Belajar Cara Lukis Eyeliner

Assallammualaikum,

hai...apa khabar semua...hari ini shaila hendak tunjuk hasil study shaila tentang macamana hendak draw eyeliner bagi cantik dan kemas.


Ini adalah eyeliner yang shaila pakai...tidak ada jenama pun...eyeliner ini jenis liquid eyeliner..shaila suka pakai eyeliner ini sebab dia waterproof so tahan lama..^^


Actualy shaila tengok sorang kawan fb shaila...dia pakai eyeliner cantik dan kemas...sama panjang dan letik garisan kiri dan kanan...disebabkan perasaan ingin mencuba...so shaila pun trylah google then shaila jumpe tutorial step by step ini..then shaila ikutlah step by step...




hurrrrmmm...jadi tak?ini adalah hasil seminggu shaila praktikkan...kalau tidak jadi takpe nanti cuba lagi...yang penting kalau kite handak belajar sesuatu yang baru..kenalah try and error..okay macam gambar diatas dia pakai belah bawah sekali..tapi shaila tidak suka sangat pakai belah bawah nanti kena air mata then comot...jadi mata akan kelihatan macam zombi kampung pisang...huhuhu..okay sampai sini sahaja...bubye...

Sekian Terima Kasih

15 comments:

  1. Betul2. Klu nk blajar, kne try n error. Gagal sekali x bmkne gagal selamenyekan...? Hehe

    ReplyDelete
  2. wahhh kire akk brani la nk pakai camtu izni serius x brni lg huhu maybe sbb mate da besor kot tu yg bla pkai nmpk cm lg besor hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo...heee...xde berani mana pun..just main belah atas mata sahaja...^^

      Delete
  3. suka tgok org yg pkai eyeliner kemas je...mai pn suka pkai liquid

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...sebab itu belajar..mcmana nak pakai bagi kemas...hihihi

      Delete
  4. Akak, cantiknya akak ! :D Lina pun teringin nak pakai tp Lina x suka pakai mekap ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...okay la tuu...natural beuty more then better..^^

      Delete
  5. mak dara part eye liner ni mmg fail.. selalu comot je mata bila pakai hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama denga shaila...itu nak try sesuatu yang baru..^^

      Delete
  6. takut kena air mata ya?mesti suka menangis ni...hehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hishhh...mana ade...tp mmg selalu akan jadi zombi..^^

      Delete
  7. lawa shaila pakai... kita tak reti pakai..hehee

    *click tabung shaila..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankiewww mimie...shaila pun bukan reti pakai pun...^^

      Delete

INFO TERKINI