Kuih Keria Mak Buyong | Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger: Kuih Keria Mak Buyong

Kuih Keria Mak Buyong

Assallammualaikum


Hai semua...apa khabar? di harap dalam keadaan sihat sahaja..okay entry shaila kali ini ada tentang kuih keria..wahhhh...yumyumyum...kisahnya shaila teringin nak makan kuih keria then mama shaila sibuk buat tempahan kuih karipap jadi terpaksalah mak buyong ni buat sendiri. Cerita tentang kiuh keria ini, sebenarnya buat dia tidaklah susah mana cuma hendak menguli dan buat bentuk donut tu makan masa sikit.Lenguh juga lar pinggang shaila dok buat bentuk donut nie..hahaha


Setelah siap digoreng dah disira dengan gula...inilah hasilnya..kuih keria mak buyong diberi nama. Nasib lembut..kalau tak patah gigi mama dan abah makan...hahaha...okay sampai sini sahaja entry shaila..jumpa lagi...daaaaaa...

Sekian Terima Kasih

6 comments:

  1. Replies
    1. memang terbaik makan petang-petang tambah lagi time panas2..fuhhhh..

      Delete
  2. gulp..
    sedapnyer..
    kat sini susah nk cari kuih ni dah

    ReplyDelete
  3. sedapnyeee..tengah2 lapar pulak ni hehe

    ReplyDelete
  4. wah, sedapnya ! makan panas2 mmg best ;)

    p/s : Jom join segmen Bloglist Mac-April CN ~ http://www.cekgunorazimah.com/2015/01/segmen-bloglist-mac-april-2015-by-cn.html

    ReplyDelete

INFO TERKINI