• HOME
  • CONTACT ME
  • FOOD
  • TRAVEL
  • PRODUCT
  • LIFESTYLE
  • MY STORY
  • DISCLAIMER

Saturday, January 26, 2013

Kick Off to Sabah-Water Rafting

Assallamualaikum^^


hai semua...ini merupakan aktiviti terakhir sebelum balik.First time saya juga saya cube water rafting,Sebelum ini tidak pernak cuba pun.Actually aktiviti ini sangat-sangat best.Selain dapat memupuk semangat kerja sama antara pasukan.


 yang belakang itu adalah pasilator kitaorang dan pengudi yang penting.Dia yang kawal dan mengimbangkan pergerakkan bot yang kitaorang dayung.

walaupun banyak rintang tapi still dapat mengharungi arus sungai.Arus pula bergantung ada beberapa tempat agak deras dan ade beberapa tempat tenang sahaja.

Sungai ini sangat cantik begitu juga dengan pemandangan disitu.Selain airnya yang bersih dan udara yang segar sekali.

Akhirnya kitaorang sampai juga^^.Habis aktiviti ini,kami pun berangkat ke Kota kinabalu airport untuk pulang...

Sekian...bubye...
Baca Selengkapnya >>>

Monday, January 21, 2013

kick Off to Sabah-Scuba Diving And Snorkeling

Assallamualaikum^^



Hai semua,ini merupakan aktiviti saya dan juga kawan-kawan semasa berada di Sabah.Aktiviti yang kami laukan pada hari kedua alad aktiviti Scuba dan snorkeling.Kami dipecahkan kepada dua group iaitu group yang hendak scuba dan group yang nak snoorkeling.


Pulau Gaya adalah tempat kami saya dan rakan-rakan lakukan aktiviti scuba dan snorkeling.Perjalanan dari Hotel ke Pulau Gaya mengambil masa 2 jam.


Apabila sampai disana,kami diberikan penerangan secara terperinci tentang aktiviti yang bakal kami jalankan.Selain itu banyak juga info diberikan tentang scuba dan snorkeling. dan langkah-langkah keselamatan semasa menjalani aktiviti tersebut.

Scuba Diving




 Diatas atas beberapa gambar yang sempat diambil semasa aktiviti scuba diving.Actually scuba adalah kali peratma saya cuba.Saya dan rakan scuba sejauh 5 meter sahaja..Perasaan mula-mula memanglah takut,takut lemas..hihihi...tapi bila dah berada didalam dasar laut, rase teruja pulak.Before this dapat tengok coral just dalam internet,hari itu dapat tengok real,memang seronok sangat..
 Okay ini adlah satu-satunya ikan yang dapat ditangkap..hihihi...comelkan..Untuk aktiviti scuba diving ini,saya dan rakan-rakan diberikan sijil penyertaan..^^

Snorkeling





Snorkeling aktiviti kedua selepas scuba.Gambar-gambar diatas dirakam semasa aktiviti itu dijalan.Actually Scuba dan diving lebih kurang jer,just diving lebih dalam dari snorkeling.Tapi snorkeling ini pemandanganya lebih clear berbanding scuba diving dan banyak ikan-ikan yang dapat dilihat.



Sekian...bubye^^

Baca Selengkapnya >>>

Sunday, January 20, 2013

kick Off to Sabah-Drive Motivation

Assallamualaikum^^


Pada 17 to 19 haribulan yang lepas,tempat kerja saya buat rombongan ke Kota Kinabalu Sabah.Kami menginap di Kinabalu Daya Hotel.Kinabalu Daya Hotel ini terletak ditengah bandar Kota Kinabalu. Kemudahan dan perkhidmatan hotel ini juga bagus.

Drive Motivation


Ini adalah aktiviti pada hari pertama yang dilakukan apabila sampai di Sabah iaitu drive motivation.Aktiviti ini berlula dari pukul 12.00 tengahari hingga 6.00 petang.Drive motivation ini adalah presantation yang boss bentangkan  untuk memberi info berkenaan marketing,sale dan juga target yang perlu dicapai.Sebelum ini selalu training dekat UITM,then bila masuk alam perkerjaan bila ada trainning jadi culture shock jugalah kerana cara yang berbeza.


Okay ini adalah perkerja contoh yang baik..Apabila mata start rase mengantuk itulah hasilnya..^^

Makan Malam


Juadah diatas adalah menu makan malam kami semasa disana..masakannya boleh tahanlah tapi saya kurang minat sangat sebab dia masakan ala-ala cine.Apa-apa pun masak orang melayu juga terbaik..huhuhu...^^


Antara gambar diambil semasa makan malam di restoran itu^^


Ini adalah gambar-gambar diatas diambil selepas makan malam.Actually suasana time malam disini sangat meriah berbanding dengan Sarawak.Sarawak time malam kebanyakkan kedai sudah tutup tapi disini still buka lagi.Selain itu banyak lampu-lampu yang menghiasi tempat ini menjadikanya nampak ceria.


Antara tarikkan ditempat ini adalah Pasar filipina tidak silap nama die..Terdapat banyak barang cenderahati dan juga mutiara yang dijual disitu.Memang rambang matalah dibuatnya semua barang rasa nak beli...huhuhu.Tapi saya tidak banyak shopping pun,tengah bulanlah katakan...^^

Sekian..Terima kasih..Bubye^^
Baca Selengkapnya >>>

Sunday, January 13, 2013

MAjlis cukur jambul Aleesha Malaiqah

Assallamualaikum^^


HAi semua,entry kali ini adalah serba sedikit story majlis cukur jambul my lovely anak buah Aleesha Malaiqah.Sebelum itu,apa itu cukur jambul?Sebenarnya ia adalah kali pertama bayi bergunting rambut, dilakukan mengikut tradisi Melayu. Ia adalah satu upacara tradisi yang penting yang diadakan supaya keluarga dapat berkumpul beramai-ramai untuk mengukuhkan ikatan dan menyambut kedatangan bayi ke dalam keluarga.



Dalam kenduri cukur jambul yang tradisional, rambut bayi akan dicukur dan kemudian ditanam. Ahli keluarga terdekat selalunya dijemput untuk menyaksikan upacara tersebut. Selalunya, doa dibacakan atau dinyanyikan (marhaban atau berzanji). Sambutan secara lain bergantung kepada tradisi keluarga dan adat setempat. 


Okay..mata dia memang sangat bulat..ada macam mata Heliza Helmi tak?huhuhu


Okay..pelamin itu,saya,adik dan kakak ipar yang hias dan reka tau^^cantik tak?hihihi



Dua diatas gamabar saya dengan adik,actually kalau kitaorang keluar atau bersama ramai tidak percaya dia adik saya^^hebat tak?huhuhu


Budak kecik saya pangku tu nama dia fitri and die memang suke ketawa^^

Sekian..bubye^^
Baca Selengkapnya >>>

Wednesday, January 9, 2013

Trick Art Museum

Assallamualaikum^^


Pada hari ahad yang lepas,saya berpeluang melawat trick art museum di ict,sangat teruja melihat lukisan-lukisan 3D yang di pamerkan disitu.Antaranya adalah:

alamak tak sempat nak tadah...air dah melimpah..huhuhu

 sukanya buaya nak makan kite^^

sukanya dia kena makan ikan paus...huhuhu...



Okay...best dapat peluk dia...demukkk dan gebu...huhuhu

Okay...jangan pergi dekat dia..

Spiderman...please safe me^^

Hahaha..mumia makanlah saya^^


Jom pergi melancong^^

Gorila lawan manusia

koboi boy^^

pingu-pingu...comelkan

real x saya lukis monalisa...huhuhu

orang dalam frame...frame dalam orang^^

alamak seluar kena tanggal^^


jom cari harta karun^^


Sekian Terima kasih..bubye^^


Baca Selengkapnya >>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...