Tuesday, April 16, 2013

Berbahaya atau tidak Cream A-dha?

ASSALLAMUALAIKUM


ALGAE HERBAL - ADHA BEAUTY CREAM 



A-dha merupakan produk farmasi yang telah lulus uji di Lab UI dan Lab Sucofindo dan dinyatakan aman dan tidak berbahaya. Sudah dipatenkan di HAKI (Hak Kekayaan Intelektual) dan saat ini sedang dalam proses sertifikasi kosmetik aman dari Depkes, sertifikasi halal dari LPOM MUI, dan izin merk dagang dari Deperindag. Sertifikat Aman Sucofindo : No.14365/DBBPAB dan 14366/DBBPAB TDI No : 503.058/Dep.I.01 Merk No : DOO.2010.008739



KANDUNGAN A-DHA SKINCARE 

* Hamamelis Virginiana L: Tumbuhan perdu yang biji-bijinya dapat menghaluskan kulit dan kandungan zatnya dapat menyembuhkan peradangan
*Ganoderma Lucidum: Sejenis keluarga jamur sering disebut sebagai raja jamur, jamur Lingzhi yang dikenal sebagai nutrisi terbaik untuk memperbaiki sel-sel dalam tubuh dan dapat mencegah penuaan dini
* Melaleuca Alternafiola: Tumbuhan yang menyerupai ganggang atau rumput ini adalah tumbuhan yang sangat efektif untuk menggantikan sel-sel kulit mati
* Mineral Oil: Pelembab alami yang membantu melembutkan dan melenturkan kulit dan sebagai zat yang membuat kulit lebih segar dan rileks sepanjang hari

Keberkesanan a-dha skincare
Kulit wajah kita sering terdedah kepada pencemaran .maka kulit yang semulajadi bersih menjadi kusam, pori-pori besar dll. A-dha skincare berfungsi untuk mengembalikan kulit wajah kita ke bentuk aslinya, selain itu a-dha juga memberikan KESAN segar dan tegang disebabkan oleh kandungan vitamin yg ada padanya.

Kulit Berjerawat
Penyebab kulit kita berjerawat berbeza antara setiap orang. Ada yang disebabkan faktor hormon, kerana haid atau hamil, stress atau faktor dari luar seperti keadaan kulit yang rosak. Dengan A-dha skincare faktor luar dapat diuruskan agar kulit semakin bersih dan bersinar…

Kulit Berparut dan Berjeragat
Ada beberapa jenis JERAGAT, kErAna faktor genETIK, faktor usia, tersilap pilih kosmetik, kerana matahari,dan ada berbagai sebab terjadi parut spt,bekas jerawat atau luka atau cacar air. Yang boleh dihilangkan dengan perawatan kosmetik luar adalah JERAGAT ATAU PARUT yang masih berada dalam kulit jaringan luar. di jaringan kulit dalam sukar untuk dihilangkan tapi warnanya akan pudar.INSYAALLAH

sudah tentu berbeza kulit yang dirawat dengan yang tidak. Hasil maksimum perawatan dpt dilihat setelah melepasi masa perawatan 1 bulan, namun efek cerah dari pemakaian a-dha skincare sudah boleh dilihat pada minggu pertama pemakaian. Jika ingin menggunakan produk lain setelah 1 set perawatan a-dha skincare silakan saja… yang penting kulit terawat kan?… tapi rasakan perbezaannya ketika anda merawat kulit dengan A-dha skincare..
bayangkan kulit yang tidak dirawat, dengan pencemaran, debu dan sinar matahari maka sudah tentu keadaan kembali seperti keadaan sebelumnya.. ya seperti lantai yang dimop dengan lantai yang dibiarkan saja..^^ pasti akan kotor dan kasar…

Efek Matahari
Di awal perawatan tidak disarankan terdedah kepada matahari terlalu lama, jika pekerjaan anda di luar , disarankan menggunakan topi atau pelindung lainnya. Kerana pada saat itu kulit wajah sedang sensitif karena penggantian sel kulit lama dengan yang baru. setelah rawatan selesai 1 bulan maka hal itu tidak menjadi masalah lagi…

Pemakaian kosmetik seperti bedak dll
Di awal rawatan jangan memakai kosmetik apa pun. setelah 2 minggu perawatan kalau terdesak boleh pakai bedak tabur yang ringan. namun dr pnglmn pengguna2 setia a-dha skincare , mereka x perlukn bedak lg kerana kulit telah cerah semulajadi dan tidak berminyak.:)

Ada 2 jenis set skincare A-DHA
1. SET hijau utk 40th ke atas
2. SET pink utk 40th ke bawah

CARA PEMAKAIAN A-DHA SKINCARE 

1) Sapukan cream pada wajah secara tipis dan merata secara teratur.Gunakan sesuai aturan, day cream untuk pagi / siang hari dan night cream untuk malam hari 2) Hal-hal yang perlu diperhatikan, usaplah wajah dengan lembut saat menyapukan cream, jangan digosok-gosok pada saat mencuci wajah dengan sabun
3) Hindari makan seafood pada awal pemakaian
4) Selama perawatan tidak diperbolehkan memakai kosmetik berupa bedak tabur / compact powder
5) Hindari wajah dari sinaran cahaya matahari terlalu lama
6) Tidak berenang selama perawatan
7) Pada masa adaptasi (1 minggu) jika kulit memerah dan terasa gatal adalah normal karena kulit wajah sedang mengalami pengangkatan sel kulit mati
8) Untuk kulit sensitif gunakan sabun terlebih dahulu selama 3 hari untuk membersihkan. Selanjutnya gunakan day cream selama 1 minggu, setelah adaptasi gunakan keseluruhan produk sesuai aturan
9) Untuk kulit berjerawat bersihkan wajah dengan sabun lebih sering. Bersihkan tangan jika ingin kontak dengan kulit wajah atau gunakan tissue lembut

#elakkan sebarang pemakaian foundation,bedak compact or whtever make up untuk proses pnyerapan krim yg lbih cepat n bg muka fresh..jgn isau,mascara,celak n lip balm BOLEH PAKAI..^^

SEKIAN TERIMA KASIH

21 comments:

  1. Replies
    1. saya beli time tue full set rm 130.00...saya pakai dah hampir 2 bulan..^^

      Delete
  2. Kalau still mkn seafood cmne yee..ade efect ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. seelok-elonya pantang..tp sepanjang sebulan saya pakai..saya xpantg pun..sebat je pakai...tp alhamdulillah xde ape2 effect..^^

      Delete
  3. salam singgah. teruja pula dengan produk ni. ada paraben tak? rasa macam nak cuba lepas ni :)

    ReplyDelete
  4. sist saya pakai cream adha tetapi knpa muka saya menjadi kusam?

    ReplyDelete
  5. sist saya pakai cream adha tetapi knpa muka saya menjadi kusam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah berapa lama pakai?sure itu cream origanal?sis dulu muka mmg kusam..plus ada jeragat...now dah masuk 5 bulan pakai...mmg nampak perbezaan...kulit tidak kusam...dan jeragat makin pudar...

      Delete
    2. baru bngt sist 4 harian mungkin, iyah insya allah ori sist,hehe. oowh emnk gitu efeknya ya. tp kulitku blum ada ganti kulit sma skali.dan ini smpai kpn ya sist bysanya kulit kusam"a? kdang jd ga pd kmana mana-_-

      Delete
    3. baru lagi...sy mengambil masa 2 hingga ke 3 bulan untuk merawat kulit...semasa tempoh rawatan...awak akan rase kulit semakin putih...dan tidak kusam...just banyak bersabar k...lgpun tidak semua kulit akan menampakkan hasil dalam masa yang pendek...depends pada kulit jga..^^

      Delete
    4. oowh gitu yah sist, takutnya kusam tu karna ga cocok ajah. jadi harus bersabar.terimaksih sist:)

      Delete
    5. yup dear...depends pada kulit...test dulu dalam masa 3 bulan...klau tida perubahan..harus tukar..^^

      Delete
  6. cream ni klau stop pakai lps kulit dah jd ok sume tu, bgi effect ape2 tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. setahu akak...kalau kite stop...tidak jadi effect apa2 pun...^^

      Delete
  7. Betul ke yg set hijau utk wanita atas 40 thun,coz sy 28 thun disaranjan guna set hijau utk kukit snsitif..then,muka sy jd mkin gelap n kusam slps guna 2 bln

    ReplyDelete
  8. Itu putihnya cuma di wajah ya? Terus kalau mukanya putih, tapi kulit badannya masih hitam gimana ?? Thx

    ReplyDelete
  9. Alhamdullilah dah hampir 2 bln pkai A-dha muka semakin ok. Happy sgt2.

    ReplyDelete

INFO TERKINI