• HOME
  • CONTACT ME
  • FOOD
  • TRAVEL
  • PRODUCT
  • LIFESTYLE
  • MY STORY
  • DISCLAIMER

Thursday, August 29, 2013

Diy Bunga Hantaran dan Bunga Telur

Assallammualaikum




OKay..hari ini shaila hendak tunjuk serba sedikit tutorial buat bunga dari crepe paper..sebelum ini, comel tak hantaran di atas? hihihi

Bahan-bahan Untuk Bunga

1.Crepe Paper
2. Guntung
3.Dawai Bunga
4.Fetal Bunga (kalau hendak letak)



Bahan-bahan Untuk Bunga Telur

1.Crepe Paper (RM 0.80- RM1.00)
2. Gunting (FREE)
3.Dawai Bunga (RM1.00)
4.Fetal Bunga (kalau hendak letak) (RM1.00)
5.Lidi Kayu (FREE)
6.Pembalut Bunga (RM1.00)
7.Reben (RM2.50- RM 3.00)
8.Kain Kasa (Untuk Balut Telur) (RM 5.00 SEMETER)

Cara-Caranya

1.Crepe Paper kena potong  memanjang macam contoh diatas

2. Kalau hendak lebih menarik,combine 2 color dan shaila guna color block tau...huhuhu..

3.Kemudian lipat memendek macam bentuk kipas dan potong bulat di hujungnya


4. Proses terakhir adalah tarik bunga yang telah di ikat itu keatas satu persatu...done!!


Antara Yang Shaila Buat..^^

P/S: Buat benda ini memang kena banyak sabar dan hati-hati...tapi yang pasti korang akan rase puas hati kerana hasil tangan korang sendiri..^^

Selamat Mencuba..Daa..

Sekain Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Tuesday, August 27, 2013

Diy Pelamin

Assallammualaikum


Haa...inilah Diy Pelamin hasil tangan shaila...serius shaila cakap...memang puas hati sangat-sangat walaupun nampak simple...tapi shaila puas hati sebab hasil tangan shaila sendiri


okay nampak tak kerusi yang comel itu? shaila pinjam dari kakak saudara shaila...serius ramai yang berkenan dengan kerusi itu..^^

Langsir ungu tue pulak shaila pinjam dari umah mak cik shaila..^^

Bola-bola color purple tu shaila buat sendiri..^^

begitu juga dengan 3 kuntum bunga tu shaila buat sendiri

Okay bunga dan tanglung shaila beli di kaison..^^


bingkai love tu pulak adalah pengepit langsir.Manakala bunga pink tue shaila beli dipasar dan teddy bear tu en.tunang yang bagi..^^

P/S:Guna apa yang ada untuk dijadikan hiasan..jangan membazir..^^

Sekian Terima Kasih

Baca Selengkapnya >>>

Review Hantaran ♥♥

Assallammualaikum


Haii...semua pembaca...okay now shaila hendak review hantaran di hari pertunangan shaila..sorry ada separuh gambar tidak clear sangat..^^

Belah Shaila

1. Coklat

2. Tempat letak potpouri

3. Tuala

4. Kek



5.Buah

6.Biskut

7.Sirih Junjung

Belah Lelaki

1.Buah

2.Cincin


3.Coklat

4.Sirih Junjung

5.Kek


Sponser Kek 







Sekian Terima Kasih

Baca Selengkapnya >>>

Wednesday, August 21, 2013

Unexpected Planning @ Bukit Tinggi


Assallammualaikum


hai semua..okay pada hari rabu yang lepas,kami sekelurga pergi mandi manda di janda baik..fuhh tempat tue memang dah cantik plus super bersih memang selesa kalau berkelah bersama family di sana..then entah macamana abang saudara ajak singgah bukit tinggi. Bukit Tinggi atau Berjaya Hills Resort ialah tempat peranginan di Pahang, Malaysia berdekatan Genting Highlands. Ia terkenal dengan kampung tema Perancis, Colmar Tropicale...haaa!!...dekat situ memang cun untuk tangkap gambar...hurmmm...diatas adalah gambar serba sedikit bangunan yang ada di bukit tinggi, memang cantik dan menerujakan...^^


haaa...lihatlah baju saya yang selekeh ini...hihihi....rugi tak bawak baju lawa..VIP room?? hahaha....eksyen sahaja lebih..^^

See my family...semua pakai baju balik dari mandi air terjun..muahahaha...bedallah yang penting enjoy!!

Ini gambar sebelum masuk ke colmare tropicale

inilah kuda satu malaysia...hahaha

pose yang wajib..^^

ini antara yang pergi..gambar shaila dengan mak cik dan kakak saudara

hanya mampu bergambar diluar..tak boleh naik pun kete kude tuu..^^

Shaila...mama dan abah..^^


kepada koarang yang belum pergi,harus pergi tempat ini memang best !! terutama pada oarang yang giler gambar cam shaila...hahaha...kalau hendak ambil gambar pra wedding memang cun  ambil di sini...lagipun pemandangan dan bangunan di sini sangat-sangat cantik..!!

Sekian Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Thursday, August 15, 2013

Hari Raya Ketiga #Bukit Melawati

Assallammualaikum


satu-satunya adik shaila


hai awak-awak semua...hari ini shaila nak story tentang raya ketiga pula...okay raya ketiga shaila beraya di rumah shaila di Kuala selangor...kemudian after beraya,kami sekeluarga singgah di bukit melawati pula beraya bersama monyet-monyet...muahahaha...di bawah adalah beberapa gambar yang dirakam semasa shaila berada disana..^^

Bukit Melawati


Belakang shaila adalah pemandangan di puncak bukit melawati..memang cantik pemandangan di situ..perasaan tak yang hujung sekali itu adalah laut..tapi abah kata sungai..hurmmm tidak tahulah mana yang betul


Inilah adik beradik shaila dan kakak ipar shaila


dan ini family shaila...ohhh gambar ambil jauh sebab guna timing..so tidak boleh hendak bajet..hahaha


Inilah mak yang melahirkan shiala...haa...shaila ada rupa mak tak?


Okay ini adlah anak buah shaila yang sangat-sangat retis dan gedik..serius telatah dia membuat kita tersenyum


taraaa....siap sedia meriah hendak belepas..^^

 dan ini pula mama dan abah yang membesarkan shaila hinggalah sekarang..^^



hahaha...kat atas itu lak gambar minah mana yang perasan model...muahahaha..okay sampai sini sahaja..

Sekian Terima kasih

                                                           Instagram
Baca Selengkapnya >>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...