Edit Blog Shaila.. | Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger: Edit Blog Shaila..

Edit Blog Shaila..

Assallamualaikum

Hai semua...alamak gambar header shaila lagi...hahaha...okay sebenarnya shaila hendak cerita nie, ada beberapa orang tanya shaila sape buat blog shaila ini?blog ini of course shaila buat sendiri...hahahah..kalau bab edited blog pula,shaila just guna basic template yang telah tersedia dekat  design blog,shaila tidak download mana-mana web pun..^^


Kalau korang hendak edit blog sendiri,boleh pergi ke design => customize.Dekat situ lar korang boleh edit blog korang ikut cita rasa korang sendiri.

Widget

Widget adalah penambahan accessories untuk blog korang agar lebih cun,seperti kita tahu, tidak semua widget ada dalam basic blog yang telah tersedia.Di sini shaila akan kongsikan beberapa favorite blog tutorial shaila kunjungi untuk mendapat widget.

Favorite Blog Tutorial ShailaYang nie header xde ..so xleh letak gambar...just link blog sahaja...hihihi


P/S: Ada bertanya macamana shaila buat blog shaila jadi ringan untuk loading..koarang rase blog shaila ringan ker?shaila pun tak perasan tetapi...kalau hendak blog korang ringan,jangan terlampau letak  banyak sangat widget terutama yang melibatkan edit HMTL.

Okay...Sekian terima kasih...

4 comments:

INFO TERKINI