Shiseido Blackhead Remover Mask

Assallamualaikum


Hai..semua...hari itu shaila ada dapat free gift Shiseido Blackhead Remover Mask and shaila pun dah cube memang best...after pakai muka jadi segar dan lembut sahaja..kalau tengok gambar model diatas,just pakai kat hiding jerkan...tapi shaila pakai satu muka...muahahaha...dah nama pun maskkan...pakai je la satu mukakan..kalau markah penuh 10,shaila boleh bagi 7/10...so di bawah ada sedikit info tentang Shiseido Blackhead Remover Mask dan juga cara pemakaiannya..^^

KELEBIHAN SHISEIDO BLACK MASK

~ membersihkan dan menanggalkan sel kulit mati, blackheads dan whiteheads ~mengecilkan pori-pori
~memutihkan dan mencerahkan kulit muka 
~Black Mask berkesan utk memulih, mencerah, menghalus, melembut, mengatasi masalah kulit gelap/tak sekata, kesan terbakar, jerawat, jeragat 
~menyerap minyak 3x lebih berkesan 
~membantu membuang bintik2 hitam /putih diwajah 
~ menghaluskan liang2 roma terbuka. 

*SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT TERMASUK KULIT SENSITIF.. 

CARA PENGGUNAAN 

1) Cuci muka terlebih dahulu seperti biasa. 

2) Steam atau wapkan muka dengan air panas agar pori2 terbuka lebih kurang 5 minit. (tidak diwajibkan, kalau rajin buat la yer..) 

3) Sapukan masker di muka anda, terutama bahagian yg diinginkan seperti hidung atau di kawasan yg byk blackhead & whitehead. (Jauhkan dari terkena pd kening, bibir dan kawasan mata) 

4) Boleh gunakan dangan jari. Kalau pakai jari lebih mudah untuk disapu supaya lebih rata di muka. 

5) Biarkan selama lebih kurang 30 minit hingga masker benar2 kering/keras. 

6) Cabut masker perlahan dari bawah ke arah atas wajah anda dan anda akan lihat sendiri blackhead & whitehead melekat di mask. 

7) Bersihkan wajah dengan air dingin agar pori-pori tertutup dengan sempurna.Dapat digunakan 2 hingga 3 kali dalam seminggu. Jika hanya digunakan untuk daerah hidung, 1 sachet dapat digunakan untuk 5 hingga 6 kali penggunaan. Simpan baki masker yang belum digunakan dalam bekas bertutup. 

Video cara pakai Shiseido Blackhead Remover Mask (sambil tonton kita belajar bahasa thailand k..thailand ker??boleh lar...(@_@)




Sekian Terima Kasih..^^

17 comments:

  1. perempuan je ke boleh pakai ? @.@

    ReplyDelete
    Replies
    1. lelkai pun boleh..tujuan utama adalah untuk hilangkan bintik hitam..^^

      Delete
  2. Replies
    1. boleh..murah jer sepeket xsampai RM 5 pun..^^

      Delete
    2. buleyh dapat kan dengan harga yg berbaloi di https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe?fref=ts

      Delete
  3. Replies
    1. bintik-bintik hitam memang die tarik kuar..^^

      Delete
  4. pakai ni syok tau.. ppuas hati... feel clean

    ReplyDelete
  5. Meh beli kat akak..akak ada jual..ramai dh beli dan repeat order...

    ReplyDelete
  6. bagusnya bnda ni..nak cari kat mana eh shaila?? sebab kita nak hilangkan bntik2 hitam then ttup sikit liang roma yng terbuka..
    wajib cuba ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shaila selalu beli dekat akak nie...order pun cepqt sampai senang kar berurusan dgn die...nanti shaila bg link die..^^

      Delete
    2. Xsampai rm 5 xsilap...shaila pun sebab dapat free gift dari akak nie..^^

      Delete
    3. oo..yeke..kita baru perasan cousin pun ada jual..hehe..
      so tnya kat cousin la.. :)

      Delete

INFO TERKINI