Jadi Isteri Keredhaan Suami | Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger: Jadi Isteri Keredhaan Suami

Jadi Isteri Keredhaan Suami

Assallammualaikum


Bukan senang untuk merasa diri dah okay dengan hanya solat. Padahal satu perkara yang selalu dilupakan oleh para isteri ialah untuk menjaga hati si suami. Nampak sgt mudah, hakikatnya, itulah ujian paling hebat dari Allah SWT.

Kamu kata kamu sayang Allah, kamu kata kamu sayang Rasul SAW tetapi hati suami pernahkah dijaga sebaiknya? Sedangkan keredhaan suami itulah kesempurnaan hakiki. Redha Allah terletaknya pada redha suami.

Aisyah R.anha berkata, " Wahai kaum wanita,sekiranya kamu tahu hak-hak suamimu yang harus kamu penuhi,kamu pasti menyapu debu-debu dari kedua tapak kaki suamimu dengan wajahmu."

SubhanAllah.

Sekian Terima Kasih

13 comments:

  1. Assalamualaikum shaila. selamat pagi... thanks kongsi ni...sheila singgah dan menabung nuff sini ~~~

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum shaila.. moga2 kita dapat jadi isteri yang terbaik buat suami.. :)

    *dah kawin 4month, tp masih kekok lg..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe..nanti lama-lama okaylah..hihihi...

      Delete
  3. in shaa Allah......nice sharing shaila...=)

    ReplyDelete
  4. insyaalah allah permudahkan :D hehe

    ReplyDelete
  5. zura pun masih lagi berusaha menjadi isteri yang baik..kekadang tu ada jgk la buat suami marah.. hahaahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah tue zura..kita hanya manusia biasa dan sering melakukan kesilapan..

      Delete
  6. Nice posting Shaila. Saya seorang suami dari Indonesia. Kebetulan tengok blog ini saat seraching ujian sumi istri. (Ajang)

    ReplyDelete

INFO TERKINI