cara mudah kecutkan jerawat

Assallamualaikum


Hai.hai..hai..koarang pernah dengar ubat gigi boleh mengecutkan jerawat?mesti pernah dengar kan...kan..kan...tetapi ada yang pernah cuba tak?berkesan x?

baru-baru ini muka saya dinaiki jerawat besar lak tue..dah la lambat surut dan kering...so try google then jumpe petua ini..

Hilangkan Jerawat Dengan Ubat Gigi

Sebelum tidur, letakkan ubat gigi pada bahagian yang ditumbuhi jerawat. Biarkan semalaman/sampai pagi kemudian baru di bilas dengan air yang suam. Kandungan ubat gigi mampu membantu untuk mengeringkan jerawat dan ia juga mampu untuk menyerap minyak pada wajah. Ini tips paling mudah sekali untuk amalkan dan memang menjadi pada diri cik tom. Muka pun sejuk je bila sapu ubat gigi pada jerawat.

Sekian Terima kasih


32 comments:

  1. Salam singgah, mungkin cara tu berkesan, tapi Jiha pernah buat skin analysis. Saja buat dengan kawan2. Akak tu cakap jangan letak ubat gigi pada jerawat nanti akan ada kesan sampingan. Ubat gigi khas untuk gigi, muka lain. Terpulang kepada individu masing-msaing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..yeke..bahaya jugak tue...tapi betul juga coz kita tidak tahuapa bahan yang ada dalam itu..thanks for sharing..^^

      Delete
  2. hee., nk try jugak., tapi takut.. sebab kulit lissa jenis sensitipp... >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kulit jenis sensitif nie..better jgn..nanti kena radang kulit pula..xpun just colek sikit jer..

      Delete
  3. jom komen entry sya :) sya masuk contest komen terbanyak ..

    http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html

    ReplyDelete
  4. pernah jgk dgr,, tp tak berani nak buat. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita...tak berani nak try..hihihi

      Delete
  5. Apa yg sy tau klu ada jerawat kt kulit muka kita jgn sesekali sentuh dgn jari.. kena rajin cuci muka utk kurangkan kulit bminyak.. sy klu ada jerawat mmg xkan pegang/usik pon.. just biarkn je.. nt dia ilang sndiri tnpa bekas.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..tp itulah..kdg2..tgn nie gtai nak kopek n picit2 jerawat..huhuhu

      Delete
  6. cousin kite buat, jerawat dia cepat je kecut and hilang. muka dia halus mulus la ni. tapi kite tak brani nak try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...yeke..maknanya berkesan la yer..^^

      Delete
  7. nawwar pernah buat dulu. tapi kena marah dengan abang, sebab dia cakap bahan kimia banyak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmmm..itulah kita tidak ape bahan ada dalam ubat gigi nie..^^

      Delete
  8. jom join sgmen nih
    http://officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/1st-biggest-giveaway-by-osm.html

    ReplyDelete
  9. salam . hai blogger cute . saya follow sambil singgah blog awak . follow me back?

    ReplyDelete
  10. jom join

    http://mizzkeyna.blogspot.com/2013/05/mega-giveaway-santai-banyak-banyak.html

    ReplyDelete
  11. Yeke? patut pun nampak cute je muka awak :P

    ReplyDelete
  12. Serius memng jadi...sbb pernah try so ia memang buat jerawat musuhi mka saya hehe

    ReplyDelete
  13. saya salu buat, jerawat kan ada byk jenis, ada certain jenis/spesis mmg sesuai buat gini, ada spesis mcm tak lut je ngn cara ni..

    ReplyDelete
  14. Saye pernah buat care niee tpppp...nnti ade parut

    ReplyDelete
  15. Mne2 ubat gg pom blh ke?? Post lame bru bace.. hehe.. anyone??

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Terimakasih atas informasinya karena saya lagi cari informasin tentang cara menghilangkan jerawat secara alami
    .

    ReplyDelete
  18. Bagi seorang guruCara Menghilangkan Bekas Jerawatmemang dibutuhkan sebagai penghasilan tambahan. Bagi anda yang ingin beli mesin baru tentu butuh referensi
    Cara Menghilangkan Komedoterlengkap. Jerawat membandel terkadang muncul pada area wajah dan
    cara Memutihkan Gigiini cukup sebenarnya cukup mudah bisa dengan ramuan alami. Punya masalah dengan jerawat baca
    cara menghilangkan jerawatberikut ya agar cepat sembuh. Bekas jerawat terkadang mengganggu lihat
    cara menghilangkan jerawat secara alami yang efektif dan ampuh. Daripada memakai obat kimia mending dengan
    penghilang jerawat yang menggunakan bahan herbal. Jerawat yang ngeselin jerawat batu
    cara memutihkan kulitlihat disitus kami ya!Jerawat memang menyebalkan sikat segera
    pemutih wajah alamidan ampuh dijamin hilang. Ketika memilih terjun ke dunia usaha maka harus juga tahu
    pemutih kulit yang cocok untuk dijalankan. Memulai usaha membutuhkan modal walau
    pemutih muka alami disini untuk membandingkannya dengan yang lain.

    ReplyDelete

INFO TERKINI