• HOME
  • CONTACT ME
  • FOOD
  • TRAVEL
  • PRODUCT
  • LIFESTYLE
  • MY STORY
  • DISCLAIMER

Monday, July 29, 2013

Learning Day

Assallammualaikum



Pada minggu lepas,company shaila buat event Learning Day...hahaha...baru sekarang dapat update entry pasal event ini...okay seramai 100 orang jemputan dari pelbagai company hadir pada event ini...


Ini packaging goodies bag dari kami..^^ 


 Shaila punya tugas macam biasa ambik attandance tetamu yang datang dan juga memberi goodies bag..Event ini berjalan dengan lancar...cuma ade seorang tetamu yang tidak di undang dan bikin kecoh di event ini...last-last kena halau dengan pak guard...kesian pun ada juga tengok..


Ini adalah suasana dalam auditorium..

  Okay..ini shaila dengan mok cik senah...hahaha...sibuk-sibuk buat keje...bergambar haruss...hahaha


Ini pula gambar shaila dengan mok cik ana...ohhh...lupa...tema untuk staff adalah color orange..



Okay..jom kita main dam gergasi..hihihi..ini adalah salah satu aktiviti yang berlangsung semasa event ini..


Kart Factory


Okay yang ini pula adalah kart factory...di sini,peserta akan diajar serba sedikit tentang kart dan juga cara untuk buat kart..okay sampai sini sahaja...^^

Sekian Terima kAsih
Baca Selengkapnya >>>

Friday, July 26, 2013

Resepi kuih Keria

Assallammualaikum


hai semua..hari ini shaila hendak share resepi buat kuih keria pulak...yum...yum...yum...my favorite kuih shaila actually..

Resepinya adalah : 

1) Ubi Keledek yang color orange dalam 10 biji
2) Tepung gandum 1/2 sahaja
3) satu sudu garam
4) Gula

Caranya:

1) Rebus  keledek plus sedikit garam dahulu hingga lembut ( macam shaila,shaila terus rebus dengan kulit2nya sekali...after rebus baru kopek...kalau hendak buang dahulu kulit pun boleh.
2) Apabila sudah lembut, lenyet keledek tadi hingga hancur kemudian campurkan dengan tepung gandum dan sedikit garam.
3) kemudian apabila semua bahan sudah sebati...bolehlah dibentuk menjadi gelang-gelang yang comel..
4)kemudian goreng dahulu kuih
5) Panaskan gula dengan sedikit air...apabila gula sudah cair...barulah letakkan kuih yang telah digoreng tadi...kacau hingga gula menjadi putih gedu dan nampak berderai...kemudian done...

Sekian Terima Kasih

Baca Selengkapnya >>>

Monday, July 22, 2013

Resepi Ayam Berempah

Assallamualaikum


Okay hari ini shaila hendak kongsi resepi ayam goreng berempah...aummmmm...terasa terliur pulak tengok...hehehe...okay dibawah adalah resepi yang shaila gunakan untuk membuat ayam goreng berempah...jom tengok..kepada yang ingin mencuba...selamat mencuba yer..^^

AYAM GORENG BEREMPAH

bahan- bahan :

bahan A
5-6 ketul ayam 
1 sudu makan rempah kari
1 sudu makan lada sulah
1 sudu makan serbuk cili
5 tangkai daun kari
garam
Tepung gandum
serbuk kunyit

Bahan B (dikisar)
5 ulas bawang putih
1 inci halia
3 batang serai

kemudian gaul kesemua dan perap selama setengah jam...kemudian goreng...jangan menggunakan api terlalu kuat...nanti hanggit sahaja...masaknya idok...kemudian...done...bolehlah makan bersama nasi putih....tapi nasi lemak pun sodapppp...^^

Sekian Terima Kasih
Baca Selengkapnya >>>

Monday, July 8, 2013

Sukaneka Afiq Ilman

Assallamualaikum

Pada hari ahad pula adalah sukaneka anak buah shaila Afiq Ilman...diatas adalah antra barisan kanak-kanak tadika yang berumur 4 hingga 5 tahun..anak buah shaila berumur 5 tahun.Mereka mengenakan T-Shirt sukan berwarna Pink Biru...shaila berkenan sungguh dengan warna sukan budak-budak ini..^^

Inilah anak buah kesayangan shaila...Afiq Ilman

ini merupkan salah satu acara yang anak buah shaila masuk...iaitu susun menara...mesti korang pun pernah main permainan inikan?hahaha...shaila?of course lar pernah...antara permainan fav shaila time sekolah...

Afiq bersama salah sorang kawan rapat di tadika..

Ini pula adalah acara special...acara ini mengkehendaki anak menyuap ibunya makan nasi lemak...hahaha...lawak gile kakak saudara shaila...sampai tidak tertelan dia...tapi acara ini sweet sangat..^^

Jeng..jeng...jeng...anak buah shaila menang dapat dua sahaja medal...tapi okaylah...atleast menang juga...actually yang seronoknya bukan apa...kelakar melihat budak-budak ini bersukan...ada yang bersemangat...ada yang blur...ada yang asyik tengok parents jer...tidak kurang ada yang muka masam sahaja...tetapi telatah mereka memang menghiburkan..^^

Sekian Terima Kasih

Baca Selengkapnya >>>

Sunday, July 7, 2013

Majlis Cukur Jambul Afia

Assallamualaikum

Pada hari sabtu yang lepas, majlis cukur jambul anak buah shaila telah berlangsung dirumah mak cik shaila..Alhamdulillah majlis itu berlansung tanpa sebarang masaalah..

Ini adalah pelamin untuk majlis cukur jambul itu

Ini pula adalah antara decorasi yang digunakan pada pelamin..

Inilah anak buah shaila...nama anak buah shaila adalah..Nur Afia Hazrieda..Afia merupakan anugerah dari Allah.Kelahiran Afia memberi seribu rahmat buat abang dan kakak saudara shaila..

Inilah kakak saudara shaila..ibu kepada Afia.

Antara barisan rakan-rakan marhaban mak cik shaila...Marhaban ini juga diketuai oleh Mak cik Shaila sendiri..

Okay...inilah kakak-kakak saudara shaila yang comel...tapi maaf not available lagi...semua sudah berkahwin...huhuhu

shaila dengan anak buah kesanyang shaila...Aleesyah dan juga baby Afia yang comel...^^

Sekian Terima Kasih

Baca Selengkapnya >>>

Monday, July 1, 2013

Floria Putrajaya 2013

Assallamualaikum


Pada hari ahad yang lepas,saya dan family pergi Floria Putrajaya 2013. Saya pergi pun time tue dah petang dalam pukul 4 kot sampai...parking memang susah cari..Jauh juagalah berjalan sdari parking ke Floria...tapi saya tidk stay sampai malam pun...sebab hendak keje lagi..takut penat...ini pun still rasa penat lagi..Dan semalam juga merupakan hari penutupan untuk  Floria Putrajaya 2013.



Saya berkenan betul dengan rekaan rumah ini,memang cantik...sejuk saje mata memandang..


ini pula dalah ci=ontoh hiasan yang menggunakan bunga orkid sebagai hiasan...so bolehlah buat dirumah...^^


Ini adalah antara bunga orkid yang menjadi tarikkan pengunjung..memang cantik...tapi harga dia...alamak...xmampu...dapatlah baju kurung moden sepasang...hahaha...hanya mapu melihat  sahaja...^^


Art form diatas dubuat menggunakan pasu-pasu kecil...unikkkan...memang kreatif diorang ini..


Aunty dan uncle kepenatan berjalan...memang besar tempat ini..lenguh jugalah berjalan...tapi puas hati...sebab dapat lihat perbagai jenis bunga orkid yang ada disana...


Basikal ini merupkan salah satu hiasan yang menarik perhatian saya...comelkan...^^


Hahaha...muke eksyen abah saya...real x berlakon...^^


Gadis bunga...cewah...hahaha


 Diatas itu pulak saya bergambar di tugu untuk mengingati jasa pahlawan yang gugur..^^


ini adalah antara rekaan landscape...cantikkan...


Saya suka giler bunga orkid ini...sagat-sangat cantik..!!


saya beli bunga matahari...sebab memang dah lama saya mencari bunga matahari...akhirnya jumpa jugak...suke..^^


Pemandangan senja di Putrajaya...Keindahahan Alam Ciptaan Allah..

Sekian Terima Kasih

Baca Selengkapnya >>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...