SAY NO TO PARABEN (Share and win RM100.00 cash) | Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger: SAY NO TO PARABEN (Share and win RM100.00 cash)

SAY NO TO PARABEN (Share and win RM100.00 cash)

Assallammualaikum, 

Hai semua...apa khabar...okay hari ini shaila hendak share tentang satu contes yyangdianjurkan oleh blog GT atau gadis terbilang..Hadiahnya juga lumayan hanya  share sahaja tentang kempen pareben. PAREBEN?? sebelum ini shaila hanya tahu pareben memberi kebaikkan pada kulit muka kita TETAPI tidah tahu pulak hakikatnya rupanya ada keburukkan. Mesti semua hendak tahukan keburukan PARABEN kan.Jom baca entry shaila copy dari blog GT

COPY PASTE FROM BLOG GADIS TERBILANG

Hai uolls... Kali ni GT nak berkempen. Sambil berkempen rase nak bersedekah sikit pada blogger yang baik hati yang like and share entry ni (dalam blog and linkkan entry tu ke blog GT) Tak follow pon xpe... Tapi kalau follow lagi bagus kan? Sebab any update about the winner boleh taw trough your homepage blog kan? Then lepas fo
Berbalik pulak pada tajuk kita hari ni 'SAY NO TO PARABEN' Uolls taw tak Paraben ni ape? Haa... Meh nak educate sikit sal Paraben ni.Paraben ialah sejenis bahan kimia yang terdapat dalam lebih 90% jenis kosmetik dalam dunia. 90% tu banyak kan? Ia adalah kelompok bahan kimia yang digunakan sebagai pengawet dalam lotion, conditioner, shampo, deodorant bahkan bahan makanan dan minuman. Bahan ini terdaftar pada label, dengan nama antara lain; methylparaben, butylparaben, ethylparaben, benzylparaben, isobutylparaben, dan propylparaben. Uolls selame ni mekap mekap muka dah jadi macam coloring book tu penah sedar tak tentang bahaya Paraben ni pada tubuh badan korang? 


Bahan kimia Paraben ni memang tak boleh terhapus dalam sistem badan manusia. Ia kekal dalam badan and lama-lama boleh menyebabkan kanser. Antara produk yang merbahaya dekali and paling cepat masuk tubuh badan kita ialah LIPSTIK. Uolls g tonyoh kat mulut bebanyak then bila tiba waktu makan semua warna kat mulut kita makan skali. Pas makan tonyoh balik. Sangat tragis bila kita "membunuh diri" kita sendiri bukan? Sebab tu GT advise untuk para ibu gadis-gadis and wanita semua kat luar sana...bila membeli kosmetik tu tolonglah check dulu kandungan or ingredients bahan kosmetik anda dulu. Please be alert...


So now jom kite start tuka semua make-up and skin care kite pade semua barang organik yang lagi berkualiti and tak bahaya pada kesihatan untuk long term. Mahal its not the issue i guess... Because rather than uolls spend money for a "rubbish" and dangerous things, better if you choose something healthier. At least in future uolls no need to spend much money for medical expenses.


Untuk kaum ibu bapa jugak, sila berjaga-jaga bila membeli barangan baby. Bukan barang kosmetik orang dah besar je contains Paraben, barang baby pon ade maaa... I have a lil' survey before, and one of my fav baby product almost all ade Paraben. Then i got no other choice. Semua tuka!!!  >.<

Sekarang ni GT pakai product make-up dari Cosway. Im prefered LV. Sebab product ni kualiti tinggi, affordable, and they have mention earlier "no paraben" inside. That makes me felt secure lah. Sekarang muka pon tak pucat if im not wearing any make-up on my face. Thats the different between product yang ada paraben or tidak. Lepas balik kerja ni cepat-cepat balik cuci muka uolls yg mekap sekilo tu then tengok sendiri. 

Demi Lovato punye skin without make-up sangat cantik taw

^^ kan?

Ok bye semua ^^

P/s : Agak-agak kalau naikkan RM150.00 ok tak? 

P/s/s :Kempen ni berakhir sampai November okayh! Nanti GT announce sape pemenang :)


UNTUK JOIN

BACKLINK : http://gadisterbilang.blogspot.com/2013/10/say-no-to-paraben-share-and-win-rm100.html


SEKIAN TERIMA KASIH

12 comments:

  1. oh paraben....baru tau maksudnya,hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal..before nie xtau pun...hihihihi

      Delete
  2. salam.. akak dah follow adik :D

    ReplyDelete
  3. ooo ingatkan nape tadi.. hhahahah thanks

    ReplyDelete
  4. bahaya nya paraben ... harap2 shaila menang RM100

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah...shaila pun baru tau...amin...thanks lieya..^^

      Delete
  5. Oh my! Tak sangka bahaya!! And Demi Lovato cantikkkk sangat. Suka dagu dia ada lekuk :*
    By the way, visit my page for reviews on the UK edition of Maybelline's Color Tattoos!
    www.nadkassim.blogspot.com
    TQ <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai nad...yup paraben ini bahaya...hahaha...demi memang cantik..wokeyy i will visit you..^^

      Delete

INFO TERKINI