Monday, September 9, 2013

Fashion Warna Pastel

Assallammualaikum



warna pastel (warna lembut) merupakan warna yang memiliki contrast lebih soft karena warna pembangunnya di kombinasikan dengan warna putih. Warna-warna pastel biasanya didominasi dengan warna pucat dan lembut. Jika dikaitkan dengan pengaruh dalam mood atau suasana hati seseorang, warna pastel akan membuat suasana tenang dan rileks. Warna ini dapat mengapresiasikan keindahan. Keindahan dengan warna-warna pucat, dapat memberikan kesan feminisme. Sedangkan untuk aplikasi warna pastel dapat digunakan oleh jenis kulit apapun. Warna pastel juga dapat mengindikasikan kesan kesederhanaan, jadi untuk lebih memaksimalkannya diharapkan tidak mengkombinasikannya dengan aksesoris yang berlebihan. Cat tembok yang menggunakan warna pastel juga bisa memberikan kesan rumah yang tentram. Umumnya warna pastel banyak dipilih sebagai warna cat kamar bayi.

Fashion Warna Pastel

Shaila memang suka dengan warna pastel ini kerana warna dia sangat-sangat lembut dan sejuk mata memandang.





Haa...itulah beberapa contoh model Dian Pelangi mengayakan fashion menggunakan rona warna pastel..cantikkan Dian Pelangi...serius shaila memang suke tengok gaya dia yang bersahaja dan style..^^

Sekian Terima Kasih

23 comments:

  1. assalamualaikum sheila, emma pun minat colour pastel nie..nampak soft je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmm...betul itu emma...sejuk sahaja mata memandang..^^

      Delete
  2. suka gak warna pastel ni . otomatik nampak ayu dan lembut ^_^

    ReplyDelete
  3. sy pown suka wrna pastel. nmpak comel ja kan. btw model tu cantik .:)

    ReplyDelete
  4. cantik warna2 seperti ini... lembut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...sgt cantik dan tenang jer rase..^^

      Delete
    2. Kan...sgt cantik dan tenang jer rase..^^

      Delete
  5. setuju...sgt cantik...tp ikut kesesuaian kulit jugak kan...x semua matching ngan kaler pastel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually kalau warna soft nie...rasenya masuk untuk semua kulit..^^

      Delete
  6. Free Visit Here
    PCGAME2GAME.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
  7. warna pastel cantik, Dian pun cantik. Suka dua2.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tue amilia...shaila pun suka dua2..^^

      Delete
  8. Cantikkk akak pun suka kaler paster espcially baby pink & baby blue..
    btw kaler blog shaila ni pn akak suka.. soft je ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tue...baby pink and baby blue sgt2..cantik..^^

      Delete
  9. warna pastel mmng sedap mata memandang..tp kita tak yakin dgn diri sndiri kalau nak pakai..hehe

    ReplyDelete
  10. kalu cat kat bilik pun nampak romantik jerk...

    ReplyDelete

INFO TERKINI