Riadah di Taman Paya Bakau

Assallammualaikum


Hai semua...apa khabar?okay kali ini Shaila hendak cerita pula tentang aktiviti shaila selepas balik dari Teluk Batik,Shaila singgah di Taman Paya bakau yang terletak dalam negeri Perak.Mesti ramai yang pernah pergi ke tempat inikan.Kepada yang belum,jom lihat bebarapa gambar yang shaila sempat rakam semasa berasa disana.


Haa...semasa memasuki pintu utama Taman Paya Bakau ini,monyet-monyet telah menanti para pengunjung.


Semasa seronok-seronok ambil gambar,shaila ternampak ulat yang lebih kurang rupa ulat bulu jadi shaila ambil lar gamabar dia.


Antara monyet-monyet yang ada di situ dan juga menjadi salah satu tarikkan pengunjung.



Ini adalah antara paya bakau yang terdapat disitu.


bebarapa gambar dengan family yang sempat shaila ambil semasa disana dengan berlatarkan pokok paya bakau.


Hahaha...my abah memang over excited manakala my mum slow motion...heee...


Kat sini pun jadi untuk bergambar,tapi sebenarnya menarik tau.


Di penghujung paya bakau ada sungai tetapi tidak boleh mandi yer,ada buaya...ehhhh...yeke ke ada buaya tapi yang pasti dalam okay.



Disini juga disediakan jambatan gantung untuk para pengunjung.Shaila ingat lagi semasa zaman Shaila belajat di UITM Seri Iskan,jambatan ini belum ada lagi.Tapi sekarang dah maju.


Setelah hampir sejam berjalan,lihat aksi oarang-orang kepeneatan...haaha


Anak buah shaila yang ini,masa ini demam jadi dia tidak ada mood hendak ambil gambar.


Seblum pulang,ambil satu gambar lagi pemandangan di Taman Paya Bakau dan juga menjadi gambar penutup entry shaila.okay...daaa

-TQ-

23 comments:

  1. nak jadi orang first yang komen . . hehehe . . wah monyet2 tu tak terkam orang ke shaila ?? mcm takut je . . ditarik rambut nye habis ! hehehe . mungkin dah jinak kot kan . .

    oke shaila comel sangat :) tak penah lagi muni smpai ke teluk batik ni . harap2 dapat sampai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks murni...monyet di situ memnag garang2...so kena hati2...insyalllah mana tau murah rezeki...sampai juga murni hee...^^

      Delete
  2. monyet tu yg paling risau tu,
    kalu berkelah kt ctu mmg x sempat ler kita mkan,
    kene kaco ngan diorg dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...monyet sini mmg garang2...jadi jangan pegang ape2 barang makanan..mmg kena terkam..

      Delete
  3. Ros pun pernah pergi.. tapi, serius takut tengok monyet2 tu semua/. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. abah shaila pun nyaris dia nak serang...jadi kalau nak selamat..jalan sahaja...jangan nak kcu2 monyet tue..

      Delete
  4. macam best ja tempat ni.. tk pernah pegi lagiii.. ^_^

    ReplyDelete
  5. seronoknyee..ptt boleh bawak balik sekor monyet tuh..blh gak bela hehehe

    ReplyDelete
  6. garangnya monyet tu . wahh syoknya jalan-jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. monyet tue memang sangat garang...so kena hati-hati ^^

      Delete
  7. Pernah sampai situ..mmg takut sket tgk monyet disitu...please don't fed the monkey

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh tepat sekali...monyet sini agak liar..

      Delete
  8. huuuu best nih, sy mmg pernah pergi lg kat situ.tingin jugak nk pergi...tggu orang ajak...tp sape jer laaaa yg nak ajak pergi....ehehe :p

    ReplyDelete
  9. wah beznye
    takut la yumida tengok monyet tu
    Jemput join & menangi hadiah bernilai RM550
    Giveaway Butik Comel Collection

    ReplyDelete
  10. Ada canopi walk ke kat paya bakau ni?? Macam best saja kan.. :-)

    ReplyDelete
  11. seronok lah seh kat sana. macam tanjung piai , johor :D

    ReplyDelete
  12. Sy penah g sini dlu. Serius best walaupun xbrape besar

    ReplyDelete
  13. Sy penah g sini dlu. Serius best walaupun xbrape besar

    ReplyDelete

INFO TERKINI