Bergaya Dengan Peplum Dress Anggun Dan Cantik

Assallammualaikum

Hai semua pembaca blog...hari ini shaila hendak cerita pasal peplum dress...seperti kita tahu, peplum dress ini memang terkenal masa kini. Malah digayakan oleh semua golongan dari kanak-kanak hinggalah dewasa dan orang tua. Peplum juga telah direka dengan pelbagai design dari ke pejabat hinggalah ke majlis-majlis yang istimewa. okay tanpa berlengah lagi jom shaila review sikit pasal peplum dress ini.


Sejak akhir-akhir ini trend peplum dress semakin menjadi kegilaan ramai terutamanya bagi kaum wanita moden. Stail dress ini juga mencuri perhatian kerana tampak begitu segar di mata penggemar fesyen tanah air.


 Malah dalam pada masa yang sama ianya membuatkan kita mengimbau kenangan zaman kegemilangan biduan wanita terkenal iaitu Saloma kerana beliau begitu dikenali dengan gaya klasik peplum dress. 


Trend ini juga kelihatannya menjadi ikutan dalam kalangan selebriti masa kini.Semakin ramai yang menggayakan dress ala peplum mereka di bawah sorotan lampu serta kamera di karpet merah pada majlis-majlis anugerah hiburan. Ramai bersetuju trend ini mejadi kegemaran adalah kerana dress tersebut nampak begitu classy apabila dipakai.


 Peplum dresses juga sangat sesuai dipakai ke kerja malah lebih menarik untuk keparti. Lace-like pattern pula menambahkan keserian kepadanya.


Bagi wanita yang bekerja mereka pasti akan suka dengan dress ini kerana ianya menambahkan stail vintage kepada penampilan mereka. 

Sehelai peplum dress dapat berikan imej yang lebih segar kepada si pemakai. Tapi bagaimana cara untuk menggayakannya? Cuba padankan dengan sepasang kasut tinggi ianya pasti membuatkan penampilan seksi anda lebih sempurna!

Layari zalora.com.my dan dapatkan koleksi menarik peplum dress dengan pelbagai variasi rekaan dan warna. Malah anda pasti teruja dengan apa yang mereka tawarkan iaitu peplum dress daripada jenama-jenama terkenal dengan kualiti yang cukup tinggi. Zalora Malaysia menyediakan pengalaman membeli-belah yang terbaik buat penggemar fesyen.Langkah-langkahpembelian di sana juga begitu mudah namunselamat buat pembeli. Lihat Zalora blog untukberita-berita fesyen terkini.

Sekian Terima Kasih

7 comments:

  1. Assalamualaikum shaila, sheila tak minat peplum ni.. ada satu je koleksi. hehee badan rasa cam melekap sangat dengan bajunya. hehee sheila minat design simple like baju kurung dengan jubah ~~~

    ReplyDelete
  2. kat zalora memang banyak fesyen peplum ni .. pernah gak pakai tapi rasa mcm tak sesuai plak dgn diri :)

    ReplyDelete
  3. oprrg kurus...cntikla pki peplum...kalu sy pkai...alamatnye......xtau la...hehhee

    ReplyDelete
  4. yup setuju..orang kurus boleh la pakai peplum..akak dah kurus..nak tempah peplum la..

    ReplyDelete
  5. pakai peplum tak salah , yang salah bila nampak seksa. tu menarik perhatian lelaki. sekian. hehe

    ReplyDelete
  6. zura tk confiden nk pakai peplum..rs cm kembang sgt je..hahaahah

    ReplyDelete
  7. baju peplum dalam simpanan ada sepasang je.. hehe.. jadilah.. tu pun tak tau la blh pkai lagi ke x..hihi

    ReplyDelete