Saturday, November 30, 2013

Oxybenzone Dalam Produk Sunscreen

Assallammualaikum


Hai semua, apa khabar? okay kali ini Shaila ingin bercerita tentang satu bahan yang terkandung dalam produk sunscreen. Bahan itu adalah Oxybenzone.Shaila terfikir untuk buat research tentang bahan ini adalah kerana dibawah kotak krim muka shaila ada tertulis " Amaran : Produk ini mengandungi Oxybenzone " .Ehhh...kenapa dia bagitau macam itu yer? bahaya ke bahan ini ?

Apa itu Oxybenzone?Menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit Amerika Syarikat, Oxybenzone yang berfungsi sebagai penyerap cahaya ultra ungu dan agen perlindungan dari sinaran matahari dikesan pada kulit hampir setiap rakyat negara tersebut. Dalam kajian epidemiologi manusia, Oxybenzone telah dikaitkan dengan kerengsaan, sensitif dan alahan.Oxybenzone adalah racun yang dikandung oleh penahan sinar matahari (sunscreen) yang menjadi faktor penyebab kanker kulit. Lebih baik gunakan sunscreen berbahan Zinx Oxide atau Titanium oxide.

Wahhh...rupanya bahaya juga bahan ini pada muka kita, kesimpulanya Shaila kena stoplah guna krim ini. Tapi baguslah pengusaha produk ini, dia bagi amaran awal-awal tentang bahan bahaya yang terkandung dalam produk ini.Yang tidak bagusnya, dia tahu bahan itu berbahaya tetapi kenapa masih dipasarkan atau mengantikan dengan bahan Zinx Oxide atau Titanium oxide. Shaila tidak tahu adakah sumber yang shaila dapat tentang oxybenzone ini adalah sahih TETAPI bagi shaila mencegah adalah lebih baik dari merawat.

Sekian Terima Kasih

Thursday, November 28, 2013

CPUV/BE NUFFNANG November Lagi !!!

Assallammualaikum


Alhamdulillah, sha dapat CPUV dari pihak nuffnang lagi...Ya Allah syukur sangat- sangat. Thanks to pihak nuffnang kerana memberi shaila kesempatan untuk merasa CPUV untuk bulan november lagi. 


Buat masa ini campaign dari Guess Jeans, mah sing , Taylor scholarship  dan yang terbaru Libresse masih berjalan lagi...alhamdulillah...rezeki shaila untuk hari jumaat ini...Guess Jeans memang terbaik, start 14 october,sampai sekarang masih on going (^_~)

Thanks to : nuffnang 

Sekian Terima Kasih

Wednesday, November 27, 2013

Watching “Thor: The Dark World”

Assallammualaikum


Sinopsis

Satu tahun berselang setelah pertempuran besar-besaran di film The Avenger, Thor kembali harus menemui pujaan hatinya yang tinggal dibumi demi melindunginya dari serangan serangan monster mengerikan yang dipimpin oleh Malekith. Sangking kuatnya Malekith serta pasukannya, Odin dan Asgard pun tidak mampu mengalahkannya, ini membuat Thor harus mengeluarkan segala kemampuan yang pernah didapatkannya dari pengalaman pribadinya serta melakukan pengorbanan terbesar dalam hidupnya demi melindungi kita semua. Mampukah dia?

Ulasan Shaila:

Okay bagi shaila cerita ini best !!! . Dalam cerita ini ada kisah sedih, kelakar , berdebar dan love...hehehe...cerita ini sangat santai. Aksi-aksi yang dipaparkan dalam cerita ini sangat menarik dan menerujakan terutama aksi lawan. Shaila paling suka bab semasa mereka bertempur dan di selitkan sikit aksi lawak memang ketawalah gamaknya. Untuk sad story adalah semasa emak thor dan yoki mati....hurmmmm...time itu sedih sangat..kalau love story biasalah kisah-kisah sweet Jane dengan Thor. Okay sampai sini sahaja.

Sekian Terima kasih

Monday, November 25, 2013

Review BYPUJI Product

Assallammualaikum


Hai semua..sekarang shaila hendak review pasal shawl dari BYPUJI pula..BYPUJI adalah nama jenama untuk produk yang dihasilkan oleh owner BYPUJI iaitu Azza. Shaila bahasakan "kak Azza" Selain shawl, tudung bawal juga turut di hasilkan. 

Owner BYPUJI



Inilah owner BYPUJI Azza adalah nama diberi, orangnya manis lagi bergaya..tengok sahaja gambar di atas..hahaha...sangat styles bila bergambar.. Okay BYPUJI juga merupakan salah satu sponser dalam  Majlis Pelancaran Video Brosur bersama Bloogers. Dibawah adalah beberapa gambar yang diambil semasa majlis itu.

Model dan juga owner BYPUJI

Haaa...inilah model BYPUJI..adik comel ekin...hahaha...orangnya memang happy go lucky, photogenik dan pandai bergaya...

Gambar owner BYPUJI bersam Bloogger

Owner Cheesecake & choc dan juga owner BYPUJI


Tara!!! comelkan mereka nie semua..hihihi...

Contoh Produk Yang Mereka Hasilkan :

  Batch 1

Batch 2



Komen Shaila 

Shaila juga merupakan salah seorang pelanggan BYPUJI, buat masa nini, shaila telah membeli 2 helai shawl dari BYPUJI dan dah order lagi satu dari kak azza..hihihi.



 Komen shaila untuk Shawl yang dihasilkan oleh BYPUJI adalah shawl BYPUJI sangat selesa dipakai. Selain itu, shawl BYPUJI juga tidak jarang dan sesuai untuk digayakan dengan pelbagai gaya, bentuk dan juga styles.Design dan corak-corak yang ada pada shawl BYPUJI  sangat unik,cantik, elegant dan mempunyai identitinya tersendiri. 

Untuk melihat lebih banyak lagi shawl dan juga tudung BYPUJI,bolehlah  melawat serta like Fan Page FB seperti dibawah :

We sell exclusive custome-made shawls, bawal,("awning, syria" coming soon) for scarves lovers out there who looking for unique design from common market!


Please EMAIL to bypuji@gmail.com

Sekian Terima Kasih

Review Cheez & Choc Product

Assallammualaikum



Hai...kawan-kawan...hari ini shaila hendak review tentang produk makanan pula.Haaaa...selalu review pasal produk kecantikkan sahajakan, jadi hari ini kita lari tajuk sikit...harap dapat kejarlah yer...hihihi. Siapa di sini penggemar kek? ha...pasti ramai di sini yang gemar kek kan.jadi shaila hendak cerita tentang akak sorang ini merangkap kawan office shaila memang pandai buat kek. Rasa keknya, Ya allah sedap !!! sekali makan terus jatuh cinta !!! serius tidak tipu...


Ha...kawan-kawan...inilah owner Cheez & Choc yang kecil molek tetapi hati kental...yang sebelah kiri yer bukan sebelah kanan...(^_~) namanya adalah Azura..boleh panggil Kak Zura. Kak zura ini juga merupakan salah seorang sponsor untuk Majlis Pelancaran Video Brosur bersama Bloogers (Klik link disebelah untuk tahu lebih tentang majlis itu)



Antara Produk yang terdapat di Cheez & Choc adalah:

chocolate Lasagna

Snowy Cheesecake

Making Cake for event

Cookies

Lain-lain produk

Untuk melihat lebih banyak hasil kerja dan produk yang kak zura hasilkan, boleh melawat dan like FB kak zura di sini :

selling cake, pastry products and etc.


To order,call/SMS/whatsapp Azura - 0122614176 or Mazlan (0193630673)

Sekian Terima Kasih

Sunday, November 24, 2013

Produk Cosmoderm Untuk Masaalah Kantung Minyak atau Oil Seed

Assallammualaikum


Hai semua pembaca...apa khabar? di harap sihat selalu. Okay hari ni shaila hendak review produk yang sesuai untuk masaalah kantung minyak oil seed. Apa yang shaila tertarik tentang produk ini adalah ia bukan sahaja digunakan untuk memebersihakan make up sahaja tetapi dapat juga membantu menyelesaikan masaalah kantung minyak atau oil seed. 

Apa itu kantung minyak atau oil seed?


kantung minyak atau oil seed adalah berpunca dari  lebihan minyak bawah mata.Jika krim muka terlalu berminyak juga boleh menyebabkan pembentukan bintik bawah mata.

Shaila review produk ini adalah kerana kakak shaila juga menghadapi masaalah yang sama iaitu terdapat banyak seed oils di bawah matanya


waaaaa...maaflah gambar kurang jelas...hahaha..Jadi shaila sudah cadangkan kakak beli produk ini, harap-harap dapat membantu masaaalah kakak shaila.

Sedikit info mengenai Vitamin E Make Up Remover

1. Membantu masalah kantung minyak atau oil seed dengan penggunaan yang konsisten
2. Menanggalkan solekan 2 kali lebih pantas dr make up remover lain.. Guna jari pun boleh, jimat xperlu facial cotton!
3. Ia sangat lembut untuk digunakan dibahagian mata dan bibir
4. Tidak pedihkan mata
5. Untuk semua jenis kulit
6. Menanggalkan solekan kalis air secara lembut untuk mengeluarkan minyak dan kotoran 
7. Membantu mengekalkan kelembapan kulit untuk kekal seri.
8. Jangan lupa basuh dengan air.

Produk ini boleh didapati secara online di http://www.cosmoderm.com.my/ atau di farmasi.

Sekian terima Kasih

Saturday, November 23, 2013

Mega Giveaway by Mojatcerewet.com

Assallammualaikum

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com sejumlah RM255 Topup untuk dimenangi! Klik banner atau klik SINI untuk join !

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com dianjurkan oleh Mojat dan disponsor oleh Adam Faiz,Fatin Farhanah,Munirah Rahman,Aina roseberry,Ana Ahmad,Cik Amal,Kasih Lestari Abadi,Anis AMira,Izyanyancinnamon,Maisarah,Hawa Syazana dan coretanku inpirasiku !

Sekian Terima kasih

Tasha Manshahar - Masih Perlu (Official Music Video)

Assallammualaikum


Lirik Lagu/ Lyrics: Masih Perlu - Tasha Manshahar

Lala lala lalalalala
Lala lala lalalalala
Lala lala lalalalala la

Bila ku buka mata
Rasa tak berdaya
Hadapi semua
Sejak hatiku luka

Mampukah ku menunggu
Bayangan dirimu
Atau biar berlalu
Hapus semua lelahku

Meskipun engkau tahu
Hati ini masih menyayangi dan menyinta
Tegarnya kau menyiksa
Disaat diri derita
Mencari engkau tiada

Huoo.. huoo..

Aku perlu dirimu
Hiburkan siangkan
Indahkan mimpiku
Ku ingin kau tahu

Oh sayang aku rindu
Ku cintai kamu
Hadirlah untukku
Milikku seperti dulu

Meskipun engkau tahu
Hati ini masih menyayangi dan menyinta
Tegarnya kau menyiksa
Disaat diri derita
Mencari engkau tiada

Meski engkau sedari
Diri ini masih ingin terus ditemani
Mengapa engkau pergi
Disaat ku masih lagi
Perlu engkau disini

Hoo.. hoo.. yea yea yea uuu..

Meskipun engkau tahu
Hati ini masih menyayangi dan menyinta
Tegarnya kau menyiksa
Disaat diri derita
Mencari engkau tiada

Meski engkau sedari
Diri ini masih ingin terus ditemani
Mengapa engkau pergi
Disaat ku masih lagi
Perlu engkau disini

Hoo.. hoo.. yea yea yea uuu..

Masih perlu engkau disini
Huu..


P/S: lagu ini sangat menyentuh hati sha...dengar lagu ni, membuat sha teringat kenangan lalu...cewahhhh...hahaha...selain itu juga suka klip video lagu dan yang penting tasha manshahar serta baju dia sangat cantik !!!...hihihi

Sekian Terima Kasih

Thursday, November 21, 2013

Doa Hari Jumaat

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِيْنَ وَلاَ عُدْوَانَ إِلاَّ عَلَى الظَّالِمِيْنَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى أَشْرَفِ اْلأَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَلِيْنَ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ.


Ya Allah, ya Tuhan kami,
Di hari Jumaat yang mulia ini , kami bermohon ke hadrat-Mu, berilah kekuatan , taufik dan hidayah kepada kami supaya kami dapat memperbaiki diri kami , tambahkanlah ya Allah kepada kami ilmu, iman dan amal.
يَا اَلله ُ يَا رَزَّاقُ
Kami memohon kepada-Mu ya Allah, berilah kami iman yang sempurna , ilmu yang memberi manfaat, rezeki yang halal, anak yang soleh, rumahtangga yang bahagia, usia yang berkat, doa yang mustajab, hajat yang tertunai, kesihatan yang berterusan, hutang yang terbayar, keselamatan dan kesejahteraan di dunia dan akhirat.

{رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنْفُسَنَا وَإِنْ لَّمْ تَغْفِرْلَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُوْنَنَّ مِنَ الْخَاسِرِيْنَ}
{رَبَّنَا ءَاتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى اْلآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ}
وَصَلَّى الله ُعَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ
وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْن

Sekian Terima Kasih.

Nasyid: Macam Cantik Jer Macam Comel Jer (Full Version)

Assallammualaikum



 Lirik

MACAM CANTIK JER MACAM COMEL JER

PERHATIKAN KEINDAHAN ALAM DAN DIRI
BETAPA AGUNGNYA KUASA ILAHI
HEBATNYA DIA YANG MAHA PENCIPTA
SUBHANALLAH ALHAMDULILLAH ALLAHUAKBAR

KECANTIKAN KEINDAHAN YANG DIBERI
HANYA PINJAMAN SEMENTARA
SEBAGAI UJIAN UNTUK KITA
APAKAH BERSYUKUR ATAU SEBALIKNYA

MACAM CANTIK JER, MACAM COMEL JER
SEMUA CIPTAAN ALLAH
MACAM CANTIK JER, MACAM COMEL JER
SEGALA PUJIAN KEMBALI PADA-NYA

MACAM CANTIK JER, MACAM COMEL JER
INDAHNYA TUHAN CIPTAKAN KITA
MACAM CANTIK JER, MACAM COMEL JER
AJAIBNYA ALAM SEMESTA

RAP:

Sesama kita jangan mengata, usah menghina kelak sama tarafnya
Janganlah pula meletakkan diri yang mulia ini pada tahap yang rendah
Menjadi fitnah, kita ada maruah, kita punya amanah
Cantikkan akhlak comelkan peribadi
Ia pemikat hati, ia hiasan diri
Kembalilah kita kepada fitrah kejadian
Keindahan alam dan diri sempurna ciptaan Yang Maha Esa.

BERSYUKURLAH KITA DENGAN NIKMAT-NYA

AMAR: Alhamdulillah!! Syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan izin-Nya lah saya dapat menyiapkan secara full recording lagu parodi Islamik "MACAM CANTIK JER MACAM COMEL JER"(Ilham video Awek Legoland). Ini disebabkan slps sy upload video lagu ini versi nyanyian sy bersama piano solo minggu lps, byk stesen radio yg meminta sy merakamkannya secara penuh utk dimainkan di radio mereka. Motivasi sy utk siapkan lagu ini secara full recording juga adalah disebabkan sokongan LUAR BIASA anda semua! Ramai yg x henti2 inbox sy dan suruh sy rakamankn lagu ini. Semoga Allah S.W.T. membalas jasa anda semua. Apa yg penting, jom kita ambil manfaat drpd lagu ini dan marilah sama2 kita bersyukur dengan nikmat-Nya yang tak terhitung banyaknya. 

Untuk info lanjut sila layari www.amar.com.my
Lagu & penerbit: AMAR
Lirik: Magictawau Alif (Magician Sabah)
Senikata rap: AMAR
Senikata tema: Syasya Solero
Susunan muzik, piano, string & pad: AMAR
Gitar: Along Exist
Drum: Ujang Exist
Bass: Kelly
Studio: Ada Exist Studio
Mixing & mastering: Along Exist
Hak cipta: AMAR MAGICAL CONSULTANT AND TRAINING (www.amar.com.my)

P/S: Serius comel sahaja lagu ini shaila dengar..hihihi. Selain itu juga dalam lagu ini juga lirk yang digunakan juga sangat baik untuk di contohi dan di ikuti.

Sekian Terima Kasih

Punca Ahmad Ammar Ahmad Azam Dimuliakan Di Turki

Assallammualaikum

Ahmad Ammar Ahmad Azam pelajar Malaysia dimuliakan di Turki. Dilaman Sosial, video kenangan Ahmad Ammar menjadi perkongsian sehinggakan individu boleh sebak dan mengalirkan air mata jika menonton kisah perjalanan pemuda yang berusia 20 tahun itu. Untuk info, Ahmad Ammar telah pun meninggal dunia pada 2 November 2013 jam 1.30 petang akibat dilanggar ambulan ketika melintas jalan di Istanbul, Turki. Jenazah Ahmad Ammar dimuliakan di Turki kerana beliau merupakan pemuda yang banyak berjasa kepada masyarakat dan juga dalam ilmu agama dan aktif dalam berdakwah. Selain itu, pada usia semuda itu beliau telah menyertai pelbagai misi kemanusiaan di beberapa negara di dunia seperti di Syria dan sebagainya. Ahmad Ammar juga pernah berhasrat untuk mati Syahid dalam kehidupannya. Namun, kematiannya akibat kemalangan jalan raya pada 2 November lalu telah menyebabkan beliau digelar sebagai “Syahid yang tertangguh” oleh para sahabatnya.


Biodata Ahmad Ammar Ahmaz Azam

Ahmad Ammar Ahmad Azam yang berusia 20 tahun merupakan pelajar cemerlang tahun dua bidang sejarah di Marmara University (Goztepe) Istanbul. Ahmad Ammar telah kembali ke rahmatullah pada petang Sabtu 2 November 2013 akibat kemalangan jalan raya. Beliau merupakan anak keempat dan satu-satunya anak lelaki Tuan Haji Ahmad Azam Abd Rahman, mantan Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM). Beliau juga merupakan pelajar cemerlang SPM 2010 di Maktab Tentera Diraja dan memilih menyambung pengajian dalam bidang Sejarah di Turki.

Punca Ahmad Ammar Ahmad Azam Dimuliakan Di Turki

Pada umur yang masih muda, Ahmad Ammar telah mengembara banyak tempat untuk menuntut ilmu, menimba pengalaman dan mencurah bakti untuk kesejahteraan ummah tanpa mengira bangsa dan agama. Selain itu, beliau juga telah menjadi sukarelawan untuk menyertai misi kemanusiaan seperti di negara Syria. Ahmad Ammar juga pernah berhasrat untuk mati Syahid ketika menyertai misi kemanusiaan. Selain itu, Ahmad Ammar amat dikenali kerana mempunyai budi pekerti yang baik, tekun, berdisiplin, taat, bercita-cita tinggi dan sikap hormatnya kepada yang lebih dewasa. Ahmad Ahmad juga dihormati sebagai seorang yang kuat ilmu agama dan aktif dalam dakwah memperjuangkan agama Islam.

Keistimewaan Jenazah Ahmad Ammar Di Turki

Allahyarham Ahmad Ammar disemadikan di Perkuburan Eyub Sultan menghadap Laut Golden Horn. Tanah perkuburan ini menempatkan lebih 60 jasad para sahabat nabi, auliya’, panglima Uthmaniyyah dan orang-orang kenamaan di sana. Namun Datuk Bandar telah memberi pengecualian kepada Ammar hingga allahyarham menjadi orang Malaysia pertama disemadikan di sini. Malah begitu ramai orang termasuk masyarakat setempat selain rakan satu universiti yang hadir ketika allahyarham disolatkan di Masjid Ayub Sultan, Istanbul seterusnya mengiringi jenazah Ammar ke kubur.







اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ


-Al-FITIHAH-

SEMOGA ROHNYA DICUCURI RAHMAT ALLAH..AMIN...


Sekian Terima Kasih

Wednesday, November 20, 2013

“Ephyra Idaman Saya”

Assallammualaikum

Sila tekkan BANNER untuk ke link contest ini (^_^)

kenapa shaila teringin untuk memiliki dan mencuba Ephyra
kenapa shaila ingin mencuba produk Ephyra adalah kerana manfaat yang terkandung produk  Ephyra ini. Antara manfaat produk Ephyra yang menarik perhatian shaila adalah pertama Energy booster . Ramai yg beritahu, lepas minum EPHYRA kurang sangat2 rasa penat. kedua adalah Rambut kurang gugur. Kuatkan akar rambut, malah rambut baru banyak tumbuh. Mmg betul pun sebab collagen kan stimulate hair growth. Ketiga adalah Sistem pembuangan jadi lawasEphyra membantu utk kawal berat badan. Ramai pengguna yang turun berat badan selepas minum EPHYRA. Keempat adalah Kuku jadi cantik dan bersinar dan sangat sesuai untuk rawat masalah kuku mudah patah. Kelima adalah Cracked heel berkurang dan tiada lagi masalah tumit merekah & kering.  Keenam adalah Lingkaran hitam bawah mata berkurang dan lebih sekata tona kulit dan yang terakhir iaitu ketujuh adalah Mengurangkan sakit radang & sendi lutut . Ramai yang sakit lutut minum EPHYRA dalam sebulan mmg dah Nampak kesan, utk golongan tua, dah boleh berjalan laju & tunaikan solat dgn mudah...Wahhhh..banyak sungguh manfaat produk ini kan.
Okay, kepada yang  tidak tahu tentang produk Ephyra ini, jom baca serba sedikit info yang shaila sertakan di bawah ini:
Apakah itu EPHYRA?

Ephyra ialah sejenis minuman antioksida berasaskan kolagen, yang paling sedap, dalam bentuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul dari alam semula jadi di seluruh dunia, (L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi & Serbuk Tomato)yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.


JOM tengok apa kesan & hasil nyata selepas minum EPHYRA…
Memang berlambak produk kolagen di luar sana, tapi EPHYRA semakin mendapat tempat di hati ribuan pengguna setianya. Kenapa EPHYRA lain dari yang lain?
Apa beza EPHYRA dengan collagen lain?:
  • EPHYRA menggunakan kolagen ikan laut dalam jenis “white fish” yang hidup di laut dalam. Sebab ikan dekat perairan laut dalam ni bebas pencemaran.
(Bukan sebarangan ikan yang mudah didapati di pasar seperti ikan tilapia, ikan keli , atau ikan siakap tauuuu…)
  • EPHYRA menggunakan kolagen yg terhidrolisis. Kolagen terhidrolisis tu terdiri daripada pecahan asid amino yg kecik, yang mudah diserap oleh badan.
  • Kolagen dalam Ephyra mudah diserap – part ni yang paling penting. Tau tak kenapa ramai amik collagen tapi lambat nampak kesan? Sebab berat molekul collagen yg tinggi, so badan susah nak serap. Berat molekul collagen sesuatu brand tu diukur dalam unit DALTON (Da). It’s not about how many mg collagen content, tapi how small the protein is. Semakin cepat diserap, semakin cepatlah nampak kesan kat badan.Fakta penting : Berat molekul collagen Ephyra = kurang dari 1500Dalton
Size collagen EPHYRA = kurang dari 1500Dalton, sangat mudah diserap oleh badan. Sebab tu dgn minum EPHYRA kita dah boleh nampak kesan seawal 7 hari. Most collagen di pasaran sekarang 3-4 kotak pengambilan baru nampak kesan.
  • Kandungan kolagen EPHYRA cukup untuk keperluan badan. Badan manusia tidak memerlukan kuantiti collagen yang banyak sekali ambil tapi amount yang sedikit tp berterusan.Hati-hati ya kawan-kawan, Lebihan kolagen yang diambil boleh membebankan buah pinggang! Akibatnya, boleh buat kegagalan buah pinggang!
  • EPHYRA ialah skin supplement, (minuman tambahan utk kecantikan kulit) ,tetapi bukan kulit sahaja yang akan dapat manfaat. Ada macam2 lagi manfaat lain selain kulit jadi cerah dan anjal. Antaranya:-
Energy booster ~ Ramai yg beritahu, lepas minum EPHYRA kurang sangat2 rasa penat.
Rambut kurang gugur.~ Kuatkan akar rambut, malah rambut baru banyak tumbuh. Mmg betul pun sebab collagen kan stimulate hair growth.
Sistem pembuangan jadi lawas.~ bantu utk kawal berat badan. Ramai pengguna yang turun berat badan selepas minum EPHYRA
Kuku jadi cantik dan bersinar. ~rawat masalah kuku mudah patah
Cracked heel berkurang.~ tiada lagi masalah tumit merekah & kering
Lingkaran hitam bawah mata berkurang. ~ lebih sekata tona kulit
Mengurangkan sakit radang & sendi lutut ~ Ramai yang sakit lutut minum EPHYRA dalam sebulan mmg dah Nampak kesan, utk golongan tua, dah boleh berjalan laju & tunaikan solat dgn mudah
  • EPHYRA terbukti berkesan seawal 7 – 14 hari! Boleh tgk youtube sharing dari ramai pengguna setia EPHYRA:
Nak tgk ramai lagi sharing tentang kehebatan ephyra boleh tgk di youtube :
  • Rasa EPHYRA paling sedap di pasaran, diakui ribuan pengguna EPHYRA
Boleh klik link youtube utk dengar sendiri sharing pengguna ttg rasa EPHYRA:
  • EPHYRA terbukti halal oleh JAKIM & Selamat oleh KKM, boleh lihat sijil di bawah. Banyak lambakan produk di luar sana claim kata selamat & halal, tapi mengejutkan bila check mmg takde berdaftar dgn KKM & Jakim. Penting sangat sebab bila ada KKM & Halal, terbukti produk selamat & tidak membahayakan kesihatan.

* Antara Testimoni Pengguna Ephyra
Betulke Ephyra ini seperti yang diperkatakan? Boleh percaya ke? Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diphotoshop dan pelbagai lagi. Eyriqazz sendiri bila dah semakin berusia ini selalu mengalami masalah “Mudah Penat” especially bila balik dari kerja. Mudah rasa penat dan kadang-kadang blog pun tak sempat nak berupdate.
Jadi, eyriqazz mengambil pilihan untuk mencuba sendiri Ephyra ini. Berkenan dengan namanya coz yang punyai banyak huruf yang sama dengan Eyriqazz. Masuk hari ini, sudah lebih kurang seminggu mencubanya :
Sekotak Ephyra sudah sampai ke rumah untuk dicuba. Siap ada bekas air Ephyra lagi.
Di dalam nya ada 30 paket. Cadangan pengambilan 1 paket sehari sebelum sarapan atau sebelum tidur. Untuk kesan yang lebih efektif, 2 paket sehari waktu pagi dan malam.
Inilah bentuk satu pakej. Comel je kan? Belum cuba, belum tahu, dah cuba barulah tahu.
Campur dengan air kosong dan siap sedia untuk diminum. Sudah seminggu mencuba, apakah kesannya? “Saya kini telah kurus, saya kini mampu berlari 10km tanpa henti, dan saya mampu mengangkat batu seberat 20kg”. Hehehehe, tipu je. Takkan la dah guna seminggu boleh dapat camtu kan? Inilah apa yang eyriqazz rasakan selepas mencubanya lebih kurang seminggu :
1) Semakin bertenaga. Kurang penat dan waktu pagi pun mampu bertahan tanpa breakfast hanya dengan minum ephyra ini. Tapi bukan tiap-tiap harila eyriqazz tidak breakfast. Dalam seminggu ni adalah dalam 2-3 hari.
2) Lebih mudah untuk buang air besar. Rasa lebih lawas.
3) Rasanya yang kena dengan selera. Rasa lebih kurang rasa air oren. Just nice. Tidak pahit, tidak masam. Sedap juga.
4) Muka kurang berpeluh semasa tidur. Sebelum ini, muka asyik berminyak . Kesan jerawat yang lama rasanya.
Tadaa, hasilnya. Takdelah muka eyriqazz jadi putih gebu. Tapi sudah semakin kurang berminyak dan semakin ok. Itupun dah cukup gembira. Lebih nampak bertenaga dan “Lebih manis”. Nampak gaya kenalah teruskan mengamalkan Ephyra ini untuk tengok sendiri kesannya. Belum cuba, belum tahu kan? Dah cuba, kalau ok katakan OK, kalau tidak , katakan tidak.
Terbaru  Memey Suhaiza  turut menjadi pengguna EPHYRA yang sangat puas hati dgn hasil bagus EPHYRA.Dengar kata  Memey dah nak masuk kotak ke -3 , dan MEMEY berbesar hati utk share pengalaman dia kat Instagram dia @memeysuhaiza
Untuk pembelian EPHYRA, harganya adalah  RM197 sekotak ( mengandungi 30 sachets – 15 gram setiap sachet utk sebulan)
Ada promosi khas utk pembaca blog. 2 kotak pada harga rm380 – email pada mereka  dgn tajuk “Eyriqazz.com”  utk dapatkan harga promosi 2 kotak beserta FREE gift.
Untuk maklumat lanjut, boleh layari
1)website official – www.oceanlife2u.com
3)instagram- ephyra2u
Untuk info @ pembelian boleh email pada mereka di info@oceanlife2u.com
Atau hubungi HQ 0341417889 atau sms 019 3999 238
P.s : Anyway, bagi sesiapa yang ingin membeli Ephyra dengan harga Istimewa, bolehla e-mailkan saya di eyriqazz@gmail.com . Tawaran harga istimewa ini terhad kepada 50 yang terawal sahaja.
” Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.com dan ditaja oleh OceanLife2u.com ”
Sekian Terima Kasih

INFO TERKINI