar kemaluan, rongga-rongga jari kaki dan daerah-daerah tubuh yang berkeringat lainnya.

Harum Soap juga dapat membasmi dan menghilangkan segala masalah pada kulit anda terutama gatal-gatal, kutu air dan penyakit kulit lainnya. Gunakanlah secara rutin sebagai dasar ( foundation) sebelum menggunakan parfum. Tidak mengakibatkan iritasi dan alergi pada semua jenis kulit. Baunya sangat harum serta menggoda dan kami yakin anda akan lebih disenangi apabila berada disamping rakan dan tersayang.


Yang paling penting dalam cara menghilangkan bau badan adalah membilas tubuh secara teratur. Mandi adalah cara instan untuk menghilangkan bau badan. Bau badan disebabkan oleh bakteria yang menempel di permukaan kulit. Oleh sebab itu, anda sebaiknya mandi dengan sabun anti bakteria. Jika bakteria mati, maka bau badan secara automatik akan menghilang. Ketiak merupakan salah satu bahagian yang memiliki bau badan paling ekstrim. Jangan lupa untuk membasuh bahagian tersebut dengan air dan sabun mandi. Ada beberapa orang yang produksi keringatnya berlebihan sehingga bau badannya lebih sering muncul.

Untuk mengatasi masalah tersebut, cara terbaik adalah dengan mandi secara teratur menggunakan Harum Soap. Berkesan membasmi sebarang bau yang tidak enak samada bau badan atau kaki. Bau badan hilang dengan serta merta. Cubalah Harum Soap sekarang juga....

Cara mengatasi bau keringat, bau badan, bau ketiak yang sudah terbukti efektif !

Bila dirumah, biasalah kita sibuk dengan aktiviti yang melibatkan pengeluaran peluh yang banyak seperti mengemas rumah, membasuh baju, menyidai baju, memasak dan sebagainya.Bila berpeluh, maka keluar lah bau yang kurang menyenangkan.Tetapi sejak Shaila menggunakan sabun HARUM SOAP, shaila dapati, tiada lagi bau yang kurang menyenangkan semasa berpeluh dan badan juga tidak terasa gatal-gatal akibat peluh. Selain itu, jika keluar berjalan-jalan atau pergi office,jika terlupa menyembur minyak wangi, itu tidak manjadi masaalah lagi kerana tiada lagi masaalah badan berbau.

PANTANG LARANG PRODUK

Tiada pantang larang. Boleh digunakan untuk mereka yang mahukan kulit yang cerah dan cantik.
Tiada kesan sampingan, boleh diguna sekerap mungkin namun bg kulit sensitif, mudah kering sila jarakkan penggunaan kepad seminggu sekali atau yang bersesuaian dgn anda.

KKM DAN HALAL 

Sabun harum soap nie 100% SELAMAT & 100% HALAL dan disahkan oleh kementerian kesihatan Malaysia sebagai produk pengguna yang bersih dan selamat.

BERAT DAN SIZE PRODUK

2.12 oz (60 g)

Jika Berminat

HARGA
RM 60 SM / RM 65 SS (TERMASUK POSTAGE)
HARGA PROMOSI : 2 KOTAK RM 100/110SS (FREE POSTAGE)

Sila Hubungi:


INSTAGRAM : @HARUMSOAP

HASHTAG : #HARUMSOAP

Sekian Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Wednesday, March 18, 2015

PRODUCT REVIEW :Set Bersalin Tanamera

Assallammualaikum,


Tanamera merupakan set lengkap penjagaan selepas bersalin yang telah direka untuk membantu ibu-ibu baru menghadapi tekanan sebelum dan selepas bersalin.
Membantu melegakan dan menenangkan minda, yang meningkatkan pemulihan. Unsur-unsur setiap produk adalah 100% dan diformulasi daripada bahan-bahan berasaskan tumbuhan.

Kenapa pilih Tanamera?
- 100% bahan asli
- Bebas bahan2 berbahaya
- Mudah dan selamat digunakan oleh ibu-ibu moden
- Penjagaan rapi untuk ibu sebelum & selepas bersalin
- Certified Halal by JAKIM
- Breastfeeding friendly
- Menggabungkan amalan tradisi Melayu, China & Ayurvedic

Satu set merangkumi :
- Bengkung
- Firming Herbal Paste
- Calming Herbal Paste (pilis)
- Boreh body scrub
- Herbal bath
- Feminine Wash
- Herbal Massage Oil
- Cold Pressed VCO
- Herbal Tea
- Brown Soap

Mengapa set ini menjadi pilihan ramai ibu-ibu mengandung :



MINYAK KELAPA DARA/ VIRGIN COCONUT OIL (VCO) boleh digunakan untuk sapuan pada badan untuk rawatan stretch mark seawal 3 bulan. VCO juga boleh digunakan untuk melakukan urutan perineum. Dengan rutin urutan yang disyorkan, InsyaAllah, akan dapat membantu melancarkan proses bersalin nanti. Minyak ini juga boleh diminum sebelum dan selepas bersalin. Selain membantu melancarkan proses bersalin nanti, pengambilan secara teratur dapat membantu menambahkan susu ibu;



SABUN HERBA/ BROWN SOAP di gunakan sebagai scrub badan untuk menghilangkan sel-sel kulit mati di badan, serta membaiki kesihatan kulit badan secara menyeluruh;


MINYAK URUT HERBA/ HERBAL MASSAGE OIL digunakan untuk urutan sebelum dan selepas bersalin untuk menghilangkan lenguh-lenguh pada badan;

Selepas bersalin, produk-produk berikut boleh digunakan:-




MANDIAN HERBA/ HERBAL BATH diperkaya dengan herba bermanfaat yang membantu menyegarkan dan mengembalikan tenaga kepada ibu-ibu, serta melegakan otot badan;


BOREH SCRUB digunakan sebagai lulur badan untuk mengembalikan seri dan kesegaran pada kulit dan otot-otot badan;


TAPEL/ FIRMING HERBAL BLEND PASTE di sapukan pada bahagian perut dan digunakan bersama Bengkung Tanamera untuk menguatkan dan menegangkan kembali otot-otot diperut;



PILIS/ CALMING HERBAL BLEND PASTE di sapukan pada bahagian dahi untuk membantu ibu-ibu menghilangkan keletihan akibat stress atau kurang tidur;



FEMININE HERBAL WASH digunakan untuk menyembuhkan luka jahitan selepas bersalin dan membersihkan kawasan faraj;



TEH HERBA/ HERBAL TEA diminum antara lain, untuk membantu ibu-ibu selepas bersalin melancarkan peredaran darah dan menggalakkan pengeluaran susu ibu;


BENGKUNG/ABDOMINAL WRAP untuk mengecutkan rahim dan mengembalikan bentuk badan ramping.

Set ini juga telah disahkan selamat oleh KEMENTRIAN KESIHATAN MALAYSIA, oleh itu ibu-ibu tidak perlu merasa was-was untuk menggunakannya.


Sekian Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...