Tuesday, December 3, 2013

Korean Drama ~ City Hunter

Assallammualaikum


  Hai semua....apa khabar? beberapa hari nini shaila memang malas berblog sebab apa? haa...sebab mengkhatamkan cerita City Hunter. Apa yang shaila dapat ulaskan adalah drama ini memang super best. Selain itu juga pelakon utama Lee Min Ho memang membuat shaila rase jatuh cinta dengan dia sejuta kali..dengan gaya dia,aksi dia...fulamak terpesona seketika..hihihi..Seriusly tidak rugi tengok cerita ini memang penuh aksi-aksi mencabar, mencemaskan mendebarkan dan wajiblah ada aksi romantikkan.Shaila memang kaki skip untuk part-part boring tetapi untuk drama ini memang shaila tidak skip.


Sinopsis Drama korea City Hunter 

Penggemar manga Jepang pasti mengenal karya Tsukasa Hojo yang kini dianggap klasik, City Hunter. Pernah diadaptasi ke dalam film yang dibintangi Jackie Chan, kini diangkat ke dalam serial drama Korea yang juga berjudul sama pada tahun 2011. Kisah serial drama yang dibintangi aktor ganteng Lee Min-ho ini telah diubah sehingga berbeda dengan kisah aslinya.

Jika tokoh City Hunter dalam kisah aslinya adalah seorang detektif swasta yang suka mengejar-ngejar wanita cantik namun sangat melindungi adik perempuan angkatnya, maka kisah drama Korea ini berkisar pada tokoh City Hunter yang hendak menuntut balas dendam kepada pihak yang telah menghancurkan keluarganya.

Dendam tokoh City Hunter yang bernama Lee Yoon-sung (Lee Min-ho) ini bahkan telah dimulai sebelum ia lahir. Dimulai sejak 27 tahun lalu ketika Park Moo-yul, ayah Lee Yoon-sung bersama pasukan elit Korea tewas dibunuh oleh pasukan negaranya sendiri demi menutupi rahasia lima politisi busuk. Rekan Park, Lee Jin-pyo merupakan satu-satunya yang selamat. Ia bertekad membalas dendam kepada lima politisi yang mengkhianati mereka.

Untuk itu, Jin-pyo tega menculik Lee Yoon-sung yang baru lahir dari ibunya dan membawanya ke pegununganThailand dimana Jin-pyo menjadi gembong narkoba. Jin-pyo yang juga menjadi ayah angkat Yoon-sung mendidik sang putra angkatnya dengan keras agar menjadi pria tangguh dalam pertarungan senjata dan tangan kosong. Tidak hanya itu, Yoon-sung dikirim ke MIT di Amerika untuk belajar teknologi informasi yang kelak digunakan sebagai alat balas dendam.

Akhirnya Lee Yoon-sung kembali ke Korea dan berhasil menjadi anggota tim IT Blue House (istana kepresidenan Korea). Ia memanfaatkan posisinya di sana untuk rencana pembalasan dendam kepada kelima politisi tersebut. Sebelumnya ia telah diperingatkan ayah angkatnya, agar tidak jatuh cinta kepada wanita agar tidak menghalangi pembalasan dendam. Namun cinta tak dapat ditolak karena ia jatuh cinta kepada Kim Na-Na (Park Min-young) yang merupakan pengawal Blue House.


Untuk tonton drama ini secara online :


Sekian Terima Kasih

17 comments:

  1. ct xmnat korea....tp knal la lee min ho ni sbb ank buah mmng gile kat die ni!hehehe

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. minat drama korea lakona lee min ho jer...hihihi

      Delete
  3. macam best je..nnti nk download..blh suggest x cite korea ape lg yg sweet2 nk tgk laaa

    ReplyDelete
  4. oohh cerita nie... my friends ada yang suka sebab pelakon utama tu ..sape entah namanya..ishhh pelik2

    ReplyDelete
  5. dah tengok ceta ni masa baru keluaq dulu lagi. ceta kalo lee min ho berlakon mmg tak pernah miss ^_^

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum shaila...best2 layan cite korea ni...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...itulah mummy...mmg best layan terutama lakonan lee min ho...hihihi

      Delete
  7. sepupu2 minat sngt ngn korea.. tp kta xlayan pula..hehe

    ReplyDelete

INFO TERKINI