• HOME
  • CONTACT ME
  • FOOD
  • TRAVEL
  • PRODUCT
  • LIFESTYLE
  • MY STORY
  • DISCLAIMER

Sunday, September 29, 2013

Riadah di Taman Paya Bakau

Assallammualaikum


Hai semua...apa khabar?okay kali ini Shaila hendak cerita pula tentang aktiviti shaila selepas balik dari Teluk Batik,Shaila singgah di Taman Paya bakau yang terletak dalam negeri Perak.Mesti ramai yang pernah pergi ke tempat inikan.Kepada yang belum,jom lihat bebarapa gambar yang shaila sempat rakam semasa berasa disana.


Haa...semasa memasuki pintu utama Taman Paya Bakau ini,monyet-monyet telah menanti para pengunjung.


Semasa seronok-seronok ambil gambar,shaila ternampak ulat yang lebih kurang rupa ulat bulu jadi shaila ambil lar gamabar dia.


Antara monyet-monyet yang ada di situ dan juga menjadi salah satu tarikkan pengunjung.



Ini adalah antara paya bakau yang terdapat disitu.


bebarapa gambar dengan family yang sempat shaila ambil semasa disana dengan berlatarkan pokok paya bakau.


Hahaha...my abah memang over excited manakala my mum slow motion...heee...


Kat sini pun jadi untuk bergambar,tapi sebenarnya menarik tau.


Di penghujung paya bakau ada sungai tetapi tidak boleh mandi yer,ada buaya...ehhhh...yeke ke ada buaya tapi yang pasti dalam okay.



Disini juga disediakan jambatan gantung untuk para pengunjung.Shaila ingat lagi semasa zaman Shaila belajat di UITM Seri Iskan,jambatan ini belum ada lagi.Tapi sekarang dah maju.


Setelah hampir sejam berjalan,lihat aksi oarang-orang kepeneatan...haaha


Anak buah shaila yang ini,masa ini demam jadi dia tidak ada mood hendak ambil gambar.


Seblum pulang,ambil satu gambar lagi pemandangan di Taman Paya Bakau dan juga menjadi gambar penutup entry shaila.okay...daaa

-TQ-

Baca Selengkapnya >>>

Monday, September 23, 2013

Bercuti di Teluk Batik

Assallammualaikum


hai..semua...okay kali ini hendak cerita tentang percutian shaila sekeluarga serta anak-anak buah.Okay pada hari ahad yang lepas, shaila pergi bercuti ke Teluk Batik. Kan hari isnin cuti sempena cuti 1 Malaysia...jadi shaila gerak pagi ahad... percutian ini tidak dirancang pun, tiba-tiba hari selasa sebelum pergi bercuti,abah shaila telefon suruh cari tepat penginapan di Teluk Batik..fuhhh..nasib masih ada kosong, kalau tidak memang tidaklah kami pergi bercuti.ohhh abaikan muke anak buah shaila itu...anak buah shaila itu memang suke buat mimik muka yang bajet comel macam itu...hahaha


Semasa singgah minum pagi..shaila terjumpe pulak dengan kucing yang bajet handsome ini...so apa lagi...ambil gambar lar...mesti masa ni kucing itu berasa banggakan sebab ada peminat ambil gambar dengan dia...muahahaha


Haaa...inilah tempat shaila menginap, nama chalet ini adalah chalet impian.okay lar chalet ini lagipun dekat dengan pantai jadi bila-bila boleh pergi mandi..harga chalet di belakang shaila ini adalah rm 120...sebenarnya shaila dapat dorm,tapi  lupa pulak nak pick gambar dorm itu..harga dorm itu sebenarnya rm 180.00 tetapi tuan punya dorm itu baik hati dia bagilah diakaun.Dalam dorm itu ada 4 katil berkembar dan satu bilik air...jadi kitaorang memang tidak ada masaalah untuk berebut tempat tidur sebab berlebih-lebih sudah.


Chalet Impian


Tara!!.. shaila jumpa obor-obor yang sangat besar semasa jalan-jalan dengan anak buah dekat tepi pantai.Sebenarnya motif kitaorang hendak pergi beli ais batu,entah macamana teruja sangat nampak pantai jadi shaila ajak lar anak buah jalan-jalan dekat pantai dahulu.


Cuba teka shaila pegang ke tidak obor-obor itu...haaa..korang tahu tak selepas shaila dan anak buah bergambar dengan obor-obor itu terus ramai orang datang dekat kitaorang untuk tengok obor-obor itu..wahhh...shaila telah menyebabkan obor-obor itu popular...hahaha...Rupanya ramai yang tidak perasan obor-obor itu tersadai disitu. kemudian petang itu shaila datang balik untuk tengok obor-obor itu,tapi dah tiada...melepas anak buah shaila yang lain untuk tengok..


Jom kita mandi-manda...hahaha...masa ini pagi isnin,walaupun waktu masih pagi,bahangnya sangat-sangat terasa.


dua orang anak buah shaila yang tidak henti-henti mandi walaupun masa ini diorang demam.


haaa...untuk naik bot ini harganya rm5.00 untuk seorang...tapi dia tidaklah bawak jauh mana pun shaila rasa tidak sampai setengah jam pun..^^


Lihatlah anak-anak buah dan abah khusyuk menikmati pemandangan laut...okay sampai sini sahaja...

Contact Chalet Impian Teluk Batik

PUAN SITI : 019-579 3907 atau PEJABAT : 05-6898961

Laman Web


-TQ-

Baca Selengkapnya >>>

Monday, September 9, 2013

Fashion Warna Pastel

Assallammualaikum



warna pastel (warna lembut) merupakan warna yang memiliki contrast lebih soft karena warna pembangunnya di kombinasikan dengan warna putih. Warna-warna pastel biasanya didominasi dengan warna pucat dan lembut. Jika dikaitkan dengan pengaruh dalam mood atau suasana hati seseorang, warna pastel akan membuat suasana tenang dan rileks. Warna ini dapat mengapresiasikan keindahan. Keindahan dengan warna-warna pucat, dapat memberikan kesan feminisme. Sedangkan untuk aplikasi warna pastel dapat digunakan oleh jenis kulit apapun. Warna pastel juga dapat mengindikasikan kesan kesederhanaan, jadi untuk lebih memaksimalkannya diharapkan tidak mengkombinasikannya dengan aksesoris yang berlebihan. Cat tembok yang menggunakan warna pastel juga bisa memberikan kesan rumah yang tentram. Umumnya warna pastel banyak dipilih sebagai warna cat kamar bayi.

Fashion Warna Pastel

Shaila memang suka dengan warna pastel ini kerana warna dia sangat-sangat lembut dan sejuk mata memandang.





Haa...itulah beberapa contoh model Dian Pelangi mengayakan fashion menggunakan rona warna pastel..cantikkan Dian Pelangi...serius shaila memang suke tengok gaya dia yang bersahaja dan style..^^

Sekian Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...