Sunday, December 28, 2014

Throwback Teater Takhta 3 Ratu

Assallammualaikum


Hai semua, apa khabar? di harap dalam keadaan sihat selalu. Entry shaila kali ini adalah berkenaan pengalaman shaila menonton teater Tahta 3 Ratu. 

Teater arahan Erma Fatima yang memberi tumpuan kepada sudut pandang cerita tiga ratu, Galuh Chenderai, Lela Wangsa dan Puteri Hang Li Po ini dibarisi pelakon berkredibiliti termasuk Erra yang akan menjayakan Tun Teja, Izreen Azminda (Raden Galuh Chenderai), Soo Wincci (Hang Li Po).

Tahta 3 Ratu turut dibintangi Awie yang tanggungjawab menggalas watak Laksamana Melaka, Hang Tuah, Beto Khusyairi (Hang Jebat), Azri Iskandar (Sultan Mansur), Remy Ishak (Megat Terawih), Ellie Suriaty (Mbok Kuriang), Tasha Shilla (Sekar) dan Michael Ang (Gui Ying). Ini merupakan pengalaman pertama shaila menonton teater.

Tiket shaila kali ini, di sponser oleh kakak Ipar shaila.Teater Takhta 3 Ratu mengisahkan puteri Majapahit iaitu Galuh Chenderai (Izreen) yang berkahwin dengan Sultan Mansur (Azri Iskandar) kecewa dan terluka apabila suaminya itu mengahwini Puteri Hang Li Po (Soo Wincci) demi mengukuhkan pertalian persahabatan antara Melaka dan China.


Dalam persengketaan antara Galuh Chenderai dan Li Po, kedua-duanya terkejut dan cukup kecewa apabila Sultan Mansur mahu menikahi Lela Wangsa (Erra), puteri kepada Maharaja Dewa Sura, pemerintah Inderapura yang cuba menyerang Melaka. Ketiga-tiga Puteri ini telah melahirkan 3 orang Putera tetapi Putera siapakah yang layak untuk memegang kuasa kerajaan Melaka? Jawapan adalah anak erra Fazira kerana erra fazira keturunan melayu asli jadi anak dia lebih layak memegang takhta.


Ketika teater bermula, kita di larang sama sekali untuk mengambil gambar dan juga video. Prop yang digunakan sangat menakjubkan kerana pentas boleh bertukar-tukar dalam beberapa minit sahaja tidak perlu masa yang lama.


Semasa berhenti berehat selama 15 minit, shaila sempat bergambar dengan Ayda Jebat.Serius cakap, Ayda Jebat sangat comel.



Gambar semasa teater berakhir, semua para artis ke hadapan.


Shaila bersama biras dan juga adik ipar.

Sekian Terima Kasih

Baca Selengkapnya >>>

Saturday, December 27, 2014

Review Bio Essence Tanaka White dan Bird's Nest Nutri-Collagen & Whitening Advancer

Assallammualaikum

Hai semua apa khabar? diharap dalam keadaan sihat selalu, untuk mangsa banjir di Kelantan, Terengganu, Johor, Perak , Pahang dan beberapa buah negeri lagi, diharap tabah menghadapi dugaan ini, semoga semuanya akan pulih seperti sedia kala. Amin...

Okay entry shaila kali ini adalah berkenaan review produk yang shaila gunakan.Beberapa minggu lepas shaila dapat email bertanyakan produk muka yang shaila gunakan sekarang, jadi hari ini shaila hendak kongsikan dengan semua.

Bio Essence  Bird's Nest Nutri-Collagen & Whitening Advancer

Untuk Pembersih muka dan toner, shaila gunakan Bio Essence  Bird's Nest Nutri-Collagen & Whitening Advancer. Shaila guna produk ini, sudah hampir setahun. Produk ini serasi dengan kulit shaila. Kulit shaila menjadi lembut dan tegang kerana produk ini mempunyai kollagen. Selain itu juga, kulit shaila menjadi gebu dan mulus sahaja.

 Bio Essence Tanaka White


Untuk pelembap pula, shaila pakai pelembap  Bio Essence Tanaka White, Shaila ada beli pelembap  Bird's Nest Nutri-Collagen & Whitening Advancer, tetapi tidak serasi dengan kulit shaila kerana kulit shaila naik jerawat bintik-bintik halus, jadi shaila bertukar ke  pelembap  Bio Essence Tanaka White. Dengan  pelembap  Bio Essence Tanaka White, masaalah jerawat shaila berkurangan,.hurmmm bukan berkurangan lar tetapi memang tidak tumbuh jerawat pun kalau naik pun seketul dua sahaja itu pun jarang-jarang. Cuma masaalah jeragat sahaja masih tidak dapat di atasi.


Tumpang gambar tuan tanah satu...hahaha..Okay sampai disini sahaja entry shaila kali ini, jumpa lagi..daaa

Sekian Terima Kasih


Baca Selengkapnya >>>

Sunday, December 21, 2014

Throwback: Anugerah Industries Muzik 21

Assallammualaikum


Hai semua apa khabar? diharap dalam keadaan sihat selalu. Okay entry kali ini shaila ingin throwback kenangan semasa menghadiri Anugerah Industries Muzik 21 (AIM21) yang lalu bertempat di PWTC. Ini merupakan pengalaman shaila yang pertama menyaksikan secara live AIM 21.Perasaan semasa itu amat teruja sebab dapat tengok artis secara live.Shaila pergi bersama kakak ipar dan adik ipar shaila.Sebelum masuk audi, kami sempat bergambar sementara menunggu para artis2 lalu di red carpet yang disediakan.


Shaila pergi ke AIM 21 ini adalah under tiket tajaan dari Air Asia.Semasa berada di dalam auditorium PWTC , baru shaila tahu rupanya semasa iklan diorang kalang kabut susun2 prop untuk next persembahan. Kalau dalam TV kita tengok semua berjalan lancar sahaja rupanya di sebalik tadbir diorang bertungkus lumus set up barang-barang untuk persembahan seterusnya selepas iklan.


Gambar belah kanan,seperti semua tahu pengacara AIM 2014 iaitu faizal ismail dan juga zizan razak.Actually Emma Maembong pun ada tau tapi tidak sempat ambil gamabar dengan dia..huhuhu


Antara artis yang sempat shaila ambil gambar Lutfia dan Alia.Alia tengok dekat sangat cantik. Lutfia pula sangat peramah dan senang bergambar denganya.


Adik ipar shaila sempat ambil gambar bersama Zizan Razak.


Shaila dengan pelakon suamiku En.Sotong..huhuhu


Shaila dengan Akim

Shaila Bersama bakal pengantin iaitu Ekin dan juga Yazer.



Sebelum pulang ambil gambar dulu..huhuhu..okay sampai di sini sahaja entry shaila kali ini,jumpa lagi di entry akan datang.

Sekian.Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Sunday, November 30, 2014

Pengalaman First Check up dan Buka Buku Pink di Klinik Kesihatan

Assallammualaikum

 Hai semua...apa khabar? di harap dalam keadaan sihat selalu. Okay entry shaila kali ini adalah berkenaan pengalaman shaila buka buku pink dan first check up di Klinik Kesihatan Paya Jaras.


Bila shaila tahu shaila hamil melalui Urine Pregnant Test  (UPT), shaila telah membuat first check up di Hospital Sungai Buloh.Kemudian, doktor telah mengesahkan shaila memang mengandung, pada masa itu kandungan shaila masuk 5 minggu. Selepas selesai check up, doktor mencadangkan shaila untuk membuka buku pink di Klinik Kesihatan berdekatan kawasan tempat tinggal. Memandang shaila duduk di Paya Jaras, jadi Klinik Kesihatan Paya Jaras adalah tempat shaila buka buku pink. Klinik kesihatan Paya Jaras ada 2 sesi, sesi pertama iaitu hari selasa untuk yang duduk di kawasan paya jaras manakala sesi kedua hari khamis yang duduk di kawasan bandar baru sungai buloh. jadi sesi shaila adalah pada hari selasa.

Pada hari selasa itu, shaila sampai di Klinik Kesihatan pada pukul 7.50 am, alangkah terkejutnya shaila tengok ramai yang telah beratur menunggu giliran dan no giliran shaila adalah no 55..hohoho..Sementara menunggu giliran, nurse di situ mengarah pada untuk yang baru membuka buku pink untuk mengambil UPT. Keadaan di dalam Klinik Kesihatan  sangat crowded sehingga suami tidak di benarkan duduk di dalam untuk memberi ruang pada ibu mengandung duduk. 

Selepas mengambil ujian UPT agak lebih 1 jam jugalah baru nama shaila dipanggil untuk mengisi buku pink. Selesai mengisi buku pink. Shaila terpaksa menunggu next ujian pula iaitu ujian darah. Yang kurang shaila gemar di situ adalah sistem giliran check up kerana mereka panggil ada yang mengikut giliran dan ada yang mengikut berapa sesi. Macam shaila first buka buku pink, jadi kena ikuti beberapa sesi jadi bayangkan orang nombor 88 telah di panggil dahulu manakala shaila nombor 55 masih menunggu giliran panggil.waaa...time itu rase nak balik..hendak menangis...semua ada dengan sakit pinggangnya sebab lama menunggu.Lebih kurang pukul 12 lebih ,baru nama shaila di panggil untuk mengambil ujian darah pula. Semasa nurse itu mengambil darah, dia ada menerangkan bahawa, mereka dahulukan pesakit kencing manis dan sesi check up yang sikit untuk mengelak tempat jadi crowded..tapi sakit pada yang datng banyak sesi lar sebab terpaksa tunggu lama untuk memberi peluang pada yang sesi sikit. Selepas ambil darah, setengah jam kemudian nama shaila di panggil untuk check up dengan nurse di situ...doktor bila perlu sahaja baru jumpa..kalau tidak hanya berjumpa dengan nurse sahaja. Selesai check kesihatan dan kandungan, nurse memberi next date check up dan mensarankan agar membuat scanning dahulu di klinik biasa untuk dibawa semasa next check up iaitu bulan depan kerana klinik Kesihatan ini tidak di sediakan peralatan untuk scanning baby. Selesai sahaja check up, keluar Klinik Kesihatan dengan perasaan fuhhhh..legaaaaaa...sambil shaila berfikir...haishhhhh macamana lar yer ibu-ibu yang buat check up di sini menghadapi situasi ini...shaila sendiri pun rasa tertekan tetapi demi baby....ku pasrah tempuhi..hohoho...okay sampai sini sahaja entry shaila...jumpa lagi di next entry...

Sekian  Terima Kasih

Baca Selengkapnya >>>

Sunday, November 23, 2014

Maha 2014

Assallammualaikum


Hai...apa khabar semua? okay hari ini shaila hendak cerita tentang maha 2014. Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA 2014) yang akan diadakan pada 20 hingga 30 November.
“Penganjuran MAHA sebelum ini banyak memberi tumpuan kepada aspek pertanian dan perniagaan semata-mata dan untuk tahun ini, kita akan menampilkan beberapa fokus baru.

“Ia termasuklah memperkenalkan Agro Muda dan Agri Gaya Hidup yang menyuntik kelainan penganjuran tahun ini,” katanya selepas prapelancaran MAHA 2014 di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS).


Jeruk pak ali antara produk yang ada di sana. Jeruk Madu Pak Ali yang memang terkenal dengan rasanya yang Enak, Halal dan Bersih dari segi pembuatannya.Jeruk Madu Pak Ali merupakan produk jeruk Islam yang dipasarkan secara menyeluruh keseluruh Malaysia.


Antara buahan yang di pamerkan disitu. 


Antara hiasan landscape yang Menarik perhatian untuk bergambar disini..huhuhu


Shaila dengan family mertua


Okay landscape ini paling shaila berkenan nampak tenang sahaja.


Pemandangan dari atas bukit booth buahan-buahan yang terdapat di sini.


Okayy...bunga orkid di belakang ini sangat cantik...ummmmm...harga dia boleh tahan jugak lar memandangankan tengah bulan nie, mampu tengok sajalah..hahaha


Selepas balik dari MAHA, shaila singgah di PICC Putrajaya untuk tengok Upin Ipin,tetapi orang sangatlah ramai membuat tempat crowded sangat. Upin and Ipin dapat tengok jambul jer..huh!!!

Okay sampai sini sahaja entry shaila..jumpa lagi di entry akan datang..

Sekian Terima Kasih.
Baca Selengkapnya >>>

Tuesday, November 11, 2014

Throwback ~ Majlis Akad Nikah

Assallammualaikum


Hai semua apa khabar? di harap dalam keadaan sihat selalu. Okay kali ini entry shaila berkisar tentang majlis pernikahan shaila pada 31/5/2014..wahhhh dah lama majlis ini berlalu..sekarang baru dapat update pasal entry ini..hihihi


Shaila nikah selapas asar, yang hadir pada hari pernikahan shaila kebanyakkan ahli keluarga shaila dan juga keluarga sebelah lelaki. Shaila di make up oleh butik pengantin yang shaila ambil pakej dengannya.




Inilah pelamin shaila semasa majlis pernikahan shaila. Pelamin shaila kakak ipar shaila yang sponser..Alhamdulillah...



Baju shaila pula adalah sebenarnya shaila beli semasa shaila hendak bertunang, tapi family request tukar warna purple..jadi shaila simpanlah baju ini untuk nikah..hihihi

Sekitar Gambar Majlis Akad Nikah Berlangsung




Katering ~ family gotong royong sahaja...hihihi


Dengan sekali lafaz...


Alhamdulillah...saya menjadi isteri kepada En Suami...


Majlis batal air sembahyang


Shaila bersama family shaila


shaila bersama family sebelah suami shaila


Haaa...inilah kawan baik shaila since di UITM Perak sehinggalah sekarang..hihihi


Selepas Majlis akad Nika..jom jumpe saudara mara..


Shaila dengan Baby Feya yang muka banyak masam...hahaha

Okay sampai disini sahaja entry shaila...jumpa lagi di entry akan datang...daaa...

Sekian Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...