Wednesday, June 12, 2013

Safi Balqis Set Hijau

Assalllamualikum

Hai...semua...kepada semua adik-adik yang mula mengenali dunia kecantikkan...shaila prefer guna product selamat dan tidak mengandungi bahan kimia yang kuat....kenapa shaila buat entry ini yer...alkisah..anak buah shaila baru tingkatan dua sibuk hendak jaga muka..katanya muka dah gelap..then hendak beli sun block dan produk kecantikan katanya...biasalah hasutan dari kawan-kawan...suruh beli produk ini..suruh beli produk itu...pada pandangan shaila...kulit muka korang time umur cam nie sangat cantik dan tidak banyak masaalah...macam anak buah shaila muka dia clean sahaja..just gelap sahaja...sebab berjemur..jadi jangan rosakkan gunakan product penjagaan muka yang banyak bahan-bahan kimia..sayang tau..shaila dulu time remaja macam koranglah suka tukar produk penjagaan..last-last muka rosak..so jangan jadi macam shaila..susah  tau nak cari balik produk yang sesuai untuk pulihkan muka yang rosak..dan juga kepada muka dah elok tiada apa-apa masaalah...shaila sarankan stay dengan produk yang korang gunakan sekarang..okay..kenapa shaila saran produk safi set hijau ini?safi set hijau ini untuk kulit normal dan dulu shaila pernah guna sangatlah elok...tapi gatal tukar-tukar produk...huhuhu...kawan-kawan shaila pun ramai menggunakanya dan muka diorang alhamdulillah tiada masaalah pun.Shaila juga peminat produk dari safi..juat kerana muka shaila dah banyak masaalah so terpaksa bertukar kepada Adha..tapi shaila still menggunakan pencuci muka dan krim kecantikan safi balqis..^^

Untuk Kulit Normal



Pembersih Muka Sari Mentimun

Diformulasikan dengan kebaikan semula jadi Sari Mentimun.
Membersih kotoran secara mendalam dan mengembalikan kesegaran kulit wajah selepas membersih.
Membantu mengecilkan pori-pori agar kulit lebih halus, segar dan berseri.
Sesuai untuk semua jenis kulit.

Pelembap Muka Sari Pokok Lidah Buaya

Dirumus khusus dengan Sari Pokok Lidah Buaya (Aloe Vera).
Membekalkan mineral dan vitamin yang diperlukan oleh semua jenis kulit.
Khasiat penting ini memastikan kulit wajah kelihatan sihat, segar dan berseri tanpa rasa berminyak.
Sesuai untuk semua jenis kulit.


Krim Kecantikan Sari Pokok Lidah Buaya

Dirumus khusus dengan Sari Pokok Lidah Buaya.
Mengandungi nutrien semula jadi agar kulit kekal lembap dan segar segar sepanjang hari.
Membantu memudarkan parut jerawat dan bintik-bintik hitam.
Menjadikan kulit lebih halus, lembut dan berseri.
Sesuai digunakan sebagai krim pelembap dan asas solekan.

Untuk Kulit Jerawat

Pembersih Muka Anti Jerawat Sari Gamat

Diperkaya dengan kebaikan semula jadi Sari Gamat yang terkenal sebagai agen pemulihan dalam rawatan tradisional.
Membersihkan kulit wajah dengan sempurna agar kulit berseri tanpa cela.
Membantu mengawal minyak dan jerawat.
Sesuai untuk kulit berminyak atau berjerawat.

Pelembap Muka Sari Gamat

Diperkaya dengan kebaikan semula jadi Sari Gamat (Sea Cucumber) yang terkenal sebagai agen pemulihan dalam rawatan tradisional.
Mengawal minyak dengan lebih efektif agar kulit bebas bernafas dan lebih sihat tanpa jerawat.
Kulit lebih sihat, berseri dan tanpa cela.
Sesuai untuk kulit berminyak atau berjerawat.
Krim Anti Jerawat Sari Gamat

Diperkaya dengan kebaikan semula jadi Sari Gamat yang terkenal sebagai agen pemulihan dalam rawatan tradisional.
Formulasi tanpa minyak yang tidak menutup pori-pori.
Mengandungi Asid Salisilik yang membantu mengawal jerawat.
Menanggalkan sel-sel kulit mati yang menjadi punca cela dan jerawat.
Kulit menjadi lebih berseri, tanpa cela dan jerawat.

Pembersih Muka Sari Susu Manggis

Cerah sahaja tidak cukup, jika kulit kering dan kelihatan tidak bermaya. Atasi masalah ini dengan SAFI Pembersih Muka Sari Susu Manggis. Ia bertindak membersih tanpa mengeringkan kulit wajah biarpun digunakan beberapa kali sehari. Kaya dengan antioksida dan nutrien, penggunaan berterusan juga membantu mempercepatkan pencerahan kulit. Cubalah. Kulit pasti lebih halus, berseri dan bertambah cerah secara semula jadi.

Pembersih muka ini shaila dah guna..bagi shaila sangat wangi...dan muka terasa lembut sahaja selepas menggunakannya..^^

Sekian Terima Kasih


20 comments:

  1. Insha Allah kite akan cuba ya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum kak, pencuci muka safi lidah buaya tu, sesuai utk semua jenis kulit ke?

      Delete
  2. Nice sharing..:) tapi Elih tak pakai ni hehe

    ReplyDelete
  3. Salam..

    Jom singgah AZ Collection.. Mcm2 pilihan PEPLUM ade kat sini..
    Dapatkan dengan harga yang SANGAT MURAH!! Nak tempah FELT KRAF pn blh.. Apa lagi? Jom la singgah sini

    https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002..

    Jom LIKE.. <3

    ReplyDelete
  4. wahh banyaknya, nice sharing kak.. terus terang cakap iha bukan jenis suka jaga muka sangat.. umur dah 19 pun tak pernah usik mana2 produk kecantikan.. ada pulak camtu kan, hehe.. tapi iha memang peminat produk safi.. suka guna syampu dengan minyak zaitun safi, wangi n sesuai dgn kulit iha.. ehh iha pulak yg membebel panjang.. lepas rindu kat kak Shaila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...kak shaila pun suka guna safi juga...miss me?miss you too jugak dear..^^

      Delete
  5. Pembersih Muka Sari Susu Manggis yg sally pakai sekarang..tp muka tetap berminyak la :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kulit berminyak memang tidak dapat dielak..klu xnak bg muka berminyak sgt pakai bedak tabur..^^

      Delete
  6. erm..kalau pelajar, tak yah pakai pape pun xpe,, cuma malam amalkan pakai bedak sejuk pun dah ok.. macam kita tak sesuai dgn produk lain selain olay.. pakai safi pun muka rosak..sedih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah actually bedak sejuk pun okay...tapi biasa budak2...dah start nak mengedik pakai product kecantikan...hihihi,,,shaila pulak olay mmg xsesuai...klu pakai confirm naik jerawat besar..^^

      Delete
  7. Newb need support tq :)
    http://lumelody.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Bleh x pka safi sari susu mnggis 2 ngan krim safi gamat. ?

    ReplyDelete
  9. Slh plak. Dgn krim safi aloe vera?

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum kak! dh jejalan kt sini dh..best gak entry ni! follow me back? i'm still new! www.iamtrying2becool.com. trimas!

    ReplyDelete
  11. Boleh tak kalau pakai safi set hijau mix dengan safi purple ??

    ReplyDelete
  12. Muka saya merah2 panas n gatal2 lps pki pelembap muka safi sari pokok lidah buaya dan habbatus sauda ..keluaran baru tu..kenapa ya ?

    ReplyDelete
  13. Kak shaila ..nk tnya .. sy bru je bpe hari pkai safi lidah buaya ..tapi jerwat msih timbul ..so ape mslah nye uh? Sy hnya kai pncuci mentimun, krim sfi lidah buaya, plembap lidah buaya . Tp stil jerwat mwih naik..sy memg ada resdung ..tp akn buat rwatn bulan depan .tlg bg pnjelasan

    ReplyDelete

INFO TERKINI