Pengalaman menggunakan cream muka a-DHA Set Pink | Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger Shazillah Sani | Malaysia Lifestyle Blogger: Pengalaman menggunakan cream muka a-DHA Set Pink

Pengalaman menggunakan cream muka a-DHA Set Pink




Hai..hai..hai..okay sekarang saya hendak cerita tentang pengalaman saya menggunaan adha..kulit saya merupakan kulit sensitive..sebulan setengah saya menggunakan cream adha memang pengelupasan berlaku...setengah orang hanya seminggu ke dua minggu sahaja then pengelupasan tidak berlaku lagi..kulit saya dulu memang banyak sel kulit mati dan saya juga suka tukar-tukar produk muka..that why pengulapasan untuk kulit saya mengambil masa yang agak lama..selain itu timbul jerwat-jerawat halus halus..tapi kecik jer..memang tak Nampak pun jerawat itu..and kulit akan rase mengeyam dan gatal-gatal..tapi jangan garu tau..itul adalah proses tindak balas cream dengan kulit kita..now kulit saya still lagi mengelupas tapi bahagian hidung sikit.Sekarang kulit saya menjadi lembut.Dan yang paling saya suka adalah bintik-bintik jeragat sudah semakin pudar dan pudar..kulit pun nampak berseri dan tidak kusam even tidak menggunakan apa-apa compact powder.kadang-kadang pergi super market tak pakai apa-apa pun..just naked face..tapikan serius cakap..saya sekarang selesa naked face..coz rase ringan je muka…huhuhu..just kalau pergi kerja dan kenduri kawen baru make up dan tempek bedak..Selain itu kulit saya juga menjadi semakin putih,lembut dan licin.Selain itu..dulu kulit saya cepat burn even just hanya berjemur tidak sampai setengah jam..selalu kalau pergi kenduri kawen..sementara hendak tengok pengantin berarak mestilah berjemurkan..balik tengok dah berbalang tapi sekarang tidak lagi..kalau pergi mana-mana aktiviti luar pun yang melibatkan berjemur tengah panas,kulit saya tidak lagi mudah burn..untuk pantai..saya belum cuba lagi..hihihi…tapi awal penggunaan cream ini korang memang tidak boleh pakai ape compact powder..just naked face selama sebulan…ini bagi mengelak campur bahan yang ada dalam compact powder korang…hari pertama saya pakai adha memang ramai tegur…kau baru balik pantai apa..gelap..hahaha..just say…xlah..naked face ler…malas make up..and neutral beauty more then better..padahal ayat cover..huhuhu..then saya ada langgar pantang…sepatutnya dalam sebulan tidak boleh mandi pantai or kolam..tapi saya g redah gak..balasanya..kulit rase perit dan lebam..memang tak buat dah..so sekarang..tinggal sikit-sikit parut jerawat dan jeragat dah semakin pudar..jerawat?ada jugak naik tapi tidak banyaklah..satu dua sahaja..selain itu jerawat akan cepat kecut..parut pun akan cepat pudar…harga? last saya beli RM 130.00 tapi now tidak tahu berapa maybe turun...dalam bungkusan itu,ada sabun,serum,krim malam dan krim siang..selama dua bulan saya pakai..krim malam dan siang belum habis..just refill serum dan sabun..sabun sabun saya kerat 6 bahagian..jimat sikit dan tahan lama..okay..tamat sudah celoteh saya..huhuhu..dekat mana saya beli? Saya beli  DISINI ..dia ada dua set...set pink dan set hijau..saya guna set pink..so saya  amat berpuas hati dengan set ini...sebenarnya kesannya bergantung pada induvidu...macam saya sebulan lebih baru nampak hasil ^^

ENTRY RUJUKAN CREAM A-DHA

Adha Skin Care






CREDIT TO SKAF BEAUTY

20 comments:

  1. kulit muka awak benar2 berubah agak ketara.cerah, cantik dan semakin berseri. saya suka tengok, neutral beauty. awak beli produk tu kat mana? ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak klik disini...terus ke tempat sy beli produck itu..^^ atau klik kat skaf beauty..^^

      Delete
  2. cream mlm dia colour puteh kan dear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..saya pernah tersilap..pakai krim kuning time malam..hihihi..nasib xde ape..^^

      Delete
  3. wahhhh, nmpk perbezaan lah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah..kulit muka pun dah semakin okay..^^

      Delete
  4. Minggu ke 2 pkai,kulit rasa tegang x?

    ReplyDelete
  5. pengelupasan awak teruk x??nampak sngat x??or merah2 muka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xteruk pun...just mengelupas halus jer...xnampak sgt pun..^^

      Delete
  6. Teringin nak pakai ni. Tapi takuttttt. Sebab kulit normal, x de masalah. Cuma nak bagi glowing sikit sebab kusam je. Tapi takut aaa nak try. Cane ek. Huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu muke dah okay...maybe not using this...tapi apa kata...ambil vitamin or minuman kollegen..

      Delete
  7. saya baru pakai 3 hari tp blum ada perubahan,hanya kusam. apakah itu prosesnya sist?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 hari memang la yang...perubahan akan namapak dalam masa 2 minggu or sebulan...depends pada kulit..^^

      Delete
  8. awak pkai set pink ke hijau? sy baru 1minggu pkai adha.. xmngelupas pon kulit muka sy. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  9. Betul ke krim dia melekit gle? Susah x apply?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsusah pun apply and tidak melakatlah..biasa sahaja..^^

      Delete
  10. Saya ada pkai 1produk ni dlm sbulan n skrg dh stop dlm smgu cbb ade bahan kimia n xpkai ape2 lgsg.. skrg naik bintik mcm ruam di bhagian lher n pipi.nk cba adha ni blh pulihkan ke

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum sis Shaila. Nak tahu sis masih guna lagi ke produk a-dha ni?

    ReplyDelete

INFO TERKINI