• HOME
  • CONTACT ME
  • FOOD
  • TRAVEL
  • PRODUCT
  • LIFESTYLE
  • MY STORY
  • DISCLAIMER

Thursday, October 24, 2013

Kasut Untuk Hantaran

Assallammualaikum

Hai semua apa khabar? Okay sekarang shaila hendak cerita tentan misi mencari kasut hantaran.Okay cerita begini, hari itu shaila pergi makan dekat old town white café, sementara shaila menanti makanan sampai, shaila berjalan-jalan dengan kawan shaila dekat deretan kedai berhampiran old town white café itu. Jalan punya jalan, kemudian "termasuk" satu kedai kasut itu. Kasut dekat situ memang cantik-cantik tetapi shaila lupalah pulak tengok nama kedai  itu…huhuhu…ini kes main masuk sahaja.Okay sambung balik, tiba-tiba shaila terperasan satu kasut yang memang sangat cantik dan sesuai untuk dijadikan salah satu barang hantaran. Harga kasut itu RM 79.90, tetapi malangnya size shaila sudah habis dan kasut itu juga tiada stok..Fuhhhh…frust di situ.Kemudian, Shaila ada juga tengok beberapa web online kasut, salah satunya adalah di Zalora Malaysia . Dalam web ini ada beberapa design kasut yang shaila tengok  macam sesuai sahaja dijadikan sebagai barang hantaran belah perempuan. Contoh design kasut yang shaila berkenan adalah seperti dibawah:


Passion


Nose


Sidewalk


Choc’o’latte


Vincci

Buat pengetahuan semua, harga untuk kasut-kasut diatas adalah bawah RM100.00 kerana memang bajet shaila untuk kasut hantaran adalah bawah RM100.00 . RM100.00 ?? apa pendapat korang RM100.00 itu murah ke mahal tetapi dengar macam murah sahajakan atau dalam bahasa englishnya adalah low bajet. Hakikatnya lebih baik low bajet dari membazir. Hendak kahwin ini bukan akan pakai duit semasa persiapan majlis perkahwinan sahaja tau tetapi selepas itu dan akan datang juga banyak pakai duit JADi selagi boleh bajet kita bajet yer.kalau kita pandai cari, sebenarnya dengan RM100.00 kita sudah boleh dapat kasut yang cantik dan berjenama seperti NOSE, PASSION dan sebagainya. Selain design diatas sebenarnya banyak lagi design kasut-kasut yang cantik  dan kasut yang menjadi perhatian shaila adalah nose warna silver glitter dan Sidewalk warna coklat cair itu .Jenama  Choc’o’latte itu pun shaila suka sebab warna PINK!!!...hahaha...Okaylah sampai sini sahaja entri shaila…jumpa lagi…daaa…

Sekian Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Friday, October 11, 2013

Perkahwinan Abang Shaheir dan Kak Fatimah

Assallammualaikum

Belah Perempuan


Enrty kali ini adalah serba sedikit ulasan majlis perkahwinan jiran shaila iaitu abang shahier dan juga kak fatimah.


Okay...inilah pengantinnya...sama cantik dan sama padan.Shaila berkenan betul dengan baju kak fatimah nampak simple tapi cantik.


Inilah antara hantaran yang di berikan oleh pihak lelaki.

Jeng...jeng...jeng...kenal tak? kenal x? inilah penyanyi lagu Kau pelita hatiku ZuR Eda.Zur Eda ini jiran kepada keluarga abang shahier 


Gambar ini diambil semasa makan adap-adap


Shaila bersama pengantin, mak pengantin dan mak cik shaila.


Gambar bersama Kak fatimah


Gambar bersama Abg Shahier


Gambar bersama banner pun boleh...hahhaha


Mama dan abah pun sibuk juga hendak bergambar di banner...

Belah Lelaki


Lagi sekali bergambar dengan banner..ish3...ratu banner betullah...hahaha


Ini gambar shaila bersama anak buah shaila yang sangat nakal...hahaha


Haaa...ini pula gambar shaila bersama baby afia.YES!! shaila memang suka dengan budak-budak..pantang jumpe siaplah kena kerja dengan shaila...hahahah


Pada majlis bertandang belah lelaki, penagntin menggunakan warna putih sebagai tema majlis perkahwinan mereka. Sebenarnya putih ini sangat canti, nampak suci sahajakan...


Haaa...naser wahab salah satu tetamu mereka.


Okay...gambar penutup entry shaila...selamat pengantin baru abang shahier dan kak fitimah semoga kekal hingga jannah dan di kurniakan anak yang soleh dan solehah..

Thank You.


Baca Selengkapnya >>>

Tuesday, October 1, 2013

CPUV/BE NUFFNANG

Assallammualaikum

Hai...semua..okay sekarang shaila hendak cerita tentang CPUV/BE NUFFNANG.Saat-saat yang dinantikan oleh shaila akhirnya tercapai...yeaaaa...akhirnya shaila dapat CPUV/BE dari Nuffnang Kalau korang hendak tahu,inilah adalah CPUV/BE NUFFNANG yang pertama,kedua.ketiga,keempat,kelima dan keenam shaila dapat.Sebenarnya Shaila tidak sedar pun,tahu-tahu dah ada 6 iklan yang sedang berjalan.Serius shaila teruja sangat-sangat sebab sebelum ini shaila tidak pernah dapat pun dan berasa agak kecewa sebab rakan-rakan blogger yang lain ramai yang telah dapat.Tapi Alhamdulillah akhirnya shaila juga CPUV/BE NUFFNANG, thanks to NUFFNANG kerana memberi kesempatan dekat Blog Secret Of Shaila untuk merasa  CPUV/BE dari pihak anda.

-TQ-

Baca Selengkapnya >>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...