Watching Highland Tower Movie | Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger: Watching Highland Tower Movie

Watching Highland Tower Movie

Assallammualaikum


Pada hari sabtu lepas,shaila dan family pergi tengok wayang. Ceritanya mama shaila sibuk sangat hendak tengok cerita Highland Tower, jadi pada malam sabtu itu ka,i pergilah berlima iaitu mama , abah, shaila dan 2 orang anak buah shaila.


Filem Highland Towers mengisahkan tentang pengembaraan Shima yang merupakan pengacara untuk satu program televisyen. Shima mahu buat satu dokumentari mengenai para normal dan memilih lokasi popular tragedi Highland Towers. Penggambaran dilakukan pada waktu malam. Shima pula asyik mengambil gambar di sekitar kawasan itu untuk bahan kajiannya.

Pelbagai kejadian misteri berlaku dan berjaya dirakam dalam lensa kamera . Apakah yang menggangu Shima dan rakan-rakannya itu? Saksikan trailer Highland Towers di bawah...

Highland Towers yang diarahkan oleh Pierre Andre telah ditayangkan pada 31 Oktober 2013.



Komen shaila untuk filem ini adalah pada awal cerita ini agak boring sebab banyak cakap tetapi bila dah masuk pertengahan baru best dan mendebarkan. Bagi shaila cerita ini tidak seram sangat kerana kurang penampakan hantu.Penampakan hantu dalam cerita ini lebih kepada bayang-bayang, jadi tidaklah terbawa dalam mimpikan...hehehe...yang best tentang cerita ini adalah sound effect dia boleh buat jantung shaila gugur kerana terkejut.Selain itu ada beberapa bunyi yang agak seram jugalah seperti bunyi baby menangis dan bunyi suara perempuan mengilai.

Rating shaila bagi untuk filem ini :

7/10

Sementara menanti show time pukul 12.10 am


Sebenarnya gambar jer lebih ini...hahaha..shaila ajak main semua tidak mahu main takut jatuh katanya.

My mama adalah orang pertama tarik diri tidak main bowling.Anak buah shaila yang perempuan ini pula takut jatuh katanya...atoiiii...sabo jelah...yang hendak main shaila and anak buah yang lelaki sahaja.Bila fikir balik tidak bestlah main berdua sahajakan, last-last tengok orang main sahajalah sampai waktu show time.


Gambar ini diambil sebelum masuk panggung..see ada jugak pengacau di belakang...hahahah...okay sampai sini sahaja...daaa...

Sekian terima Kasih

26 comments:

  1. Teringin nak tengok cerita tu tapi belum berkesempatan lagi

    ReplyDelete
  2. ish seram juga lah tengok trailer dia. >.<

    ReplyDelete
  3. Zara bru tgk td ngan suami.. hehe..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. waaa....yeke...esok cuti bolehlah tgk...heee

      Delete
  5. Teringin jugak lah nak tonton cerita tu.. Lagi pun Shaila kata tak seram sangat kan.. Kak Erin takut juga nak tengok cerita berunsur mistik ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...boleh saja...sound die actually buat kita rase berdebar...hantu dia just mcm kelibat shaja..

      Delete
  6. haiyooo..citer hantu?? takut meyhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdelah seram sgt dear...coz hantu nampak mcm kelibat sahaja..^^

      Delete
  7. Krg termimpi2 plak...x jd tgk la.hehe

    ReplyDelete
  8. kak ledi penakut.. mesti xleh tgk citer ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh...boleh sahaja...sebab hantunya taklah seram sgt...^^

      Delete
  9. wah tengok midnight movie ceta hantu plak tu :)

    ReplyDelete
  10. BOLEH THN JUGAK CERITA NI :)
    PROMOSI SHAWLS HALFMOON 2 LAYER GLITTER + CHIFFON RM25 ONLY
    http://eira-shamiera.blogspot.com/2013/11/shawls-halfmoon-2-layer-rm2500-only.html

    ReplyDelete
  11. macam teringin nak tengok je.. tapi, takut seram lah.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..ala..tgk jer sambil sorok muke..^^

      Delete
  12. mmng x tgk cite antoo...tp anak buah kate cite ni real...ea??lg x mau tgk...hihihi

    ReplyDelete
  13. nk ajk shaila tgk lg skali boleh...

    ReplyDelete
  14. maaf,tetapi silap.pengarah die adalah Mikael.Dan Mikael lah yang merancang kesemua tu.Shima umelah Hos die.

    ReplyDelete
  15. hai..salam ukhwah...gd luck.jemput singgah my blog http://coretanpenanadia.blogspot.com
    tq..hikhiks

    ReplyDelete

INFO TERKINI